Spinazie feta dip + review Het borrelhapjes bakboek
26 december 2019
Sandra Waterschoot
Want een feestje betekent niet alleen gebak en taart maar ook lekker borrelen. In het borrelhapjes bakboek vind je meer dan 150 recepten voor bijvoorbeeld bruschetta’s flammkuchen, tapenades, spiesjes en bladerdeeg snacks die je met en zonder kunt bereiden.
Nu het bijna oud & nieuw is mag er ook weer volop geborreld worden. Misschien heb je een borrel met familie, vrienden of op het werk. Daarom vond ik het leuk om deze review met jullie te delen zo vlak voor het einde van het jaar. Hieronder vind je een heerlijke dip met spinazie, kikkererwten en feta die ook nog eens best gezond is, dus ook ideaal als je straks goede voornemens hebt gemaakt. De dip is lekker van smaak en door de kikkererwten en tahin is hij mooi dik en romig. Lekker om te smeren op een toastje maar ook om uit te dippen.
Van bijna elk hapje in het boek zijn meerdere varianten, bijvoorbeeld de bruschetta’s zijn er met tomaat basilicum maar ook met peer-walnoot en ricotta en pesto. Er staan verschillende gevulde eieren in en wraprolletjes met bijvoorbeeld biet, avocado of geitenkaas. Keuze genoeg dus. Ook zijn de hapjes eenvoudig te maken en de ingrediënten makkelijk verkrijgbaar. Daar houd ik van 🙂
Het Borrelhapjes bakboek is een flink dik en stevig boek van 216 pagina’s dik en te koop voor een adviesprijs van €24,95.
Recept spinazie feta dip
Ingrediënten voor ca 250 ml
250 gr kikkererwten uit blik
100 gr spinazie, fijngehakt
75 gr feta
8 gr dille
2 eetlepels tahin
2 tenen knoflook
Sap van een halve citroen
Scheutje olijfolie
½ theelepel komijn
Peper en zout
Bereiding
Doe alle ingrediënten in een foodprocessor en mix tot een egale massa. Breng eventueel verder op smaak met komijn, peper en zout.
Vind je dit leuk?
Nog geen stemmen