Varkensvlees

Varkensvlees wordt ontzettend veel gebruikt in de Nederlandse keuken. Denk aan karbonades of slavinken. Bak varkensspek lekker krokant in de pan en voeg het toe in soepen of stamppotjes!

Gevulde aardappels met spekjes
  • Voorgerecht
  • 35 MIN + 15 OVENTIJD
  • 6 STUKS
  • **

Varieer eens met aardappels en vul ze met een romig mengsel van spekjes en bosui

Garnalen met courgette en spek
  • Hapjes en snacks
  • 30 MIN + 12 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • *

Lekker tapas hapje van garnalen omwikkeld met courgette en plakjes ontbijtspek

Blini's met vijgen
  • Hapjes en snacks
  • 40 MIN + 30 WACHTEN
  • 20 STUKS
  • **

Blini's zijn een soort luxe poffertjes, lekker met een topping zoals ham, mascarpone en vijgen

Broccoli cappuccino
  • Voorgerecht
  • 45 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Leuk als feestelijk kerst voorgerecht: broccolisoep met een laagje opgeklopte melk en zoute pancetta kruimels

Serranoham rolletjes met mozzarella
  • Voorgerecht
  • 15 MINUTEN 
  • 10 TOT 12 STUKS
  • *

Super simpel en lekker hapje want er ook nog eens leuk uit ziet! Lekker als hapje of als voorgerecht.

Gevulde kiprolletjes met notenkorst
  • Hoofdgerecht
  • 40 MIN + 25 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • **

Kip gevuld met een mengsel van champignons en spek en een krokante korst van walnoten

Spruitensoep met spekjes
  • Voorgerecht
  • 30 MINUTEN
  • 6 PERSONEN
  • *

Makkelijk recept voor zachte soep van spruiten met gebakken spekjes en een dot creme fraiche

Salade met appel en brie
  • Voorgerecht
  • 30 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • *

Herfstsalade met stukjes frisse appel, geroosterde hazelnoten en stukjes brie

Worstjes met salie
  • Hoofdgerecht
  • 15 MINUTEN
  • 6 STUKS
  • *

Wikkel een blaadje salie en ontbijtspek om een worstje voor een heerlijke variatie!

Zoete aardappel pastinaak stamppot
  • Hoofdgerecht
  • 30 MINUTEN
  • 2 PERSONEN
  • *

Lekker stamppotje van zoete aardappel en pastinaak met stukjes appel, walnoot en spekjes

Pasta met paddenstoelen uit de oven
  • Hoofdgerecht
  • 50 MINUTEN + 15 OVENTIJD
  • 3 A 4 PERSONEN
  • **

Heerlijk herfstrecept: ovenschotel met pasta, paddenstoelen en tomaat in een romige saus

Cordon bleu met zongedroogde tomaat
  • Hoofdgerecht
  • 35 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Zelfgemaakte cordon bleu met een Italiaans tintje met ham, kaas en gedroogde tomaatjes

Doperwtensoep met avocado
  • Voorgerecht
  • 35 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • *

Dit fris groen soepje van doperwten is extra romig door de avocado en geitenkaas

Pasta met verse vijgen
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • *

Lekkere combi van spaghetti met pancetta, walnoten en citroen met gegrilde vijgen en romige ricotta

Muffins met paprika en chorizo
  • Lunch
  • 30 MIN + 30 MIN OVENTIJD
  • 12 TOT 15 STUKS
  • *

Hartige muffins met een Spaans tintje gevuld met chorizo, olijven en paprika

Pasta met chorizo en feta
  • Hoofdgerecht
  • 45 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Heerlijk mediterraans pastarecept met stukjes chorizo, courgette, wortel en blokjes feta

Hartige ham kaas muffins
  • Lunch
  • 30 MIN + 30 MIN OVENTIJD
  • 12 TOT 15 STUKS
  • *

Deze hartige muffins met hamblokjes en geraspte kaas zijn lekker tussendoor of op een feestje

Panini met ananas
  • Lunch
  • 15 MINUTEN
  • 4 STUKS
  • *

Lekker gegrild broodje hawai voor bij de lunch met ham, tomaat en ananas

Varkenshaas gevuld met geitenkaas
  • Hoofdgerecht
  • 35 MIN + 10 OVENTIJD
  • 2 PERSONEN
  • **

Lekkere malse varkenshaas gevuld met geitenkaas en tijm omwikkeld met knapperige spek

Varkenshaas met courgette
  • Hoofdgerecht
  • 60 MINUTEN
  • 5 STUKS
  • **

Lekkere spiesjes van de barbecue met gemarineerde varkenshaas, krieltjes en courgettelinten

Spiesjes met asperges en spek
  • Hoofdgerecht
  • 35 MINUTEN
  • CA 7 STUKS
  • *

Heerlijk combi voor op de bbq: stukken courgette met asperges omwikkeld met spek

Bbq worst spies
  • Hoofdgerecht
  • 15 MIN + 30 WACHTEN + 10 GRILLEN
  • 6 STUKS
  • *

Maak lekkere bbq spiezen van stukken met honing en mosterd gemarineerde worst, paprika en rode ui

Brood hapje met spek en tomaat
  • Hapjes en snacks
  • 30 MIN + 20 OVENTIJD
  • 8 STUKS
  • *

Makkelijk high tea recept: hartige broodbakjes gevuld met tomaat, spekjes en bosui

Filodeeg buideltjes met geitenkaas
  • Voorgerecht
  • 60 MINUTEN + 12 OVENTIJD
  • 10 STUKS
  • **

Lekker en verrassend borrelhapje of voorgerecht gevuld met geitenkaas, spek en bosui