Ga naar de inhoud
Review: Kwekkeboom snacks uit de oven

Review: Kwekkeboom snacks uit de oven

Knapperige snacks uit de oven, kan dat? Van Kwekkeboom kreeg ik een pakket thuis bezorgd met hapjes voor in de oven om dat uit te testen. Er zaten verpakkingen in met Kaashapjes, Bitterballen en Croquetten. Lees snel verder om te zien of ze hun krokant garantie waar kunnen maken.

27 oktober 2014

Sandra Waterschoot

Eerst wat info over het product voordat we overgaan op de test. De korst van de ovensnacks is gemaakt door middel van een krokante-korst-technologie waardoor ze in de oven krokant worden. Omdat je geen frituurvet of olie meer nodig hebt is deze manier van bereiden dan ook een stuk verantwoorder.
kwekkeboom 16
De ovenhapjes lijken mij ideaal op een feestje, je hebt geen stankoverlast in je huis en je hoeft niet naar de berging of schuur om daar te staan frituren. Want je wilt natuurlijk geen moment van je feestje missen. Een van de vervelendste klusjes is het verversen van frituur olie of vet, met deze ovensnacks is dat ook verledentijd.

In de praktijk

Afgelopen zondagmiddag was een perfect snackmoment om de hapjes uit te testen. Op de verpakking staat duidelijk omschreven hoe je ze moet bereiden. Na 10 minuten was de oven goed op temperatuur (hetelucht 230 graden) en had ik de snacks verdeeld over een ovenrooster met bakpapier. Op www.kwekkeboom.nl vind je meer informatie over de bereiding want dat kan verschillen per oven. Ook kun je in plaats van de oven de Philips Airfryer gebruiken.
kwekkeboom 13
kwekkeboom 14

De ovensnacks zagen er niet veel anders uit dan ‘normale’ snacks voor in de frituurpan, misschien is de structuur van de korst iets grover. Geduldig wachtte ik al turend in de oven tot ze klaar waren. Bij de Oven Bitterballen en Oven Kaashapjes duurde dit 9 minuten, de Oven Croquetten zijn iets groter en hadden 15 minuten nodig.

kwekkeboom 09
kwekkeboom 17
Nadat ik ze uit de oven had gehaald werd er geadviseerd om ze 2 minuten te laten liggen voor een optimaal krokant resultaat. Dat was nog best een moeilijke opgaaf. Ik was vooral benieuwd of de onderkant van de snacks ook krokant was geworden. Toen ik ze oppakte zag ik geen verschil tussen de boven en onderzijde. Wat mij ook opviel was dat de ovensnacks en croquetten stevig aan voelde tussen mijn vingers, geen slappe hap dus.

3 x snacken

Als eerste testte ik de Oven Kaashapjes. Ik hoorde een duidelijke crunch toen ik een hap nam. Deze waren zeker krokant! Ook de vulling was erg smaakvol, het deed me een beetje denken aan van die lekkere gesmolten cheddar kaas.
kwekkeboom 09
kwekkeboom 17
Daarna volgde al gauw de Oven Bitterballen. Ook deze verraste me. Ik proefde geen verschil met de ‘gewone’ bitterbal uit het frituurvet. Hoogstens dat de korst misschien iets dikker was, maar dat is alleen maar extra lekker. Tip: meng mayonaise en mosterd door elkaar voor een lekkere romige dip. De Oven Croquetten hadden net als de bitterballen een krokant laagje. Ook de vulling van 100% rundvlees, slagroom en specerijen was erg lekker, zoals we van Kwekkeboom gewend zijn. Conclusie: ik ben zeker enthousiast over de Kwekkeboom ovensnacks, ik zie alleen maar voordelen! Ze maken hun krokant garantie helemaal waar. Dit is een gesponsord bericht