Pangasius in parmaham uit de oven

Lekkere witvis in een krokant jasje van ham met groente en olijven uit de oven, een lekkere mediteraanse maaltijd

Hoofdgerecht 20 min + 25 min oventijd

ingrediënten

voor 4 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie. Leg de ham op een snijplank en leg op iedere plak een stuk pangasius filet. Bestrooi met wat peper en zout. Smeer de bovenkant van de vis in met de helft van de tapenade en verdeel de citroenrasp er over heen en vouw de plakken ham dicht. Bestrijk nu de bovenkant van de ham met de andere helft van de tapenade en doe er wat vers gesneden basilicumblaadjes op.

  2. Leg de vis voorzichtig in de ovenschaal. Snijd de rode ui in stukken en verdeel deze net als de cherrytomaten en de olijven over de ovenschotel. Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en zet ongeveer 15 min in de oven, haal daarna de folie weg en zat nog eens 10 min in de oven zodat de ham een beetje knapperig kan worden. Lekker met aardappelpuree of stokbrood.

Heeft het gesmaakt?
18 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!