Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Varkenshaasmedaillons met peperroomsaus

Malse varkenshaas omwikkeld met spek geserveerd met een romige pepersaus
 
Ingrediënten
4 varkenshaasmedaillons a 125 gram
8 plakjes ontbijtspek
30 gr boter
30 gr bloem
1 sjalotje, heel fijn gesnipperd
350 ml runderbouillon van tablet
2 eetlepel groene peperkorrels (op sap, geen gedroogde)
½ theelepel mosterd
75 gr creme fraiche
Peper en zout
Vlaamse frieten
 
Bereiding
Fruit het sjalotje in de boter en roer met een garde de bloem er door. Giet langzaam de bouillon er bij en blijf goed roeren zodat er geen klonters ontstaan. Breng aan de kook en laat indikken naar wens. Roer de mosterd en crème fraiche door de pepersaus en breng op smaak met peper en zout. Voeg als laatste de peperkorrels toe. Omwikkel de varkenshaasmedaillons met ieder 2 plakjes ontbijtspek en bestrooi met peper en zout. Bak ze in een beetje olie in ca 7 minuten rondom bruin. Ze mogen van binnen nog een beetje rose zijn. Bak de frieten in frituurolie op ongeveer 200 graden in 4 minuten krokant. Serveer de peperroomsaus met de varkenshaasmedaillons en de Vlaamse frieten. Lekker met bijvoorbeeld een frisse salade met druif en pecannoten.
 

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×