Vanaf nu ook verse en verantwoorde maaltijden bij HEMA

Afgelopen donderdag was het zo ver! Ik was uitgenodigd voor de opening van de vernieuwde HEMA in Tilburg met een heel nieuw foodconcept. Heel nieuwsgierig ging ik samen met Eric op pad.

De rode loper was al door de straten van Tilburg uitgerold om zo pers, bezoekers en de burgemeester te ontvangen. Er stond al een flinke rij toen ik aankwam, de eerste 250 bezoekers kregen namelijk een goedgevulde goodiebag. Samen met een aantal andere bloggers en pers mocht ik als een van de eerste de winkel ontdekken. En dit vond ik een hele eer, ik ben namelijk groot fan van deze winkelketen en heb er zelf ook een tijdje gewerkt in het weekend. Deze vernieuwde zaak in Tilburg zag er mooi en modern uit, maar nog steeds kreeg ik het echte HEMA gevoel.

Ik werd ontvangen met kleurrijke smoothies en smoothiebowls. Deze zijn helemaal vers gemaakt en dat proef je! Vervolgens ging ik naar boven om alvast een glimp op te vangen van de nieuwe foodcorner onder de naam LEKKER HEMA. Het is heel ruim opgezet en overal liggen verse ingrediënten en het ruikt er heerlijk. Je kunt kiezen voor bijvoorbeeld een verse pizza en deze laten beleggen met toppings naar keuze. De bereiding gebeurt vlak voor je neus, verser dan dit kan dus eigenlijk niet.

Toen was het tijd voor de officiële opening en werd het lintje doorgeknipt door de burgemeester van Tilburg. Dit was tevens het startsein en hierna stroomde de winkel vol met mensen. Overal kon geproefd worden van de beste kazen, worstjes en chocolaatjes. Ik ging samen met rest van de bloggers en pers aan tafel in het nieuwe restaurant. De lange community-tafel verbind het restaurant met de winkel en is ideaal voor grote groepen, gezinnen of om even iets te lezen met een kop koffie of thee. In totaal zijn er 175 zitplekken in het restaurant aan de Heuvelstraat in Tilburg.

We begonnen met een stuk perentaart met spijs, nog warm en net uit de oven. Heerlijk! Ondertussen vertelde Arno Buijs (Commercieel Manager food) en Mischa Simons (executive director buying & merchandising hardgoods & food ) ons meer over het concept van LEKKER HEMA. Het staat vooral voor makkelijk, gevarieerd en lekker eten. Alles wordt bereid onder eigen ogen zodat je kan zien wat er gebeurt. Zelfs de voorraad ligt in een transparante ruimte in het restaurant zodat je precies ziet waar alles vandaan komt. Ook hebben alle ingrediënten het beterleven keurmerk en zijn hoofdzakelijk ingekocht bij lokale boeren een telers. Een grote en goede stap naar gezonder en verantwoorder eten.

Na de taart was het tijd voor een slice pizza uit de steenoven, de bodem was luchtig en zelfgemaakt en dat proef je. In totaal zijn er 350 recepten ontwikkeld, getest en geproefd voordat er een selectie werd gemaakt tot 87 gerechten en dranken die nu verkrijgbaar zijn. Ook mochten we diverse belegde broodjes en een stuk verse appeltaart proeven. Alles was even lekker! Dit was slechts een greep uit het nieuwe assortiment, je kunt bijvoorbeeld ook voor een zelf samengestelde verse burger, quiches, verse soep of salade bowl gaan. En niet te vergeten een warme stroopwafel direct uit het wafelijzer.

Het restaurant boven is echt een fijne plek om rustig te gaan ontbijten, lunchen of diner. Beneden hebben ze een foodcorner met take away waar je snel even langs loopt voor een ontbijtje met smoothie of diverse vers gemaakte sandwiches. Maar ook natuurlijk voor die vertrouwde rookworst.

En de prijzen zijn heel vriendelijke en betaalbaar vind ik. Bijvoorbeeld 5 euro voor een belegde pizza, dat is niet veel geld zeker als je weet dat het allemaal vers en met de hand bereid is. Naast de prijs richt HEMA zich ook nog op twee andere punten namelijk kwaliteit en design. Deze drie pijlers zijn goed samengekomen in dit nieuwe concept van LEKKER HEMA. Als ik eerst aan HEMA dacht dan dacht ik aan een tompouce of een rookworst. Maar daar is nu verandering in gekomen. Nu denk ik vooral aan gevarieerd, lekker en makkelijk!

Note: LEKKER HEMA is een pilot concept dat nu alleen nog in Tilburg te vinden is en binnenkort volgen Antwerpen, Brussel, Maassluis en Veghel en hopelijk snel daarna nog meer stores.

Foto 2 en 3 in dit artikel zijn gemaakt door fotograaf Mo Barends.
Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met HEMA.

Vind je dit leuk?
1 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Reacties

José Koopmans 2 oktober 2017 om 14:03

Oooh wat mooi om te horen, het is ook mijn favoriete winkel, hier in Panningen. Laten we hopen dat het ook in deze Hema ooit kan, ik verheug me er al op.

Sandra 11 oktober 2017 om 12:47

Ja dat zou zeker fijn zijn! Het is ook een van mijn favo winkels, bij die in Panningen heb ik nog een tijdje gewerkt vroeger :)

Juliëtte Korthals Altes 28 september 2017 om 14:35

cool