Ga naar de inhoud
Gemarineerde spekfakkel

Gemarineerde spekfakkel

Geniet van een sappige en smaakvolle spies van op Oosterse wijze gemarineerd spek. Een traktatie voor de liefhebbers van gegrild vlees!

30 M + 1 U marineren

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor stuks

  • 8 dunne speklapjes
  • 1 teentje knoflook
  • 0.5 theelepel kerriepoeder
  • 0.5 theelepel paprikapoeder pikant
  • scheutje olijfolie
  • 3 eetlepels ketjap

Benodigdheden

  • 8 lange saté of bbq prikkers ( geweekt in water )

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Meng alle ingrediënten (behalve de speklapjes) door elkaar tot een papje. Schep de speklapjes door de marinade en laat ongeveer een uurtje marineren in de koelkast, langer mag ook.


  2. Prik een speklapje met het uiteinde aan een lange saté of bbq prikker. Schuif het vlees naar beneden en draai het spiraalsgewijs strak op naar boven. Prik op het laatst het andere uiteinde ook vast aan de bovenkant van de prikker. Oefening baart kunst!


  3. Grill de spiesen met spek in ongeveer 10 minuten knapperig op de bbq of grill. Lekker met een frisse salade en wat brood.