Ga naar de inhoud
Vijgen met ricotta en spek

Vijgen met ricotta en spek

Heerlijke verse vijgen gevuld met ricotta en walnoot en een krokant korstje van spek. Ook lekker als tapasgerecht.

25 M + 8 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.

Ingrediënten

Voor stuks

  • 8 verse vijgen
  • Klein handje walnoten
  • 2 eetlepels honing
  • 16 lange plakjes spek of pancetta
  • Handje rucola
  • 100 gr ricotta

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180° graden.


  2. Snijd de vijgen in vieren, maar snijd ze net niet helemaal door. Klap de parten voorzichtig een beetje open en schep er een beetje ricotta in.


  3. Wikkel per vijg 2 plakjes spek eromheen en zet ze in een ovenschaal. Let op want er kan wel een beetje vocht uit komen.


  4. Bestrooi de vijgen met wat stukjes walnoot en bedruppel met een beetje honing. Zet ze ongeveer 8 min. in de oven totdat het spek een beetje hard begint te worden.


  5. Verdeel een beetje rucola over een paar kleine bordjes. Haal de vijgen uit de oven en laat ze een minuutje afkoelen en zet ze dan voorzichtig op de rucola.