Taco friet met gehakt topping

Als ik moet kiezen tussen friet en taco’s dan zou dat een moeilijke keuze zijn. Het zijn beide guilty pleasures van mij, maar waarom niet combineren! En zo super slecht is deze smakelijke creatie niet eens.

Het zijn aardappel frieten met een topping van Mexicaans gekruid gehakt en groente zoals sla en paprika. En om het gerecht helemaal compleet te maken een flinke schep zure room en een handje gegratineerde kaas.

Als basis voor dit gerecht heb CêlaVíta Robuust gesneden Friet gebruikt, deze is grof gesneden en is te vergelijken met zelfgemaakte frieten. Deze verse frieten zijn ideaal voor dit gerecht want ze hebben een goede en stevige bite, want je wil niet dat het een slappe hap wordt. En deze patat is zowel in de Airfryer, frituur als oven te bereiden.

Deze taco friet is ook leuk om als 1 persoons portie te bereiden in kleine ovenschaaltjes of om als grote schaal op tafel te zetten tijdens een feestje. Samen met een ijskoud glas Cola is dit mijn ultieme vrijdagavond maaltijd. Ideaal om jezelf (en je tafelgenoten of bankhangers) te verwennen.

Recept taco friet met gehakt topping

HOOFDGERECHT – 35 MINUTEN – 2 TOT 3 PERSONEN

Ingrediënten
700 gr CêlaVíta Robuust gesneden Friet
300 gr (runder)gehakt
Snuf gemalen komijn
Snuf paprikapoeder
Snuf knoflook poeder
Snuf peper en zout
1 eetlepel tomatenpuree
Mespuntje chili poeder
1 kleine paprika
125 ml zure room
½ klein blikje mais
handje geraspte kaas
1 jalapeno peper (vers of uit pot)
50 gr ijsberg sla
 
Bereiding
Verwarm de oven op 220 graden. Verdeel de frieten over een bakplaat en doe deze 25 min in de oven en schep ze halverwege een keer om. Rul ondertussen het gehakt bruin met de tomatenpuree en breng op smaak met de kruiden. Snijd de paprika in stukjes en de jalapeno peper in ringetjes.
Schep de frieten in een ovenschaal en bestrooi met een snufje zout en verdeel het gehakt er over. Bestrooi met de paprika, uitgelekte mais, jalapeno pepers en kaas. Zet de ovenschotel dan nog 5 minuten in de oven op 220 graden tot de kaas gesmolten is. Schep er als laatste wat zure room op en bestrooi met ijsbergsla.

Tips:
  • Maak je dit gerecht in de Airfryer, bereid de friet dan zoals aangegeven op de verpakking. Doe de friet daarna met de topping in een schaal geschikt voor de Airfryer en gratineer de taco friet een paar minuten in de Airfryer. Doe dit eventueel in 2 porties.
  • De CêlaVíta Robuust gesneden Friet is te vinden in de koeling (dus niet in het vriesvak) en ook verkrijgbaar in een variant met schil.
  • In plaats van de verschillende kruiden op het gehakt kun je ook een Mexicaanse kruidenmix gebruiken.

 
Dit is een gesponsord artikel

Vind je dit leuk?
2 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Reacties

suzanne 13 maart 2016 om 21:17

Leuke en makkelijke recepten

Ron Gerrits 13 maart 2016 om 20:21

Dankjewel! Geslaagd recept, zeker voor herhaling vatbaar...resultaat: 2 blije kids en een lege schaal :)

Coco51 13 maart 2016 om 09:37

Gisteren gegeten, het was heerlijk vooral het gehakt met de kruiden :)

Ellen Van de Graaf 6 maart 2016 om 13:08

Ik had het vorige keer al zien staan, ga het vanavond maken??

Eddy Veldkamp 5 maart 2016 om 16:05

Ziet er lekker uit, gaan we vanavond lekker proberen!!

Michelle 5 maart 2016 om 00:30

Wat ziet dit er lekker uit!

Ankie 3 maart 2016 om 16:51

Ziet er lekker uit gauw uit proberen

Jessy Kadmaer 3 maart 2016 om 14:15

Heerlijk gerechten ...

Helen 3 maart 2016 om 13:21

Ziet er erg lekker uit

Sandra 3 maart 2016 om 22:23

Dank je Helen :)

Vera 3 maart 2016 om 13:04

Dit ziet er echt zo lekker uit maar wat ik mis of misschien over het hoofd heb gezien is hoeveel calorieën zit in dit gerecht?

Sandra 3 maart 2016 om 22:22

Hoi Vera, Dank je. Nee je ziet niks over het hoofd, er staan geen calorieën bij vermeld. Dit doe ik alleen bij mijn light recepten. Ik weet niet hoeveel calorieën er in zitten, je zou kunnen kijken op de caloriechecker van het voedingscentrum.