Gemarineerde spekfakkel

Barbecue tip; heerlijke spies omwikkeld met op Oosterse wijze gemarineerd spek 

Ingrediënten
8 dunne speklapjes
1 teentje knoflook
½ theel kerriepoeder
½ theel paprikapoeder pikant
Scheutje olijfolie
3 eetl ketjap
 
Materialen
8 lange sate of bbq prikkers, geweekt in water
 
Bereiding
Meng alle ingrediënten (behalve de speklapjes) door elkaar tot een papje. Schep de speklapjes door de marinade en laat ongeveer een uurtje marineren in de koelkast, langer mag ook. Prik een speklapje met het uiteinde aan een lange sate of bbq prikker. Schuif het vlees naar beneden en draai het spiraalsgewijs strak op naar boven. Prik op het laatst het andere uiteinde ook vast aan de bovenkant van de prikker. Oefening baart kunst! Grill de spiezen met spek in ongeveer 10 minuten knapperig op de bbq of grill. Lekker met een frisse salade en wat brood. 
 

 

 

 

 

16 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.