Groene asperges in bladerdeeg

Lekker hartig pakketje van asperges omwikkeld met ham en bladerdeeg en een korstje kaas.

Bijgerecht 25 min + 20 min oventijd

ingrediënten

voor 4 stuks

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Snijd ca. 2 cm van de onderkant van de asperges. Groene asperges hoef je over het algemeen niet te schillen maar als je met een mesje vanuit de onderkant er draden vanaf kunt trekken, dan kun kun je ze beter even schillen.

  2. Breng een pan met een ruime hoeveelheid water aan de kook. Blancheer de asperges kort en giet ze voorzichtig af. Bestrijk ze met olijfolie en bestrooi met peper en zout.

  3. Leg op ieder velletje bladerdeeg een plakje ham. Leg de asperges er schuin op en vouw de bladerdeeg hoeken aan de bovenzijde over elkaar. Duw de randen goed op elkaar zodat ze goed ingepakt zitten.

  4. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de asperge pakketjes er op. Bestrijk de pakketjes met het losgeklopte ei en bestrooi met een beetje kaas. Zet ze 20 minuten in de oven. Lekker om bij een stukje vlees of vis te serveren of als origineel gerecht voor de lunch.

Heeft het gesmaakt?
114 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!