Ga naar de inhoud
Salade met vijgen

Salade met vijgen

Makkelijke herfstsalade met verse vijgen, peer, parmaham en geitenkaas met een frisse honingdressing.

15 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.

Ingrediënten

Voor personen

  • 75 gr eikenblad sla
  • 125 gr geitenkaas
  • 4 verse vijgen
  • 1 grote peer
  • 75 gr walnoten
  • 1 eetlepel honing
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • peper en zout
  • 6 plakjes parmaham

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Schil de peer en snijd in stukjes. Snijd de vijgen in kwarten.


  2. Klop de olijfolie, citroensap, honing en een snufje peper en zout door elkaar.


  3. Meng de sla met de vijgen, peer en walnoten en meng de dressing erdoor.


  4. Verdeel als laatste de plakjes parmaham en verse geitenkaas er over.