Varkensvlees

Varkensvlees wordt ontzettend veel gebruikt in de Nederlandse keuken. Denk aan karbonades of slavinken. Bak varkensspek lekker krokant in de pan en voeg het toe in soepen of stamppotjes!

Bloemkoolstamppot met spekjes
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • **

Lekker stamppotje van aardappels en bloemkool met een bite van walnoten en (vega) spekjes. Het kleine vleugje mosterd maakt de stamppot extra lekker.

Club sandwich
  • Lunch
  • 15 min
  • 2 stuks
  • *

Deze klassieke club sandwich met getoast brood, kaas, kipfilet en tomaat is een echte topper. Het is een hartige sandwich die perfect is voor een stevige lunch of een lichte avondmaaltijd. Tip: probeer eens aioli in plaats van mayonaise

Spruitjestaart
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 40 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Maak eens een quiche met spruitjes en (vegetarische) spek. Een lekkere en originele manier om spruitjes te eten.

Romige pasta met prei
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 3 personen
  • *

Aanrader: tagliatelle met gebakken prei, champignons, spekjes en Parmezaanse kaas. Een heerlijk en snel pastagerecht waar je van smult.

Wrap rolletjes met serranoham
  • Hapjes en snacks
  • 15 min + 1 uur opstijven
  • 14 stuks
  • *

Deze rolletjes van wortel wraps zijn de perfecte hapjes tijdens een tapas maaltijd. De vulling bestaat uit avocado, serranoham en pijnboompitten.

Avocado pasta
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Maak zelf deze romige pasta op basis van avocadosaus met (vega)spekjes en tomaatjes. Een heerlijk en makkelijk pastagerecht.

Garnalen met chorizo van de bakplaat
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Deze bakplaat vol groenten, chorizo en garnalen heeft een Spaans tintje door de kruidige marinade met gerookte paprika.

Boerenkool stamppot
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Deze klassieke Hollandse stamppot met rookworst mag niet ontbreken tijdens de winter. Lekker met appelmoes of gebakken spekjes.

Flammkuchen rolletjes
  • Hapjes en snacks
  • 35 min + 20 min oventijd
  • 24 stuks
  • **

Deze hartige rolletjes met een klassieke flammkuchen vulling van spek en ui is een perfect borrelhapje of snack

Meloen met ham hapje
  • Hapjes en snacks
  • 10 min
  • 10 stuks
  • *

Super simpel, maar het blijft een fantastisch lekker hapje van fruitige meloen omwikkeld met licht zoute parmaham. Lekker op de borrel of bij een feestje.

Stromboli (opgerolde pizza)
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Lekkere opgerolde pizza met een vulling van salami, mozzarella en basilicum. Lekker als avondmaal maar ook leuk als hapje.

Vijgen salade met burrata
  • Voorgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Burrata is een soort zachte bol mozzarella die perfect combineert in deze herfstsalade met vijgen en noten

Pasta carbonara
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • **

Klassiek recept voor romige Italiaanse spaghetti carbonara met spekjes, eieren en Parmezaanse kaas

Gezonde pasta carbonara
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • **

Een gezonde(re) en koolhydraatarme variant van de spaghetti carbonara op basis van courgette en magere spekjes.

Vegan cheesecake toetje in een glaasje
  • Nagerecht
  • 20 min + 1 uur 30 min opstijven
  • 5 toetjes
  • **

Overheerlijke cheesecake in glaasjes met een bodem van volkoren biscuits. Makkelijker, sneller en goedkoper te maken door het gebruik van agar agar in plaats van cashewnoten.

Roerbak met chorizo
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Dit kruidige eenpansgerecht is ideaal voor koken op de camping. Met maar 1 pan en slechts 6 smaakvolle ingrediënten zet je snel een heerlijk gerecht op tafel.

Pulled pork maken
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 6 uur 30 min + 30 min
  • 6 personen
  • **

Stap voor stap heerlijk sappig langzaam gegaard varkensvlees maken in de BBQ of in de oven. Heerlijk op een broodje!

Souvlaki
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 4 stuks
  • **

Een van de bekendste Griekse gerechten is de souvlaki. Dit recept is heerlijk van de bbq. Serveer het met tzatziki en eventueel een pitabroodje.

Spareribs uit de oven en van de BBQ
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 2 uur 30 min bereiden
  • 4 tot 6 personen
  • *

Hoe maak je de lekkerste spareribs? Hier vind je het recept voor een heerlijke zoete licht pittige sparerib marinade en een uitgebreide uitleg voor het bereiden van spareribs in de oven en op de barbecue

Gemarineerd buikspek van de BBQ
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 45 min oven + 3 uur marineren
  • 4 personen
  • **

Dit stuk buikspek gemarineerd in sinaasappel en rozemarijn is het hoogtepunt van een gezellig BBQ avondje

Gepofte zoete aardappel met zuurkool
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 45 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Deze zoete aardappel is onwijs zacht van smaak en perfecte winterse combinatie met zuurkool en spekjes, maar dan in een ander jasje. Vanaf €2,10 per persoon zet je deze maaltijd op tafel.

Quiche lorraine
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Quiche lorraine is een klassieke Franse hartige taart met gebakken spekblokjes en Gruyère kaas. Binnen 30 minuten zet je het in de oven.

Vaderdag ontbijt: brood met ei
  • Ontbijt
  • 20 min
  • 1 portie
  • *

Met dit vaderdagontbijt van gebakken brood met ei, tomatensalsa en bacon begint je papa de dag goed.

Hartige broodschotel
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 40 min oventijd
  • 3 personen
  • **

Dit recept met ham en spinazie bewijst dat je ook lekkere hartige broodschotels kunt maken. Deze schotel is ideaal om oud brood of andere restjes op te maken. Vanaf €2,49 per persoon maak je deze broodschotel.