Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Spareribs uit de oven

Deze spareribs zijn super mals en vallen zo van het bot af! Recept voor dry rub en een ketjap marinade

Ingrediënten droge marinade (‘dry rub’)
1 kilo rauwe spareribs
100 gram bruine basterdsuiker
30 gram paprikapoeder
14 gram fijn zout
1 eetlepel zwarte peper
1 eetlepel witte peper
1 eetlepel cayenne peper
1 eetlepel knoflookpoeder
1 eetlepel ui poeder
 
Bereiding
Meng alle ingrediënten goed tot je geen klontjes meer hebt. Verwijder het vlies dat aan de holle kant van de sparerib zit. Als je een begin hebt gemaakt, eventueel met een mes, kun je het vlies in één keer eraf halen. Wrijf met je handen alle marinade op de sparerib. Leg op een schaal, dek af met huishoudfolie en zet minimaal 4 uur in de koelkast. Hoe langer je deze laat marineren, hoe malser de spareribs zullen zijn (maximaal 2 dagen).
 
spareribs_01.jpg
spareribs
spareribs
spareribs_05.jpg
 

 

Ingrediënten natte marinade
80 ml honing
60 ml ketjap
30 gram bruine basterdsuiker
3 cm verse gemberwortel
3 tenen knoflook
15 gram tomatenpuree
1 rode peper
mespunt kaneelpoeder
5 gram gedroogde rozemarijn
paar druppels worcestersaus
 
Benodigdheden
Blender
 
Bereiding
Verwijder de schil van de gemberwortel en de knoflooktenen. Verwijder de pitjes van de rode peper. Snijd de gember, knoflook en peper in grove stukken. Voeg alle ingrediënten samen in de blender en mix tot een gladde massa is ontstaan. Verwijder het vlies dat aan de holle kant van de sparerib zit. Als je een begin hebt gemaakt, eventueel met een mes, kun je het vlies in één keer eraf halen. Wrijf alle marinade met je handen op de sparerib. Leg op een schaal, dek af met huishoudfolie en zet minimaal 4 uur in de koelkast. Hoe langer je deze laat marineren, hoe malser de spareribs zullen zijn (maximaal 2 dagen).
 
Garen van de spareribs
Verwarm de oven voor op 170 graden. Leg de spareribs met de holle kant naar beneden op een bakplaat. Voeg een laag water toe en dek af met aluminiumfolie. Zet de spareribs 2,5 uur in de oven, je zult voorzichtig moeten zijn, ze kunnen uit elkaar vallen zodra je deze wil oppakken. Besmeer de bovenkant met een kwast met barbecuesaus (deze kun je zelf maken of kant-en-klaar kopen).
 

 

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×