Plaatpizza met parmaham en pesto

Rijk belegde plaatpizza met courgette, paprika, mozzarella, parmaham en zelfgemaakte pesto
Ingrediënten
1 mix voor pizzabodem (koopmans)
1 courgette
1 gele paprika
2 bolletjes mozzarella
200 gr tomatensaus (passata di pomodoro)
3 a 4 plakjes parmaham
75 gr rucola
2 eetl pijnboompitten
5 eetl parmezaanse kaas
1 teentje knoflook
50 ml olijfolie + scheutje
Peper en zout
Bereiding
Maak eerst de pesto; mix 50 gr rucola, 1 eetl pijnboompitten, knoflook en parmezaanse kaas door elkaar in een keukenmachine of met de staafmixer. Giet langzaam de olijfolie er bij en pureer tot een gladde massa. Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de paprika in reepjes en de courgette in plakjes. Meng ze daarna in een kom met een klein scheutje olijfolie en bestrooi met peper en zout. Bak de paprika en courgette in een (grill)pan een paar minuten aan. Bereid de pizzabodem volgens verpakking. Rol het pizzadeeg uit op een ingevette of met bakpapier bekleedde bakplaat en vouw de randjes wat omhoog. Verdeel de tomatensaus met de bolle kant van een lepel over de bodem. Bestrooi met wat peper en zout. Beleg met de courgette en paprikareepjes. Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel over de pizza. Schep als laatste kleine schepjes pesto op de pizza. Verdeel de andere helft van de pijnboompitten er over en zet 25 minuten in de oven. Scheur de plakjes parmaham door de lengte doormidden en verdeel ze samen met de overgebleven rucola over de pizza.
Voor grote eters houd je 3 personen aan. Voor een vegetarische variant kun je de ham achterwege laten.
176 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.