Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Vijgen met ricotta en spek

Herfstrecept; heerlijke verse vijgen gevuld met ricotta en walnoot en een krokant korstje spek

Ingrediënten
8 verse vijgen
Paar walnoten
2 eetl honing
16 lange plakjes spek
Handje rucola
100 gr ricotta
 
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Snijd de vijgen twee maal net niet helemaal doormidden. Klap de parten voorzichtig een beetje open en schep er een beetje ricotta in. Wikkel per vijg 2 plakjes spek er om heen en zet ze in een ovenschaal of op een bakplaat, let op want er kan wel een beetje vocht uit komen. Bestrooi de vijgen met wat stukjes walnoot en bedruppel met een beetje honing. Zet ze ongeveer 8 min in de oven totdat het spek een beetje hard begint te worden. Verdeel een beetje rucola over een paar kleine bordjes. Haal de vijgen uit de oven en laat ze een minuutje afkoelen en zet ze dan voorzichtig op de rucola.
 
vijgen met ricotta en spek01
vijgen met ricotta en spek02vijgen met ricotta en spek03

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gezonde recepten

Verzameling met makkelijke en gezonde recepten die niet alleen goed voor je zijn maar ook vooral lekker en leuk! Want gezond hoeft echt niet saai of minder smakelijk te zijn. En deze recepten bevatten bovendien veel groenten, vezels, vitamines en voedzame ingredienten, precies wat jij nodig hebt. Van gezonde ovenschotels tot ontbijtjes en verantwoorde snacks.

×