Gemarineerde spekfakkel
Geniet van een sappige en smaakvolle spies van op Oosterse wijze gemarineerd spek. Een traktatie voor de liefhebbers van gegrild vlees!
30 M + 1 U marineren
Ingrediƫnten
Voor stuks
-
8 dunne speklapjes
-
1 teentje knoflook
-
0.5 theelepel kerriepoeder
-
0.5 theelepel paprikapoeder pikant
-
scheutje olijfolie
-
3 eetlepels ketjap
Benodigdheden
-
8 lange satƩ of bbq prikkers ( geweekt in water )
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Meng alle ingrediƫnten (behalve de speklapjes) door elkaar tot een papje. Schep de speklapjes door de marinade en laat ongeveer een uurtje marineren in de koelkast, langer mag ook.
-
Prik een speklapje met het uiteinde aan een lange satƩ of bbq prikker. Schuif het vlees naar beneden en draai het spiraalsgewijs strak op naar boven. Prik op het laatst het andere uiteinde ook vast aan de bovenkant van de prikker. Oefening baart kunst!
-
Grill de spiesen met spek in ongeveer 10 minuten knapperig op de bbq of grill. Lekker met een frisse salade en wat brood.
Heeft het gesmaakt?
23 stemmen
Ook lekker