
Varkenshaas met stoofperen
De varkenshaas omwikkeld met zoute spek smaakt heerlijk bij de zelfgemaakte zoete stoofpeertjes
1 U
Ingrediƫnten: Varkenshaas met stoofperen
Voor personen
-
750 gr varkenshaas
-
15 plakken ontbijtspek
-
boter om te bakken
-
250 ml volle rode wijn
-
1 citroen ( om te schillen )
-
1 kaneelstokje
-
50 gr witte basterdsuiker
-
2 kruidnagels
-
tijm⨠( verse )
-
8 stoofperen
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Varkenshaas met stoofperen
-
Breng een pan aan de kook met hierin de wijn, citroenschil, suiker, kruidnagel en kaneelstokje. Schil de stoofperen maar laat het steeltje eraan zitten. Leg de stoofpeertjes in de pan met wijn en voeg nog ca 250 ml water toe. Laat ze ongeveer 45 min zachtjes stoven tot ze zacht zijn.
-
Snijd ondertussen de varkenshaas in plakken van ca 3 cm dik tot je 3 of 4 plakken per persoon hebt. Wikkel er een stuk ontbijtspek omheen. Gebruik eventueel een prikkertje om het spek vast te zetten. Bestrooi de varkenshaasmedaillons met wat zwarte peper en wat tijm. Verhit een beetje boter in een koekenpan. Bak de plakken varkenshaas ca 7 tot 8 minuten, hij mag nog wat rosƩ zijn vanbinnen. Houd het vlees eventueel warm in aluminiumfolie.
-
Haal de peertjes uit de pan en laat de rest (of een gedeelte) van het vocht inkoken tot sausdikte. Serveer de varkenshaasmedaillons met de stoofperen en wat van de rode wijnsaus.
Heeft het gesmaakt?
176 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 580
- vet 25 gr
- verzadigd vet 10 gr
- koolhydraten 40 gr
- w.v. suikers 30 gr
- vezels 5 gr
- eiwit 40 gr
- zout 1.5 gr
Ook lekker