Ga naar de inhoud
Speculaastaart met peer en Salted Caramel

Speculaastaart met peer en Salted Caramel

Nu de verwarming of openhaard weer wat hoger kan en Sinterklaas voor de deur staat, is het heerlijk genieten van een kop warme chocolade melk of thee. En natuurlijk hoort daar een lekker stukje taart bij.

14 november 2016

Sandra

En wat is er nu nog meer onlosmakelijk met de herfst en de winter verbonden? Juist, speculaas! Daarom maakte ik een heerlijke speculaastaart met peren. Wel eentje die makkelijk te maken is en snel klaar is (want we willen weer snel onder dat dekentje op de bank). Dus geen gedoe met bodems en vullingen, maar gewoon één beslag met peer er bovenop en hoppa de oven in.

Maar z’n vulling of extra toevoeging maakt het wel extra lekker. Daarom deed ik dit na het bakken er overheen. Ik gebruikte de Cake & Taart Vulling van Dr. Oetker in de smaak Salted Caramel. Deze combineert perfect bij de speculaas en peer en maakt de taart extra smeuïg en lekker. Niet dat de taart niet lekker is zonder de Salted Caramel maar wel misschien een tikje saai. Daarom geeft deze topping echt een verrassende en heerlijke twist aan de taart. En je kunt hem ook gebruiken om taart, cupcakes en gebak te vullen na het bakken. De Cake & Taart Vulling is er ook in de smaak Choco.

Recept speculaastaart met peer en Salted Caramel

GEBAK – 25 MIN + 45 OVENTIJD – 8 tot 10 stukken

Ingrediënten
160 gr bloem
1 theelepel bakpoeder (Backin)
3 peren (conference, niet al te groot)
1 eetlepel citroensap
4 eieren
150 g boter + om in te vetten
120 g Dr. Oetker Amandelspijs
2 eetlepels koek- en speculaaskruiden
Snuf zout
Dr. Oetker Cake & Taart Vulling Salted Caramel  
2 eetlepels amandelschaafsel

Materialen
Bakvorm of quichevorm van 25 a 26 cm
Mixer

Bereiding:
Verwarm de oven op 160 graden. Mix de amandelspijs en de boter door elkaar. Mix één voor één de eieren er door. Meng de bloem met de speculaaskruiden, snuf zout en bakpoeder in een kom door elkaar en voeg dit toe aan het spijsmengsel. Klop tot een egaal beslag.

Vet de vorm in met wat boter. Doe het beslag in de vorm en strijk glad. Schil de peren, halveer ze en verwijder het klokhuis. Besprenkel ze met wat citroensap. Leg ze in het beslag en druk ze er ietsjes in. Bestrijk de peren met wat gesmolten boter en bestrooi de hele taart met amandelschaafsel. Bak de taart in ca. 45 min gaar. Verdeel daarna de Salted Caramel er over met het handige spuitmondje van de verpakking.

Tip
O ja en het is ook handig dat je het dopje van de verpakking om kan draaien en hiermee het zakje kan afsluiten waardoor je niet de hele verpakking in 1 keer hoeft op te maken. Kan natuurlijk wel 😉

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Dr. Oetker.