Tips saus en soep binden

Een saus of soep maak je makkelijk wat dikker met deze handige tips.

Om je saus of soep wat dikker van structuur te maken kun je maïzena gebruiken om te binden. Maar dit geeft vaak klonters die je er niet makkelijk uit krijgt. Schep daarom de juiste hoeveelheid maïzena in een klein kommetje of glaasje en doe er een klein beetje water bij en roer met een lepeltje tot een glad wit mengsel. Zorg er voor dat de soep, saus of ander gerecht aan de kook is en giet het maïzena mengsel er door heen en roer goed door.

Wil je een gepureerde groentesoep wat dikker maken, kook dan een aardappel mee en pureer deze er door.

Bewaar
Print
Deel

3 x recepten met pompoen

Pompoenrisotto
Pompoensoep
Pompoencake

Reacties

Laat je reactie achter

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.