![Snelle mini kerststollen zonder te rijzen](https://www.leukerecepten.nl/app/uploads/2018/12/mini-stol_A.jpg)
Snelle mini kerststollen zonder te rijzen
Wellicht heb je je kerstdiner al samengesteld of heb je al plannen gemaakt hiervoor. Maar heb je ook al iets lekkers voor bij het kerstontbijt? Dan heb ik nog een lekker receptje in deze blog voor super snelle verse kerststolletjes die in 3 kwartier op tafel staan (inclusief oventijd).
18 december 2018
Sandra
Recept snelle mini kerststollen zonder te rijzen
ONTBIJT – 25 MIN + 20 OVENTIJD – 8 STUKS Ingrediënten 500 gr bloem Snufje zout 1 eetlepel suiker 2 theelepels baksoda (2 zakjes a 5 gr Dr. Oetker) 1 eetlepel citroensap 300 ml yoghurt 1 theelepel vanille aroma Vulling: 100 gr rozijnen 1 theelepel sinaasappelrasp 100 gr amandelen, grof gehakt 150 gr amandelspijs ½ ei Topping: Poedersuiker Becel Original vloeibaar om te bestrijken Becel Original om te smeren Bereiding Laat de rozijnen 10 minuten weken in warm water. Meng het halve ei met het amandelspijs. Verwarm de oven op 190 graden. Doe het meel in een kom en voeg de suiker, zout en baksoda toe. Meng in een andere kom de yoghurt, citroensap, vanille aroma, uitgelekte rozijnen en sinaasappelrasp. Voeg dan het natte mengsel toe aan het droge mengsel samen met de gehakte amandelen en roer door elkaar tot een deeg. Kneed vervolgens met je handen verder door. Voeg eventueel een beetje extra bloem toe als het nog erg plakkerig is. Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken en draai in ronde balletjes. Bestuif een werkblad met wat bloem en druk hier de ronde balletjes platter. Neem een beetje van de amandelspijs en leg dit in het midden van het deegrondje en vouw vervolgens dicht. Sluit alle naden goed en leg met de naden naar beneden op een bakplaat met bakpapier. Herhaal dit met de rest van het deeg. Bak de mini kerststollen in ca. 20 minuten gaar. Haal ze uit de oven en bestrijk als ze nog warm zijn met een beetje vloeibare margarine voor een mooie kleur en glans. Bestrooi met poedersuiker. De mini kerststollen zijn op de dag zelf het lekkerste maar ook te bewaren in folie voor de volgende dag. Lekker met een lik Becel. Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Becel.Vind je dit leuk?
1 stemmen
Bedankt voor je stem!