Review: Kwekkeboom snacks uit de oven

 
Knapperige snacks uit de oven, kan dat? Van Kwekkeboom kreeg ik een pakket thuis bezorgd met hapjes voor in de oven om dat uit te testen. Er zaten verpakkingen in met Kaashapjes, Bitterballen en Croquetten. Lees snel verder om te zien of ze hun krokant garantie waar kunnen maken.
 
Eerst wat info over het product voordat we overgaan op de test. De korst van de ovensnacks is gemaakt door middel van een krokante-korst-technologie waardoor ze in de oven krokant worden. Omdat je geen frituurvet of olie meer nodig hebt is deze manier van bereiden dan ook een stuk verantwoorder.
 
kwekkeboom 16
De ovenhapjes lijken mij ideaal op een feestje, je hebt geen stankoverlast in je huis en je hoeft niet naar de berging of schuur om daar te staan frituren. Want je wilt natuurlijk geen moment van je feestje missen. Een van de vervelendste klusjes is het verversen van frituur olie of vet, met deze ovensnacks is dat ook verledentijd.
 

In de praktijk

Afgelopen zondagmiddag was een perfect snackmoment om de hapjes uit te testen. Op de verpakking staat duidelijk omschreven hoe je ze moet bereiden. Na 10 minuten was de oven goed op temperatuur (hetelucht 230 graden) en had ik de snacks verdeeld over een ovenrooster met bakpapier. Op www.kwekkeboom.nl vind je meer informatie over de bereiding want dat kan verschillen per oven. Ook kun je in plaats van de oven de Philips Airfryer gebruiken.
 
kwekkeboom 13
kwekkeboom 14

De ovensnacks zagen er niet veel anders uit dan 'normale' snacks voor in de frituurpan, misschien is de structuur van de korst iets grover. Geduldig wachtte ik al turend in de oven tot ze klaar waren. Bij de Oven Bitterballen en Oven Kaashapjes duurde dit 9 minuten, de Oven Croquetten zijn iets groter en hadden 15 minuten nodig.

 
kwekkeboom 09
kwekkeboom 17
Nadat ik ze uit de oven had gehaald werd er geadviseerd om ze 2 minuten te laten liggen voor een optimaal krokant resultaat. Dat was nog best een moeilijke opgaaf. Ik was vooral benieuwd of de onderkant van de snacks ook krokant was geworden. Toen ik ze oppakte zag ik geen verschil tussen de boven en onderzijde. Wat mij ook opviel was dat de ovensnacks en croquetten stevig aan voelde tussen mijn vingers, geen slappe hap dus.
 

3 x snacken

Als eerste testte ik de Oven Kaashapjes. Ik hoorde een duidelijke crunch toen ik een hap nam. Deze waren zeker krokant! Ook de vulling was erg smaakvol, het deed me een beetje denken aan van die lekkere gesmolten cheddar kaas.
 
kwekkeboom 09
kwekkeboom 17
Daarna volgde al gauw de Oven Bitterballen. Ook deze verraste me. Ik proefde geen verschil met de 'gewone' bitterbal uit het frituurvet. Hoogstens dat de korst misschien iets dikker was, maar dat is alleen maar extra lekker. Tip: meng mayonaise en mosterd door elkaar voor een lekkere romige dip.
 
De Oven Croquetten hadden net als de bitterballen een krokant laagje. Ook de vulling van 100% rundvlees, slagroom en specerijen was erg lekker, zoals we van Kwekkeboom gewend zijn.
 
Conclusie: ik ben zeker enthousiast over de Kwekkeboom ovensnacks, ik zie alleen maar voordelen! Ze maken hun krokant garantie helemaal waar.
 
Dit is een gesponsord bericht
Vind je dit leuk?
2 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Reacties

Cobie 19 augustus 2016 om 22:49

Zijn de Kaasgrandes van Kwekkeboom voor de airfryer niet meer te koop. Kan ze nergens meer vinden.

Sandra 24 augustus 2016 om 16:30

Ik zie ze wel nog op de site van de AH staan dus ik denk dat ze nog wel te koop zijn, dit verschilt natuurlijk per winkel

Paul 25 september 2015 om 11:14

IK koop ze bij Plus En doe ze even na de eigengemaakte frietjes in de oven, Op een schaaltje met aluminiumfolie en bakpapier. Zo hinderen ze de frietjes niet en kun je deze omkeren. Handig, bijna vetvrij en samen verbruikt t minder stroom

Annie 17 februari 2015 om 21:14

Ik kan ze in geen enkele winkel vinden,niet bij Jumbo -AH-MT Waar zijn deze te koop?

Rien 9 juli 2015 om 17:42

Ik heb ze bij Dirk vd Broek gekocht.

j v d zwaag 1 januari 2015 om 18:52

LIJKT HEEL LEKKER < MAAR ZIJN IN HAAST GEEN WINKEL TE KOOP, BIJ ONS TEMINSTE NIET NIET BIJ JUMBO ALDI LYDELL OF POISWINKELS MISCHIEN AH DAAR KOM IK NIET

toon.lelyveld 4 november 2014 om 13:24

ja dat wel ik graag proberen gr; toon

Iris van de Kerkhof 29 oktober 2014 om 19:28

Ik zag ze liggen bij de AH. En heb ook een Airfryer. Denk dat dit goed gaat! Ik ga ze in ieder geval proberen!

Joan 28 oktober 2014 om 07:26

Dank je wel voor dit artikel. Ik heb een philips airfryer en je kunt er van alles mee doen. Zeer handig en ook lekker. Maar we zijn gestopt met hapjes te bakken zoals bijvoorbeeld een kroket. Omdat deze slap werden en geen kleur hadden. De kleur was het minste erg. Nu ga ik het zeker uit proberen. Want we missen het wel. Groetjes Joan