Ga naar de inhoud
Stoomoven recept: Oosterse zalm met spinazie

Stoomoven recept: Oosterse zalm met spinazie

Ongeveer 3 jaar geleden hebben we een nieuwe keuken uitgezocht. Uiteraard had ik een aantal wensen, ik breng nou eenmaal veel tijd in de keuken door :). Een grote inductieplaat voor minimaal 4 pannen, veel kastruimte én een stoomoven.

31 mei 2016

Sandra

Al hoe wel ik de stoomoven niet elke dag gebruik heb ik geen moment spijt van deze keuze. Ik vind hem ideaal om vooral vis en groente in te bereiden. De smaken, vitamines en structuren blijven zo veel beter behouden. En omdat gerechten niet kunnen uitdrogen of te ver kunnen doorgaren in de stoomoven kan het bijna niet fout gaan. Dus geen droge vis of doorgekookte groenten meer op je bord.

Een van mijn favoriete recepten uit de stoomoven is zalm met spinazie. Het is een super simpel gerecht, maar ó zo lekker! De zalm blijft namelijk heel mals en zacht. En als je verse spinazie bakt of kookt blijft er bijna niets meer van over, in de stoomoven wel. De blaadjes spinazie worden zacht maar geen prutje. Zalm met een Oosterse marinade is een heerlijke combi. Het zoute van de sojasaus en de pittige bite van de peper komen goed tot zijn recht bij de zachte vis.

 

Recept Oosterse zalm met spinazie

HOOFDGERECHT – 30 MINUTEN – 2 PERSONEN

Ingrediënten
2 moten zalm a 150 gr
200 gr verse spinazie
Scheutje sojasaus
Klein stukje gember
1 kleine rood pepertje (of 1 theelepel sambal)
Kneepje honing
1 eetlepel sesamzaadjes, geroosterd

Bereiding
Hak de gember en de peper heel fijn en meng met de sojasaus en de honing. Leg de zalm in een bak voor de stoomoven of een ovenschaal. Giet de Oosterse marinade over de zalm. Stel de oven in op 80 graden en stoom de zalm in ca. 18 minuten gaar.

Voeg na ca 5 minuten de spinazie toe aan de stoomoven en zorg dat je een bak of plaat gebruikt met gaatjes. Serveer de spinazie op een bord en leg er een stuk zalm op. Bestrooi met sesamzaadjes. Lekker met bijvoorbeeld rijst, noedels of aardappeltjes.

Dit is een gesponsord artikel