Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Tips saus en soep binden

Een saus of soep maak je makkelijk wat dikker met deze handige tips.

Om je saus of soep wat dikker van structuur te maken kun je maïzena gebruiken om te binden. Maar dit geeft vaak klonters die je er niet makkelijk uit krijgt. Schep daarom de juiste hoeveelheid maïzena in een klein kommetje of glaasje en doe er een klein beetje water bij en roer met een lepeltje tot een glad wit mengsel. Zorg er voor dat de soep, saus of ander gerecht aan de kook is en giet het maïzena mengsel er door heen en roer goed door.

Wil je een gepureerde groentesoep wat dikker maken, kook dan een aardappel mee en pureer deze er door.

Reacties

Laat je reactie achter

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×