Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Gemarineerde spekfakkel

Barbecue tip; heerlijke spies omwikkeld met op Oosterse wijze gemarineerd spek 

Ingrediënten
8 dunne speklapjes
1 teentje knoflook
½ theel kerriepoeder
½ theel paprikapoeder pikant
Scheutje olijfolie
3 eetl ketjap
 
Materialen
8 lange sate of bbq prikkers, geweekt in water
 
Bereiding
Meng alle ingrediënten (behalve de speklapjes) door elkaar tot een papje. Schep de speklapjes door de marinade en laat ongeveer een uurtje marineren in de koelkast, langer mag ook. Prik een speklapje met het uiteinde aan een lange sate of bbq prikker. Schuif het vlees naar beneden en draai het spiraalsgewijs strak op naar boven. Prik op het laatst het andere uiteinde ook vast aan de bovenkant van de prikker. Oefening baart kunst! Grill de spiezen met spek in ongeveer 10 minuten knapperig op de bbq of grill. Lekker met een frisse salade en wat brood. 
 

 

 

 

 

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×