Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Vijgen met ricotta en spek

Herfstrecept; heerlijke verse vijgen gevuld met ricotta en walnoot en een krokant korstje spek

Ingrediënten
8 verse vijgen
Paar walnoten
2 eetl honing
16 lange plakjes spek
Handje rucola
100 gr ricotta
 
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Snijd de vijgen twee maal net niet helemaal doormidden. Klap de parten voorzichtig een beetje open en schep er een beetje ricotta in. Wikkel per vijg 2 plakjes spek er om heen en zet ze in een ovenschaal of op een bakplaat, let op want er kan wel een beetje vocht uit komen. Bestrooi de vijgen met wat stukjes walnoot en bedruppel met een beetje honing. Zet ze ongeveer 8 min in de oven totdat het spek een beetje hard begint te worden. Verdeel een beetje rucola over een paar kleine bordjes. Haal de vijgen uit de oven en laat ze een minuutje afkoelen en zet ze dan voorzichtig op de rucola.
 
vijgen met ricotta en spek01
vijgen met ricotta en spek02vijgen met ricotta en spek03

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×