Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Panga in ham uit de oven

 
 
Lekkere vis in een krokant jasje van ham met groente en olijven uit de oven
 
Ingrediënten
2 eetlepels olijfolie
1 rode ui
4 stukken panga filet
Stuk of 10 cherry tomaten
Stuk of 10 groene olijven
4 eetl tapenade van gedroogde tomaten
1 eetl citroenrasp
zout en peper
Klein handje vol verse basilicum blaadjes, fijn gesneden
4 plakken ham (seranoham of coburgerham)
 
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie. Leg de ham op een snijplank en leg op iedere plak een stuk pangafilet. Bestrooi met wat peper en zout. Smeer de bovenkant van de vis in met de helft van de tapenade en verdeel de citroenrasp er over heen en vouw de plakken ham dicht. Bestrijk nu de bovenkant van de ham met de andere helft van de tapenade en doe er wat vers gesneden basilicumblaadjes op. Leg de vis voorzichtig in de ovenschaal. Snijd de rode ui in stukken en verdeel deze net als de cherrytomaten en de olijven over de ovenschotel. Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en zet ongeveer 15 min in de oven, haal daarna de folie weg en zat nog eens 10 min in de oven zodat de ham een beetje knapperig kan worden. Lekker met aardappelpuree of stokbrood.
 

 

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×