Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Varkenshaasmedaillons met peperroomsaus

Malse varkenshaas omwikkeld met spek geserveerd met een romige pepersaus
 
Ingrediënten
4 varkenshaasmedaillons a 125 gram
8 plakjes ontbijtspek
30 gr boter
30 gr bloem
1 sjalotje, heel fijn gesnipperd
350 ml runderbouillon van tablet
2 eetlepel groene peperkorrels (op sap, geen gedroogde)
½ theelepel mosterd
75 gr creme fraiche
Peper en zout
Vlaamse frieten
 
Bereiding
Fruit het sjalotje in de boter en roer met een garde de bloem er door. Giet langzaam de bouillon er bij en blijf goed roeren zodat er geen klonters ontstaan. Breng aan de kook en laat indikken naar wens. Roer de mosterd en crème fraiche door de pepersaus en breng op smaak met peper en zout. Voeg als laatste de peperkorrels toe. Omwikkel de varkenshaasmedaillons met ieder 2 plakjes ontbijtspek en bestrooi met peper en zout. Bak ze in een beetje olie in ca 7 minuten rondom bruin. Ze mogen van binnen nog een beetje rose zijn. Bak de frieten in frituurolie op ongeveer 200 graden in 4 minuten krokant. Serveer de peperroomsaus met de varkenshaasmedaillons en de Vlaamse frieten. Lekker met bijvoorbeeld een frisse salade met druif en pecannoten.
 
Beoordeling (63 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x boerenkool
  • Hoofdgerecht
Italiaanse boerenkoolstamppot
  • Hoofdgerecht
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
  • Hoofdgerecht
Boerenkoolquiche

Ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

Lasagne met courgette
Ovenschotel met gehakt en zoete aardappelpuree
Kip Parmezaan
Aubergine ovenschotel met geitenkaas
Cannelloni met spinazie en zalm