Ga naar de inhoud
Plaatpizza met parmaham en pesto

Plaatpizza met parmaham en pesto

Rijk belegde plaatpizza met courgette, paprika, mozzarella, parmaham en zelfgemaakte pesto

30 M + 25 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor personen

  • 1 Mix voor pizzabodem ( Koopmans )
  • 1 courgette
  • 1 gele paprika
  • 2 bollen mozzarella
  • 200 gr tomatensaus ( passata di pomodoro )
  • 4 plakjes parmaham
  • 75 gr rucola
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 5 eetlepels Parmezaanse kaas
  • 1 teentje knoflook
  • 50 ml olijfolie ( + scheutje )
  • peper en zout

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Maak eerst de pesto: mix 50 gr rucola, 1 eetl pijnboompitten, knoflook en parmezaanse kaas door elkaar in een keukenmachine of met de staafmixer. Giet langzaam de olijfolie er bij en pureer tot een gladde massa. Breng op smaak met peper en zout.


  2. Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de paprika in reepjes en de courgette in plakjes. Meng ze daarna in een kom met een klein scheutje olijfolie en bestrooi met peper en zout. Bak de paprika en courgette in een (grill)pan een paar minuten aan.


  3. Bereid de pizzabodem volgens verpakking. Rol het pizzadeeg uit op een ingevette of met bakpapier bekleedde bakplaat en vouw de randjes wat omhoog. Verdeel de tomatensaus met de bolle kant van een lepel over de bodem. Bestrooi met wat peper en zout.


  4. Beleg met de courgette en paprikareepjes. Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel over de pizza. Schep als laatste kleine schepjes pesto op de pizza. Verdeel de andere helft van de pijnboompitten er over en zet 25 minuten in de oven. Scheur de plakjes parmaham door de lengte doormidden en verdeel ze samen met de overgebleven rucola over de pizza.


  5. Tip: voor grote eters houd je 3 personen aan. Voor een vegetarische variant kun je de ham achterwege laten.