Spaghetti met geHAKtballetjes van bonen

Dat er steeds meer vegetarisch wordt gegeten en vega alternatieven komen kan je vast niet zijn ontgaan. Zelf vind ik het ook leuk en lekker om te experimenteren zonder vlees. Daarom deel ik in deze blog een pastarecept met ‘geHAKt’balletjes gemaakt met de bonen van HAK.

Bonen bevatten veel vitamines, mineralen, vezels en eiwitten en zijn dus een ideale vervanger van vlees. Als ambassadeur van HAK deel ik daarom graag lekkere inspiratie en recepten met jullie om die gezonde boon vaker op tafel te krijgen en sta ik helemaal achter het motto: geen week voorbij zonder bonen erbij. Want ze zijn niet alleen gezond maar ook heel erg makkelijk te bereiden en lekker natuurlijk. Zo maakte ik al eerder een hartige Mexicaanse taart met kidneybonen en tikka masala met linzen.

Deze keer staan de rode en bruine boon in de hoofdrol. Deze bevatten veel vezels en eiwitten en zijn echt een superfood! De HAK rode en bruine bonen mix uit stazak bevatten weinig vocht en de bonen hebben een stevige bite, hierdoor krijg je extra stevige balletjes. Het resultaat was een heerlijke en voedzame vegetarische maaltijd. Ik vond het een geslaagd experiment en heb zitten smullen!

En deze balletjes zijn ook ideaal om je kids mee te foppen, of je partner! Ik ben benieuwd of ze het verschil merken want ik vond ze qua structuur erg veel op gehakt lijken. En ook de smaak vond ik heel lekker, ze zijn zeker voor herhaling vatbaar! Zelfs als je (of je partner of kids) niet zo van bruine bonen houden dan is deze maaltijd een aanrader om te proberen. Want wie is er nou niet dol op spaghetti met balletjes?

Recept pasta met vegaballetjes van bonen
HOOFDGERECHT - 60 MINUTEN - 3 PERSONEN

Ingrediënten
1 x HAK rode en bruine bonen mix in stazak, 225 gram
5 eetlepels havermout
½ ei
1 klein uitje
2 tenen knoflook
1 theelepel Italiaanse kruiden
Peper en zout
200 gr spaghetti
1 blik tomatensaus a 400 gr
Verse basilicum
Handje Parmezaanse kaas
1 courgette

Bereiding
Spoel de bonen af en dep ze daarna droog. Snijd de ui en knoflook grof en doe samen met de bonen, Italiaanse kruiden, peper en zout in een keukenmachine en mix grof. Maal ze niet te lang door anders wordt het mengsel te dun. Voeg de havermout en halve ei toe en maal of schep er nog kort doorheen tot een stevig geheel.

Voeg eventueel een beetje extra havermout toe als het mengsel nog erg zacht is. Laat het mengsel een half uurtje opstijven in de koelkast. Kook de spaghetti gaar. Verhit een beetje olie in een pan en bak de bonenballetjes mooi bruin, draai ze regelmatig om. Haal ze vervolgens uit de pan en bak de courgette in stukjes een paar minuutjes.

Voeg de tomatensaus toe en breng op smaak met peper en zout. Snijd wat basilicum fijn en roer door de saus. Roer de spaghetti door de saus en voeg als laatste de bonenballetjes toe en warm nog even op. Serveer de vegetarische spaghetti met wat Parmezaanse kaas en verse basilicum.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Hak.


Vind je dit leuk?
1 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Reacties

Roelinka 17 september 2018 om 17:41

Deze ga ik zeker eens proberen. Wij zijn persoonlijk erg fan van bonen en eten ze regelmatig. Maar dit nog nooit geprobeerd! Tnx voor de tip!