Ga naar de inhoud
Pangasius in parmaham uit de oven

Pangasius in parmaham uit de oven

Lekkere witvis in een krokant jasje van ham met groente en olijven uit de oven, een lekkere mediteraanse maaltijd

20 M + 25 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Glutenvrij recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 1 rode ui
  • 4 stukken pangasius filet
  • 10 cherrytomaten
  • 10 olijven
  • 4 eetlepel tapenade van gedroogde tomaten
  • 1 eetlepel citroenrasp
  • Zout en peper
  • verse basilicum ( fijn gesneden )
  • 4 plakken parmaham

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie. Leg de ham op een snijplank en leg op iedere plak een stuk pangasius filet. Bestrooi met wat peper en zout. Smeer de bovenkant van de vis in met de helft van de tapenade en verdeel de citroenrasp er over heen en vouw de plakken ham dicht. Bestrijk nu de bovenkant van de ham met de andere helft van de tapenade en doe er wat vers gesneden basilicumblaadjes op.


  2. Leg de vis voorzichtig in de ovenschaal. Snijd de rode ui in stukken en verdeel deze net als de cherrytomaten en de olijven over de ovenschotel. Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en zet ongeveer 15 min in de oven, haal daarna de folie weg en zat nog eens 10 min in de oven zodat de ham een beetje knapperig kan worden. Lekker met aardappelpuree of stokbrood.