Varkensvlees recepten

Varkensvlees recepten

Varkensvlees wordt ontzettend veel gebruikt in de Nederlandse keuken. Denk aan karbonades, slavinken, varkenshaas en spekjes. Bak varkensspek lekker krokant in de pan en voeg het toe in soepen, salades of stamppotjes! Vind hier de lekkerste varkensvlees recepten.

Varkenshaas met spek en ricotta
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 8 stuks
  • *

Stukje varkenshaas omwikkeld met spek met frisse ricotta en paprika, lekker met wat groenten en aardappeltjes.

Erwten stamppot met pittige hamblokjes
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Een heerlijke combi: smeuïge aardappelpuree met erwtjes en pittige gebakken hamblokjes

Broodje ragout met ham
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Dit gevulde broodje met ragout kun je eten als een lichte maaltijd of een uitgebreide lunch.

Wortelsoep met chorizo kruim
  • Voorgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • *

Deze zachte en zoete soep van wortels is heerlijk in combinatie met de iets zoute kruimels van Spaanse chorizo worst

Pastasalade met mango
  • Lunch recept
  • 20 min
  • 3 personen
  • *

Een lekkere twist: verfrissende pastasalade met zoete mango, knapperige groenten en een smaakvolle dressing. Licht, kleurrijk en perfect voor warmere dagen.

Appel brie spiesjes
  • Hapjes en snacks
  • 15 min
  • 12 stuks
  • *

Dit hapje heeft het allemaal: het zoute van de proscuitto ham, het frisse van de appel en een romig plakje brie.

Broodje parmaham met granaatappel
  • Lunch recept
  • Recepten in 20 minuten
  • 2 personen
  • *

Feestelijk broodje voor de kerstbrunch met zoute parmaham, frisse granaatappel en mascarpone.

Cordon bleu voor de gourmet
  • Bijgerecht
  • 30 min
  • 5 stuks
  • *

Krokante mini kipfilet gevuld met ham en kaas, ideaal voor in het gourmetpannetje. Een lekker en makkelijk te maken hapje voor bij het gourmetten.

Snelle carpaccio van serranoham
  • Voorgerecht
  • 10 min
  • 4 personen
  • *

Dit makkelijke voorgerecht van dunne plakjes serranoham en mozzarella is ideaal voor de kerst

Varkenshaas met kersen
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 3 personen
  • *

Klassieke combinatie voor tijdens kerst: met brie gevulde varkenshaas met een warme kersensaus. Feestelijk genieten met dit smaakvolle gerecht.

Hartig brood met ham
  • Bijgerecht
  • 30 min + 1 uur oventijd
  • 8 plakken
  • *

Lekker als lunch of bij een kopje soep: hartig brood met blokjes ham, kaas, paprika en ui. Je kunt het ook makkelijk meenemen als tussendoortje.

Bruschetta's met brie
  • Voorgerecht
  • 10 min
  • 6 stuks
  • *

Deze makkelijke bruschetta’s zijn snel klaar en vormen een heerlijk voorgerecht of hapje. Met tomatentapenade, brie en serranoham. Maak het extra smaakvol met wat basilicum.

Abrikozen borrelhapje met spek
  • Hapjes en snacks
  • 15 min + 12 min oventijd
  • 20 stuks
  • *

Met geitenkaas gevulde abrikozen omwikkeld met spek, een ideaal borrelhapje!

Italiaans gevulde puntpaprika
  • Voorgerecht
  • 15 min + 15 min oventijd
  • 4 stuks
  • *

Lekkere gevulde puntpaprika's met tomaatjes, parmaham, knoflook en een romige pestosaus. Geniet van deze heerlijke combinatie van smaken. Buon appetito!

Avocado bites met spek
  • Hapjes en snacks
  • 10 min + 12 min oventijd
  • 16 stuks
  • *

Avocado en spek zijn elkaars beste vrienden! Combineer ze en serveer dit borrelhapje met een frisse yoghurtdip.

Groene asperges van de BBQ
  • Voorgerecht
  • 15 min
  • 4 personen
  • *

Op zoek naar een lekker bijgerecht met groente van de barbecue? Maak deze makkelijke gegrilde groene asperges.

Ovenschotel met spitskool en rookworst
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 15 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Winterse ovenschotel met spitskool en paprika onder een laagje puree met rookworst

Gevulde aardappels met spekjes
  • Voorgerecht
  • 35 min + 15 min oventijd
  • 6 stuks
  • *

Varieer eens met aardappels en vul ze met een smaakvol en romig mengsel van spekjes en bosui. Een heerlijk bij- of hoofdgerecht boordevol smaak. Geniet ervan!

Serranoham rolletjes met mozzarella
  • Voorgerecht
  • 15 min
  • 12 stuks
  • *

Super simpel en lekker hapje wat er ook nog eens leuk uit ziet! Lekker bij de borrel of als voorgerecht.

Cordon bleu
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • *

Zelfgemaakte cordon bleu van varkenslapjes gevuld met ham, kaas met een Italiaans tintje van gedroogde tomaatjes. Een heerlijke combi!

Pasta met verse vijgen
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • *

Lekkere combi van spaghetti met pancetta, walnoten en citroen met gegrilde vijgen en romige ricotta

Gevulde champignons met spekjes
  • Voorgerecht
  • 30 min + 15 min oventijd
  • 15 stuks
  • *

Gevulde champignons met spekjes. Heerlijke champignons gevuld met smaakvolle spekjes. Een verrukkelijk hapje dat altijd goed in de smaak valt!

Plaatpizza Hawaï
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Lekkere zelfgemaakte pizza met ham, ananas, tomaatjes en een pittige bite van rode peper. Een exotische combinatie op een knapperige pizzabodem. Bestrooi met geraspte mozzarella en citroenrasp voor een frisse touch. Een heerlijke traktatie om te delen met vrienden en familie!

Salade met vijgen
  • Voorgerecht
  • 15 min
  • 4 personen
  • *

Makkelijke herfstsalade met verse vijgen, peer, parmaham en geitenkaas met een frisse honingdressing.