Thaise massaman curry met kip en broccoli in 25 minuten

Laatst kon je op mijn blog al lezen over de verschillende Thaise curries en hun smaken zoals de rode en groene curry. En in deze nieuwe blog wil ik het graag hebben over mijn favoriete curry, namelijk de massaman curry! En uiteraard deel ik een lekker recept hiermee.

De naam massaman is afkomstig van het woord Musulman wat ook wel moslim betekent. Deze curry komt dan ook uit het zuiden van Thailand dat grotendeels Islamitisch is. De smaak van de massaman curry heeft daarom ook invloeden uit de Arabische keuken en bevat ingrediënten die niet echt typisch Thais zijn zoals komijn, kaneel en nootmuskaat. Deze specerijen geven een zoete en kruidige smaak aan de curry waar ik dol op ben. Samen met rode peper en citroengras is de curry toch fris en een tikje spicy van smaak maar dan gecombineerd met die zoete en kruidige twist. I love it!

De massaman curry is over het algemeen wat milder en zachter dan de andere curries uit de Thaise keuken. Daarom is hij ook ideaal als je niet zo van pittig eten houd of als je op een milde manier kennis wil maken met de Thaise keuken. In mijn recept gebruik ik de Massaman curry pasta van Conimex, deze is heerlijk van smaak en proeft net als de authentieke curry uit Thailand. Je haalt hem gewoon in de supermarkt dus je hoeft niet speciaal naar de toko en je gerecht is ook nog eens binnen een mum van tijd klaar.

Net als in het traditionele recept heb ik de massaman curry gecombineerd met aardappel. Samen met een aantal andere herkenbare ingrediënten zoals broccoli en kip. Zo maak je met bekende en makkelijk verkrijgbare ingrediënten toch een exotisch gerecht en weer eens iets anders dan een standaard AVG-tje (aardappel, vlees en groenten). In de Thaise keuken wordt de massaman curry ook vaak gecombineerd met rundvlees dat gaar wordt gesudderd in de saus. Je hebt dan alleen wat meer tijd nodig dan in onderstaand recept met kip, maar dat wil ik zeker ook nog eens proberen. En voor een vegetarische variant vervang je het vlees door bijvoorbeeld tofu.

Recept massaman curry met kip en broccoli
HOOFDGERECHT – 25 MINUTEN – 2 A 3 PERSONEN

Ingrediënten:
1 x Conimex Massaman Curry Paste
200 ml kokosmelk
300 gr kippendijen (of kipfilet)
250 gr vastkokende aardappel
1 uitje
300 gr broccoli
1 limoen
Handje pinda’s, ongezouten
Verse peterselie (of koriander)
150 gr rijst
Optioneel: rode peper

Bereiding:
Snipper de ui en snijd de kip in blokjes. Verhit een beetje olie in een pan en fruit de ui aan en voeg vervolgens de kip toe. Als deze rondom is gebakken voeg je de aardappels in blokjes toe en de broccoli in kleine roosjes. Doe de Conimex Massaman Curry Paste er bij en de kokosmelk en 150 ml water.

Laat het gerecht ca. 15 minuten zachtjes koken tot de aardappels gaar zijn. Kook ondertussen ook de rijst gaar. Serveer de massaman curry met een limoentje, wat pinda’s, peterselie en eventueel wat extra rode peper mocht je het wat pittiger willen serveren.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Conimex.


Vind je dit leuk?
4 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Reacties

Paul 27 mei 2021 om 16:56

Leuk site en lekker recept. Maar via de print optie krijg ik 11 pagina's tekst uitgedraaid... Dat kan beter

Dico 22 augustus 2020 om 20:33

Ik vond het zeer jammer dat er een pakje werd gebruikt, pakje is zeer zout en zelf vind ik het niet dezelfde smaak hebben als bij de thai zelf.

Sandra 26 augustus 2020 om 13:24

Jammer dat het niet in de smaak viel. Je kunt er ook voor kiezen om de curry pasta zelf te maken en minder zout hier aan toe te voegen.

jeroen 30 maart 2018 om 08:45

heerlijk recept! Wel jammer dat je geen alternatief bied voor het Conimex pakje. Dat maakt het immers meer assembleren (bij elkaar gooien) dan daadwerkelijk koken..

Lia 18 maart 2018 om 11:39

Ik volg je al een tijdje op Youtube en heb al wat heerlijke recepten gemaakt, top!

Sanne Visser 9 maart 2018 om 09:33

Weer een heerlijk recept

Hans Deuze 7 maart 2018 om 15:58

Ik heb dit gerecht vandaag gemaakt en vanwege "de vegetarische week" 500gr tempeh gebruikt. HEERLIJK, ook vanwege de notensmaak van de tempeh