Varkenshaas met stoofperen

De varkenshaas omwikkeld met zoute spek smaakt heerlijk bij de zelfgemaakte zoete stoofpeertjes

Ingrediënten
Ca 750 gr varkenshaas
12 tot 16 plakken ontbijtspek
boter om te bakken
250 ml volle rode wijn
Schil van 1 citroen
1 kaneelstokje
50 gr witte basterdsuiker
2 kruidnagels
(verse) tijm
8 stoofperen
 
Bereiding
Breng een pan aan de kook met hierin de wijn, citroenschil, suiker, kruidnagel en kaneelstokje. Schil de stoofperen maar laat het steeltje er aan zitten. Leg de stoofpeertjes in de pan met wijn en voeg nog ca 250 ml water toe. Laat ze ongeveer 45 min zachtjes stoven tot ze zacht zijn.
 
varkenshaas stoofperen 01
varkenshaas stoofperen 01
varkenshaas stoofperen 01
varkenshaas stoofperen 01
Snijd ondertussen de varkenshaas in plakken van ca 3 cm dik tot je 3 of 4 plakken per persoon hebt. Wikkel er een stuk ontbijtspek omheen. Gebruik eventueel een prikkertje om het spek vast te zetten. Bestrooi de varkenshaasmedaillons met wat zwarte peper en wat tijm. Verhit een beetje boter in een koekenpan. Bak de plakken varkenshaas ca 7 tot 8 minuten, hij mag nog wat rosé zijn van binnen. Houd het vlees eventueel warm in aluminiumfolie.
 
Haal de peertjes uit de pan en laat de rest (of een gedeelte) van het vocht inkoken tot sausdikte. Serveer de varkenshaasmedaillons met de stoofperen en wat van de rodewijn saus.
 
Vind je dit leuk?
160 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!