Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Plaatpizza met parmaham en pesto

Rijk belegde plaatpizza met courgette, paprika, mozzarella, parmaham en zelfgemaakte pesto
Ingrediënten
1 mix voor pizzabodem (koopmans)
1 courgette
1 gele paprika
2 bolletjes mozzarella
200 gr tomatensaus (passata di pomodoro)
3 a 4 plakjes parmaham
75 gr rucola
2 eelt pijnboompitten
5 eelt parmezaanse kaas
1 teentje knoflook
50 ml olijfolie + scheutje
Peper en zout
Bereiding
Maak eerst de pesto; mix 50 gr rucola, 1 eelt pijnboompitten, knoflook en parmezaanse kaas door elkaar in een keukenmachine of met de staafmixer. Giet langzaam de olijfolie er bij en pureer tot een gladde massa. Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de paprika in reepjes en de courgette in plakjes. Meng ze daarna in een kom met een klein scheutje olijfolie en bestrooi met peper en zout. Bak de paprika en courgette in een (grill)pan een paar minuten aan. Bereid de pizzabodem volgens verpakking. Rol het pizzadeeg uit op een ingevette of met bakpapier bekleedde bakplaat en vouw de randjes wat omhoog. Verdeel de tomatensaus met de bolle kant van een lepel over de bodem. Bestrooi met wat peper en zout. Beleg met de courgette en paprikareepjes. Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel over de pizza. Schep als laatste kleine schepjes pesto op de pizza. Verdeel de andere helft van de pijnboompitten er over en zet 25 minuten in de oven. Scheur de plakjes parmaham door de lengte doormidden en verdeel ze samen met de overgebleven rucola over de pizza.
Voor grote eters houd je 3 personen aan. Voor een vegetarische variant kun je de ham achterwege laten.
Beoordeling (120 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel