Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Tips slagroom

Essentiële tips om slagroom en eiwitten mooi stijf te kloppen

Slagroom stijf kloppen gaat makkelijker als het koud is, bewaar de room een paar uur in de koelkast voor je gaat kloppen.

Door het toevoegen van een druppel citroensap wordt de slagroom ook sneller stijf.

Om eiwitten goed stijf te kloppen zijn een paar dingen belangrijk:
– gebruik een schone kom en schone kloppers
– zorg dat er bij het ei scheiden geen eigeel bij het eiwit komt
– gebruik een elektrische mixer op de hoogte stand
– gebruik verse eieren die op kamertemperatuur zijn
– Niet zo handig met eieren scheiden? Scheid de eieren dan één voor één in een apart kommetje.

Leuk voor op een feestje!
Laat hier je reactie achter
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Reacties (0)

Salades

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Een salade is snel, makkelijk, fris en gezond. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht bij een stukje vlees of vis.

Noedel bowl met zalm
Kip shoarma bowl
Mexicaanse zoete aardappel salade
Bruschetta salade
Salade met kiwi en kip