Varkensvlees

Varkensvlees wordt ontzettend veel gebruikt in de Nederlandse keuken. Denk aan karbonades of slavinken. Bak varkensspek lekker krokant in de pan en voeg het toe in soepen of stamppotjes!

Flammkuchen rolletjes
  • Hapjes en snacks
  • 35 min + 20 min oventijd
  • 24 stuks
  • **

Deze hartige rolletjes met een klassieke flammkuchen vulling van spek en ui is een perfect borrelhapje of snack

Meloen met ham hapje
  • Hapjes en snacks
  • 10 min
  • 10 stuks
  • *

Super simpel, maar het blijft een fantastisch lekker hapje van fruitige meloen omwikkeld met licht zoute parmaham. Lekker op de borrel of bij een feestje.

Stromboli (opgerolde pizza)
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Lekkere opgerolde pizza met een vulling van salami, mozzarella en basilicum. Lekker als avondmaal maar ook leuk als hapje.

Vijgen salade met burrata
  • Voorgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Burrata is een soort zachte bol mozzarella die perfect combineert in deze herfstsalade met vijgen en noten

Pasta carbonara
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • **

Klassiek recept voor romige Italiaanse spaghetti carbonara met spekjes, eieren en Parmezaanse kaas

Gezonde pasta carbonara
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • **

Een gezonde(re) en koolhydraatarme variant van de spaghetti carbonara op basis van courgette en magere spekjes.

Vegan cheesecake toetje in een glaasje
  • Nagerecht
  • 20 min + 1 uur 30 min opstijven
  • 5 toetjes
  • **

Overheerlijke cheesecake in glaasjes met een bodem van volkoren biscuits. Makkelijker, sneller en goedkoper te maken door het gebruik van agar agar in plaats van cashewnoten.

Roerbak met chorizo
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Dit kruidige eenpansgerecht is ideaal voor koken op de camping. Met maar 1 pan en slechts 6 smaakvolle ingrediënten zet je snel een heerlijk gerecht op tafel.

Pulled pork maken
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 6 uur 30 min + 30 min
  • 6 personen
  • **

Stap voor stap heerlijk sappig langzaam gegaard varkensvlees maken in de BBQ of in de oven. Heerlijk op een broodje!

Souvlaki
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 4 stuks
  • **

Een van de bekendste Griekse gerechten is de souvlaki. Dit recept is heerlijk van de bbq. Serveer het met tzatziki en eventueel een pitabroodje.

Spareribs uit de oven en van de BBQ
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 2 uur 30 min bereiden
  • 4 tot 6 personen
  • *

Hoe maak je de lekkerste spareribs? Hier vind je het recept voor een heerlijke zoete licht pittige sparerib marinade en een uitgebreide uitleg voor het bereiden van spareribs in de oven en op de barbecue

Gemarineerd buikspek van de BBQ
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 45 min oven + 3 uur marineren
  • 4 personen
  • **

Dit stuk buikspek gemarineerd in sinaasappel en rozemarijn is het hoogtepunt van een gezellig BBQ avondje

Gepofte zoete aardappel met zuurkool
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 45 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Deze zoete aardappel is onwijs zacht van smaak en perfecte winterse combinatie met zuurkool en spekjes, maar dan in een ander jasje. Vanaf €2,10 per persoon zet je deze maaltijd op tafel.

Quiche lorraine
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Quiche lorraine is een klassieke Franse hartige taart met gebakken spekblokjes en Gruyère kaas. Binnen 30 minuten zet je het in de oven.

Vaderdag ontbijt: brood met ei
  • Ontbijt
  • 20 min
  • 1 portie
  • *

Met dit vaderdagontbijt van gebakken brood met ei, tomatensalsa en bacon begint je papa de dag goed.

Hartige broodschotel
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 40 min oventijd
  • 3 personen
  • **

Dit recept met ham en spinazie bewijst dat je ook lekkere hartige broodschotels kunt maken. Deze schotel is ideaal om oud brood of andere restjes op te maken. Vanaf €2,49 per persoon maak je deze broodschotel.

Huzarensalade
  • Bijgerecht
  • 45 min
  • 4 personen
  • *

Makkelijk recept voor een heerlijke huzarensalade met aardappel, augurkjes, ei en ham. Een klassieke salade voor bij de BBQ.

Prikkers met aardbeien en mozzarella
  • Hapjes en snacks
  • 20 min
  • 10 stuks
  • *

Lekker hapje van zoete en hartige smaken van aardbeien, meloen en parmaham op een prikker. Perfect als borrelhapje op een feestje of mee naar een picknick.

Bruschetta met avocado en ham
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 8 stuks
  • *

Een heerlijke combinatie van pesto, avocado, romige ricotta en parmaham op een knapperig geroosterd broodje.

Tonkatsu (Japanse schnitzel)
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 2 personen
  • **

Makkelijk recept voor krokant gebakken varkensschnitzels met een friszure tonkatsu saus en een heerlijke koolsalade. Een Japanse klassieker.

Zuurkool ovenschotel
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 30 min oventijd
  • 4 personen
  • *

De traditionele ingrediënten uit een typisch winters Nederlands gerecht, maar dan samen in een ovenschotel met nog wat lekkere ingrediënten zoals kaas en appel erbij. Vanaf €2,19 per persoon maak je dit heerlijke maaltje.

Pastaschotel Hawaï
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 30 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Een pizza Hawaï met ananas en ham kennen we allemaal, maar wist je dat je deze ingrediënten ook heerlijk kunt verwerken in een ovenschotel? Vanaf €2,40 per persoon maak je dit eenvoudige recept.

Lactosevrije spaghetti carbonara met roomsaus
  • Hoofdgerecht
  • 5 min + 15 min
  • 2 personen
  • **

De lactosevrije variant van deze klassieker met roomsaus. Lekker met verse peterselie en gebakken spekjes.

Aardappelschotel met groenten en (vegan) shoarma
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 35 min
  • 4 personen
  • **

Een heerlijke lactosevrije ovenschotel met aardappel, verse groenten en (vegan) shoarma. Weinig voorbereiding en dan lekker in de oven.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!