Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Stoomoven recept: Oosterse zalm met spinazie

Ongeveer 3 jaar geleden hebben we een nieuwe keuken uitgezocht. Uiteraard had ik een aantal wensen, ik breng nou eenmaal veel tijd in de keuken door :). Een grote inductieplaat voor minimaal 4 pannen, veel kastruimte én een stoomoven.

Al hoe wel ik de stoomoven niet elke dag gebruik heb ik geen moment spijt van deze keuze. Ik vind hem ideaal om vooral vis en groente in te bereiden. De smaken, vitamines en structuren blijven zo veel beter behouden. En omdat gerechten niet kunnen uitdrogen of te ver kunnen doorgaren in de stoomoven kan het bijna niet fout gaan. Dus geen droge vis of doorgekookte groenten meer op je bord.

Een van mijn favoriete recepten uit de stoomoven is zalm met spinazie. Het is een super simpel gerecht, maar ó zo lekker! De zalm blijft namelijk heel mals en zacht. En als je verse spinazie bakt of kookt blijft er bijna niets meer van over, in de stoomoven wel. De blaadjes spinazie worden zacht maar geen prutje.

Zalm met een Oosterse marinade is een heerlijke combi. Het zoute van de sojasaus en de pittige bite van de peper komen goed tot zijn recht bij de zachte vis. Vind jij dit ook een top combinatie of lijkt je dit een lekker gerecht om een keer te maken? Stem dan hier op Foody.nl op mijn Oosterse zalm met spinazie. Samen met 3 andere bloggers strijd ik namelijk om het lekkerste stoomovenrecept én een plek bij de AEG Mysterybox Challenge op Taste of Amsterdam!

Ook fan van stomen? Kijk dan eens op takingtastefurther.nl voor nog meer lekkere recepten en smakelijke ideeën uit de (combi)stoomoven.

Recept Oosterse zalm met spinazie

HOOFDGERECHT – 30 MINUTEN – 2 PERSONEN

Ingrediënten
2 moten zalm a 150 gr
200 gr verse spinazie
Scheutje sojasaus
Klein stukje gember
1 kleine rood pepertje (of 1 theelepel sambal)
Kneepje honing
1 eetlepel sesamzaadjes, geroosterd

Bereiding
Hak de gember en de peper heel fijn en meng met de sojasaus en de honing. Leg de zalm in een bak voor de stoomoven of een ovenschaal. Giet de Oosterse marinade over de zalm. Stel de oven in op 80 graden en stoom de zalm in ca. 18 minuten gaar.

Voeg na ca 5 minuten de spinazie toe aan de stoomoven en zorg dat je een bak of plaat gebruikt met gaatjes. Serveer de spinazie op een bord en leg er een stuk zalm op. Bestrooi met sesamzaadjes. Lekker met bijvoorbeeld rijst, noedels of aardappeltjes.

Dit is een gesponsord artikel

Laat hier je reactie achter
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Reacties (10)
Gerard Priem - Reageren 23-01-2018 om 17:17 uur

lekker

Monique - Reageren 03-10-2017 om 22:36 uur

Er wordt mij een skyr ontbijt geadviseerd. In dit product zitten heel veel eiwitten. Totaal ongeschikt om voor het sporten te nuttigen !

Joyce - Reageren 03-08-2017 om 9:20 uur

Een geweldig lekker recept. Komt in mijn favorietenlijst.

Sandra - Reageren 09-08-2017 om 21:23 uur

Thanks! goed om te horen!

Yvonne - Reageren 08-04-2017 om 15:51 uur

Super dit recept en gelijk gemaakt en smaakte heerlijk. Ik heb sinds 3 maanden een stoomoven en ben er helemaal verslaafd aan. Gebruik de stoomoven dagelijks, vooral voor mijn groente en aardappels/pasta. Vind erg jammer dat op google nog zo weinig recepten te vinden zijn. Maar ben blij met deze, top

Ali - Reageren 08-04-2017 om 18:00 uur

Hoi, doe jij je aardappels en groente in de officiële stoomoven pannen met gastjes? Alles wordt zo snel koud vinden wij..ik speur het net af naar handige pannen/vormen ideeën maar kom niet veel verder...

Lida - Reageren 31-10-2016 om 18:00 uur

Ik heb een stoomoven maar we hebben knoppenangst denk ik. We hebben hem al 1,3 jaar en hij is nog nieuw..Nu nog een boekje voor ons;-)

Ellen - Reageren 31-05-2016 om 15:50 uur

Fijn hè, zo'n stoomoven? Kook er inmiddels 30 jaar mee, had 1 van de eerste van Imperial, wil nooit meer anders! Man of kinders een keer later thuis dan gepland, zet je gewoon de stoomoven op "pauze" en kook je verder als ze binnen zijn. Nooit meer overgekookte pannen, zalig! Paprijst, met dat eindeloze roeren op een fornuis? Nee hoor, gewoon in een gesloten pan in de stoomoven en heerlijk een boekje lezen of tv kijken of wat dan ook. Beste apparaat ooit! (Voor mij dan)

Ali - Reageren 02-04-2017 om 10:57 uur

Hoi Ellen, Wij hebben sinds een jaar een stoomoven maar gebruiken hem zelden..hoe doe je dat dan bv met rijst? Doe je dan water en rijst in een pan met deksel erop en die in de stoomoven? Als je wat handige tips hebt..graag!

Sandra - Reageren 05-06-2016 om 21:47 uur

Wat leuk om te horen ellen dat je zo'n fan bent!

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Gegratineerde gnocchi ovenschotel
Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes
Pasta pesto salade met kip