Ga naar de inhoud
Groene asperges in bladerdeeg

Groene asperges in bladerdeeg

Lekker hartig pakketje van asperges omwikkeld met ham en bladerdeeg en een korstje kaas.

25 M + 20 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.

Ingrediënten

Voor stuks

  • 12 groene asperges
  • 4 plakjes bladerdeeg ( ontdooid )
  • 4 plakjes ham
  • 1 ei
  • 4 eetlepels geraspte kaas
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper en zout

Benodigdheden

  • bakplaat bekleed met bakpapier

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Snijd ca. 2 cm van de onderkant van de asperges. Groene asperges hoef je over het algemeen niet te schillen maar als je met een mesje vanuit de onderkant er draden vanaf kunt trekken, dan kun kun je ze beter even schillen.


  2. Breng een pan met een ruime hoeveelheid water aan de kook. Blancheer de asperges kort en giet ze voorzichtig af. Bestrijk ze met olijfolie en bestrooi met peper en zout.


  3. Leg op ieder velletje bladerdeeg een plakje ham. Leg de asperges er schuin op en vouw de bladerdeeg hoeken aan de bovenzijde over elkaar. Duw de randen goed op elkaar zodat ze goed ingepakt zitten.


  4. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de asperge pakketjes er op. Bestrijk de pakketjes met het losgeklopte ei en bestrooi met een beetje kaas. Zet ze 20 minuten in de oven. Lekker om bij een stukje vlees of vis te serveren of als origineel gerecht voor de lunch.