Ga naar de inhoud
Tips tapas

Tips tapas

Een tapasavondje in de planning? Lees eerst deze tips voor een geslaagde avond!

2 januari 2012

Sandra

Tapas kun je altijd en overal eten, zorg voor genoeg variatie met koude en warme tapas hapjes.

Varieer ook met vis, vlees, groente en kaas. Een goede voorbereiding is noodzakelijk, de koude hapjes kan je vaak van tevoren al voorbereiden. Sommige warme hapjes kan je alvast voorsnijden en in de koelkast bewaren. Serveer de gerechten in hapklare porties in kleine schaaltjes.

Tapas gerechten worden gegeten met klein bestek of prikkertjes en zorg dat er voldoende servetjes aanwezig zijn. Bij tapas hoort ook brood, lekker met verschillende soorten tapenades, tomatensalsa of kruidenboter. Wil je deze zelf maken maar heb je geen keukenmachine, dan bied een knoflookpers ook vaak een uitkomst. Je kunt er niet alleen knoflook mee persen maar ook olijven, pijnboompitjes en verse kruiden.

Heb je een tapas-avondje georganiseerd en heb je niet veel tijd of zin om zelf uren in de keuken te staan? Vraag dan aan alle gasten of ze zelf een gerechtje willen maken en meenemen. Zo maakt iedereen een deel en kun je gezellig samen smullen. Zorg ook dat er genoeg drank aanwezig is want het kan een lange gezellig avond worden.

Bekijk hier alle tapasrecepten.