Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Tips slagroom

Essentiële tips om slagroom en eiwitten mooi stijf te kloppen

Slagroom stijf kloppen gaat makkelijker als het koud is, bewaar de room een paar uur in de koelkast voor je gaat kloppen.

Door het toevoegen van een druppel citroensap wordt de slagroom ook sneller stijf.

Om eiwitten goed stijf te kloppen zijn een paar dingen belangrijk:
– gebruik een schone kom en schone kloppers
– zorg dat er bij het ei scheiden geen eigeel bij het eiwit komt
– gebruik een elektrische mixer op de hoogte stand
– gebruik verse eieren die op kamertemperatuur zijn
– Niet zo handig met eieren scheiden? Scheid de eieren dan één voor één in een apart kommetje.

Reacties

Laat je reactie achter

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×