Ga naar de inhoud
Varkenshaas met stoofperen

Varkenshaas met stoofperen

De varkenshaas omwikkeld met zoute spek smaakt heerlijk bij de zelfgemaakte zoete stoofpeertjes

1 U

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 750 gr varkenshaas
  • 15 plakken ontbijtspek
  • boter om te bakken
  • 250 ml volle rode wijn
  • 1 citroen ( om te schillen )
  • 1 kaneelstokje
  • 50 gr witte basterdsuiker
  • 2 kruidnagels
  • tijm
 ( verse )
  • 8 stoofperen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Breng een pan aan de kook met hierin de wijn, citroenschil, suiker, kruidnagel en kaneelstokje. Schil de stoofperen maar laat het steeltje eraan zitten. Leg de stoofpeertjes in de pan met wijn en voeg nog ca 250 ml water toe. Laat ze ongeveer 45 min zachtjes stoven tot ze zacht zijn.


    varkenshaas stoofperen 01 varkenshaas stoofperen 01 varkenshaas stoofperen 01
  2. Snijd ondertussen de varkenshaas in plakken van ca 3 cm dik tot je 3 of 4 plakken per persoon hebt. Wikkel er een stuk ontbijtspek omheen. Gebruik eventueel een prikkertje om het spek vast te zetten. Bestrooi de varkenshaasmedaillons met wat zwarte peper en wat tijm. Verhit een beetje boter in een koekenpan. Bak de plakken varkenshaas ca 7 tot 8 minuten, hij mag nog wat rosé zijn vanbinnen. Houd het vlees eventueel warm in aluminiumfolie.


  3. Haal de peertjes uit de pan en laat de rest (of een gedeelte) van het vocht inkoken tot sausdikte. Serveer de varkenshaasmedaillons met de stoofperen en wat van de rode wijnsaus.