Varkenshaas met stoofperen
De varkenshaas omwikkeld met zoute spek smaakt heerlijk bij de zelfgemaakte zoete stoofpeertjes
Ingrediënten
Ca 750 gr varkenshaas
12 tot 16 plakken ontbijtspek
boter om te bakken
12 tot 16 plakken ontbijtspek
boter om te bakken
250 ml volle rode wijn
Schil van 1 citroen
1 kaneelstokje
50 gr witte basterdsuiker
2 kruidnagels
(verse) tijm
8 stoofperen
Schil van 1 citroen
1 kaneelstokje
50 gr witte basterdsuiker
2 kruidnagels
(verse) tijm
8 stoofperen
Bereiding
Breng een pan aan de kook met hierin de wijn, citroenschil, suiker, kruidnagel en kaneelstokje. Schil de stoofperen maar laat het steeltje er aan zitten. Leg de stoofpeertjes in de pan met wijn en voeg nog ca 250 ml water toe. Laat ze ongeveer 45 min zachtjes stoven tot ze zacht zijn.




Haal de peertjes uit de pan en laat de rest (of een gedeelte) van het vocht inkoken tot sausdikte. Serveer de varkenshaasmedaillons met de stoofperen en wat van de rodewijn saus.