Vijgen met ricotta en spek

Heerlijke verse vijgen gevuld met ricotta en walnoot en een krokant korstje van spek. Ook lekker als tapasgerecht.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180° graden.

Snijd de vijgen in vieren, maar snijd ze net niet helemaal door. Klap de parten voorzichtig een beetje open en schep er een beetje ricotta in.

Wikkel per vijg 2 plakjes spek eromheen en zet ze in een ovenschaal. Let op want er kan wel een beetje vocht uit komen.

Bestrooi de vijgen met wat stukjes walnoot en bedruppel met een beetje honing. Zet ze ongeveer 8 min. in de oven totdat het spek een beetje hard begint te worden.

Verdeel een beetje rucola over een paar kleine bordjes. Haal de vijgen uit de oven en laat ze een minuutje afkoelen en zet ze dan voorzichtig op de rucola.

75 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!