De oorsprong van tapas recepten ligt in Spanje en werd daar oorspronkelijk als hapje tussendoor gegeten. Tegenwoordig wordt tapas steeds populairder en wordt het vaak als avondmaaltijd genuttigd. Zet schaaltjes met verschillende hapjes op tafel zoals aardappeltortilla, olijven, pittige gamba’s en gehaktballetjes. Bekijk hier alle tapas recepten.
Deze rolletjes van wortel wraps zijn de perfecte hapjes tijdens een tapas maaltijd. De vulling bestaat uit avocado, serranoham en pijnboompitten.
Een heerlijk hapje van grote champignons gevuld met een romig pestomengsel en een licht krokante topping van kaas en panko.
Deze empanada (gevuld deeg pasteitje) met een kruidige vulling van gehakt is ideaal voor een borrel, tapasavond of als hartige lunch. Met kant en klaar deeg maak je het zelfs nog makkelijker en zijn ze binnen 35 minuten klaar.
De authentieke Spaanse patatas bravas aardappeltjes met een heerlijke zelfgemaakte patatas bravas saus. Makkelijk zelf thuis gemaakt met dit recept.
De lekkerste plantaardige balletjes voor een borrel, bij een pasta of als je zin hebt in een vegan AVG’tje. Helemaal plantaardig én eiwitrijk.
Een lekker vegetarisch paprika hapje van gegrilde paprika rolletjes gevuld met pesto, ricotta en walnoot. Een ideaal borrelhapje.
Heerlijke grote champignons met zachte geitenkaas en pesto van de BBQ of uit de oven.
Het romige zusje van de populaire gazpacho: salmorejo. Een heerlijke koude Spaanse soep uit Andalusië met verse rijpe tomaten.
Deze lekkere aardappeltortilla maak je met maar 3 basis ingrediënten en is onmisbaar bij de tapas. Inclusief stap voor stap video
Lekkere krokante broodjes met een herfstige topping van geitenkaas, verse vijgen en walnoten
Een heerlijk tapasgerecht met garnalen, knoflook en naar smaak chilipeper. Dit Spaanse basis gerecht is lekker als borrelhapje.
Deze kroketjes gevuld met paella rijst zijn ideaal om een restje paella mee op te maken of als lekkere Spaans hapje op een feestje
Lekker op de borrelplank of kaasplank: hapjes met verse vijg, parmaham en geitenkaas. Een perfecte combinatie van zoet en hartig.
Deze perfecte koude Spaanse soep, ofwel gazpacho, bereid je in een paar minuten en is gemaakt van o.a. tomaat, komkommer en knoflook, ideaal op een warme dag!
Een heerlijk vegetarisch hapje uit de oven van gevulde champignons met risotto met truffelsmaak.
Een heerlijk hapje van champignons met knoflook onder een laagje Parmezaanse kaas.
Deze gevulde tomaten met Italiaanse twist zijn een heerlijk hapje of bijgerecht.
Deze plakken gegrilde groenten gevuld met ricotta en olijven tapenade zijn een perfect vegetarisch hapjes voor een tapas avond!
Dit makkelijk tapas hapje combineert de zoete smaak van meloen met garnaal en basilicum
Gezonde en frisse hapjes van komkommer met romige geitenkaas, walnoten en zongedroogde tomaat
De Spaanse gazpacho is een heerlijke en frisse dip voor de gekruide kipspiesjes
Bladerdeeg hapjes met een vulling van stoofvlees, ook ideaal om een restje stoof mee op te maken.
Een lekker hapje of snack van garnalen met een krokant jasje van bladerdeeg