Ga naar de inhoud
Varkenshaasmedaillons met peperroomsaus

Varkenshaasmedaillons met peperroomsaus

Malse varkenshaas omwikkeld met spek geserveerd met een romige pepersaus

30 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediƫnten

Voor personen

  • 4 varkenshaasmedaillons ( Ć  125 gram )
  • 8 plakjes ontbijtspek
  • 30 gr boter
  • 30 gr bloem
  • 1 sjalotje ( heel fijn gesnipperd )
  • 350 ml runderbouillon ( van tablet )
  • 2 eetlepels groene peperkorrels ( op sap, geen gedroogde )
  • 0,5 theelepel mosterd
  • 75 gr crĆØme fraĆ®che
  • peper en zout
  • Vlaamse frieten

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Fruit het sjalotje in de boter en roer met een garde de bloem erdoor. Giet langzaam de bouillon erbij en blijf goed roeren zodat er geen klonten ontstaan. Breng aan de kook en laat indikken naar wens. Roer de mosterd en crĆØme fraiche door de pepersaus en breng op smaak met peper en zout. Voeg als laatste de peperkorrels toe.


  2. Omwikkel de varkenshaasmedaillons met ieder 2 plakjes ontbijtspek en bestrooi met peper en zout. Bak ze in een beetje olie in ca 7 minuten rondom bruin. Ze mogen van binnen nog een beetje rose zijn.


  3. Bak de frieten in frituurolie op ongeveer 200 graden in 4 minuten krokant. Serveer de peperroomsaus met de varkenshaasmedaillons en de Vlaamse frieten. Lekker met bijvoorbeeld een frisse salade met druif en pecannoten.