Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Groene asperges in bladerdeeg

Lekker hartig pakketje van asperges omwikkeld met ham en bladerdeeg en een korstje kaas
Ingrediënten
12 groene asperges
4 plakjes bladerdeeg, ontdooid
4 plakjes ham
1 ei
4 eetl geraspte kaas
1 eetl olijfolie
Peper en zout
 
Materialen
Bakplaat bekleed met bakpapier
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Snijd ca 2 cm van de onderkant van de asperges. Groene asperges hoef je over het algemeen niet te schillen maar als je met een mesje vanuit de onderkant er draden vanaf kunt trekken dan kun kun je ze beter even schillen. Breng een pan met een ruime hoeveelheid water aan de kook. Blancheer de asperges kort en giet ze voorzichtig af. Bestrijk ze met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Leg op ieder velletje bladerdeeg een plakje ham. Leg de asperges er schuin op en vouw ze aan de bovenzijde over elkaar. Duw de randen goed op elkaar zodat ze goed ingepakt zitten. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de asperge pakketjes er op. Bestrijk de pakketjes met het losgeklopte ei en bestrooi met een beetje kaas. Zet ze 20 minuten in de oven. Lekker om bij een stukje vlees of vis te serveren of als origineel gerecht voor de lunch.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×