
Verwenontbijtje: wentelteefjes de luxe
31 oktober 2013
Sandra Waterschoot
Je kunt de wentelteefjes bestrooien met suiker of kaneel maar deze variant met Alpro Mild & Creamy vind ik het lekkerst. De romig en milde smaak past perfect bij de zoete wentelteefjes en het verse fruit. Hierbij mijn recept dat ik graag met iedereen wil delen:

Wentelteefjes met topping
Ingrediënten voor 4 sneetjes:
- 200 ml Alpro Drink Original
- 2 eieren
- Snuf kaneel
- Verse bosvruchten of anders fruit
- 1 zakje vanillesuiker
- 4 sneetjes brood (het liefst van 1 a 2 dagen oud)
- Klontje boter
- 4 eetl Alpro Mild & Creamy
- Poedersuiker om te bestrooien
Materialen:
- Diep bord
- Koekenpan
Bereiding:
Klop de eieren en de Alpro Drink Original in een diep bord los met een vork. Voeg de vanillesuiker en kaneel toe en klop totdat deze opgenomen zijn in het mengsel. Leg een sneetje brood in het eimengsel en laat het een minuutje intrekken.



Verhit ondertussen een beetje boter in een koekenpan. Laat het sneetje brood even uitdruppelen en leg deze in de pan. Als je pan groot genoeg is kun je er nog een of twee sneetje bij leggen. Bak de wentelteefjes aan beide kanten mooi bruin. Leg ze op een bord en schep er wat Alpro Mild & Creamy op. Was het fruit en verdeel deze er over, bestrooi als laatste nog met een beetje poedersuiker.



Tips:
Lekker bij dit recept is van dat dikke zoete brioche brood, maar als je je ontbijt lactose vrij wil houden dan kun je ook een broodsoort nemen zonder lactose.
Geen vers fruit in huis? Probeer dan bijvoorbeeld eens de plantaardige variaties op yoghurt van Alpro met blauwe bessen, perzik of kersen.
Dit is een gesponsord artikel
Vind je dit leuk?
1 stem