Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Groene asperges in bladerdeeg

Lekker hartig pakketje van asperges omwikkeld met ham en bladerdeeg en een korstje kaas
Ingrediënten
12 groene asperges
4 plakjes bladerdeeg, ontdooid
4 plakjes ham
1 ei
4 eetl geraspte kaas
1 eetl olijfolie
Peper en zout
 
Materialen
Bakplaat bekleed met bakpapier
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Snijd ca 2 cm van de onderkant van de asperges. Groene asperges hoef je over het algemeen niet te schillen maar als je met een mesje vanuit de onderkant er draden vanaf kunt trekken dan kun kun je ze beter even schillen. Breng een pan met een ruime hoeveelheid water aan de kook. Blancheer de asperges kort en giet ze voorzichtig af. Bestrijk ze met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Leg op ieder velletje bladerdeeg een plakje ham. Leg de asperges er schuin op en vouw ze aan de bovenzijde over elkaar. Duw de randen goed op elkaar zodat ze goed ingepakt zitten. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de asperge pakketjes er op. Bestrijk de pakketjes met het losgeklopte ei en bestrooi met een beetje kaas. Zet ze 20 minuten in de oven. Lekker om bij een stukje vlees of vis te serveren of als origineel gerecht voor de lunch.
Beoordeling (45 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Kerst recepten

Kerst is de tijd van gezelligheid en samen eten. Wij helpen u een handje door de lekkerste kerstrecepten op een rijtje te zetten voor een perfect kerstdiner. Wat dacht u van een heerlijk kerstmenu van aardappel truffelsoep gevolgd door een hertenbiefstuk of een rollade en een heerlijke chocolade dessert om mee af te sluiten.

Mini kerst quiches
Poffertjes sandwiches met ijs
Panna cotta met frambozen in een glaasje
Eendenborst met cranberry compote
Mini kerstboom pizza’s