Speculaastaart met peer en Salted Caramel

Nu de verwarming of openhaard weer wat hoger kan en Sinterklaas voor de deur staat, is het heerlijk genieten van een kop warme chocolade melk of thee. En natuurlijk hoort daar een lekker stukje taart bij.

En wat is er nu nog meer onlosmakelijk met de herfst en de winter verbonden? Juist, speculaas! Daarom maakte ik een heerlijke speculaastaart met peren. Wel eentje die makkelijk te maken is en snel klaar is (want we willen weer snel onder dat dekentje op de bank). Dus geen gedoe met bodems en vullingen, maar gewoon één beslag met peer er bovenop en hoppa de oven in.

Maar z’n vulling of extra toevoeging maakt het wel extra lekker. Daarom deed ik dit na het bakken er overheen. Ik gebruikte de Cake & Taart Vulling van Dr. Oetker in de smaak Salted Caramel. Deze combineert perfect bij de speculaas en peer en maakt de taart extra smeuïg en lekker. Niet dat de taart niet lekker is zonder de Salted Caramel maar wel misschien een tikje saai. Daarom geeft deze topping echt een verrassende en heerlijke twist aan de taart. En je kunt hem ook gebruiken om taart, cupcakes en gebak te vullen na het bakken. De Cake & Taart Vulling is er ook in de smaak Choco.

Recept speculaastaart met peer en Salted Caramel

GEBAK - 25 MIN + 45 OVENTIJD - 8 tot 10 stukken

Ingrediënten
160 gr bloem
1 theelepel bakpoeder (Backin)
3 peren (conference, niet al te groot)
1 eetlepel citroensap
4 eieren
150 g boter + om in te vetten
120 g Dr. Oetker Amandelspijs
2 eetlepels koek- en speculaaskruiden
Snuf zout
Dr. Oetker Cake & Taart Vulling Salted Caramel  
2 eetlepels amandelschaafsel

Materialen
Bakvorm of quichevorm van 25 a 26 cm
Mixer

Bereiding:
Verwarm de oven op 160 graden. Mix de amandelspijs en de boter door elkaar. Mix één voor één de eieren er door. Meng de bloem met de speculaaskruiden, snuf zout en bakpoeder in een kom door elkaar en voeg dit toe aan het spijsmengsel. Klop tot een egaal beslag.

Vet de vorm in met wat boter. Doe het beslag in de vorm en strijk glad. Schil de peren, halveer ze en verwijder het klokhuis. Besprenkel ze met wat citroensap. Leg ze in het beslag en druk ze er ietsjes in. Bestrijk de peren met wat gesmolten boter en bestrooi de hele taart met amandelschaafsel. Bak de taart in ca. 45 min gaar. Verdeel daarna de Salted Caramel er over met het handige spuitmondje van de verpakking.

Tip
O ja en het is ook handig dat je het dopje van de verpakking om kan draaien en hiermee het zakje kan afsluiten waardoor je niet de hele verpakking in 1 keer hoeft op te maken. Kan natuurlijk wel ;)

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Dr. Oetker.

Vind je dit leuk?
1 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Reacties

Nardi 25 november 2017 om 16:21

Hallo Over recept perenspeculaas taart met salted caramel Hoe reken je dit recept om als je een bakvorm hebt van 28-30 cm doorsnede? Ik ben benieuwd Gr Nardi

Sandra 11 december 2017 om 12:51

Hoi Nardi, ik zou het recept dan x 0.25 doen. Dus overal een kwart van er bij. Succes !

Catharine Beens 26 oktober 2017 om 12:58

Kom heerlijke dingen tegen en maak ook veel maar deze taart vind ik vrij suikervrij/droog smaken waarschijnlijk door het gebruik van spijs. Is hier een alternatief voor?

Sandra 31 oktober 2017 om 20:23

meestal maakt spijs het juist smeuig, en ook de salted caramel maakt het lekker op smaak. Misschien iets minder lang in de oven doen de volgende keer, dan is ie hopelijk minder droog.

Sandra 23 november 2016 om 22:56

Kan je dit recept een dag van te voren maken? Blijft de taart dan lekker?

Sandra 24 november 2016 om 10:38

Ja hoor, je kunt eventueel de salted caramel vlak van te voren er op doen en de taart gewoon afdekken met folie. hij blijft wel 2 dagen lekker op een koele en droge plek.

Sandra 24 november 2016 om 12:36

Helemaal super, bedankt voor de snelle reactie. Ik ga hem dit weekend meteen uitproberen:)