
Salade met vijgen
Makkelijke herfstsalade met verse vijgen, peer, parmaham en geitenkaas met een frisse honingdressing.
15 M
Ingrediƫnten: Salade met vijgen
Voor personen
-
75 gr eikenblad sla
-
125 gr geitenkaas
-
4 verse vijgen
-
1 grote peer
-
75 gr walnoten
-
1 eetlepel honing
-
2 eetlepels olijfolie
-
1 eetlepel citroensap
-
peper en zout
-
6 plakjes parmaham
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Salade met vijgen
-
Schil de peer en snijd in stukjes. Snijd de vijgen in kwarten.
-
Klop de olijfolie, citroensap, honing en een snufje peper en zout door elkaar.
-
Meng de sla met de vijgen, peer en walnoten en meng de dressing erdoor.
-
Verdeel als laatste de plakjes parmaham en verse geitenkaas er over.
Heeft het gesmaakt?
145 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 370
- vet 27 gr
- verzadigd vet 8 gr
- koolhydraten 20 gr
- w.v. suikers 16 gr
- vezels 3.5 gr
- eiwit 11 gr
- zout 1.2 gr
Ook lekker