Ga naar de inhoud
Plaatpizza Hawaï

Plaatpizza Hawaï

Lekkere zelfgemaakte pizza met ham, ananas, tomaatjes en een pittige bite van rode peper. Een exotische combinatie op een knapperige pizzabodem. Bestrooi met geraspte mozzarella en citroenrasp voor een frisse touch. Een heerlijke traktatie om te delen met vrienden en familie!

25 M + 25 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor personen

  • 1 Mix voor pizzabodem ( à 450 gr of zelfgemaakt deeg )
  • Ongeveer 8 plakjes achterham
  • 1 rode peper
  • 250 gr ananas in stukjes
  • 0.5 citroen ( rasp )
  • 250 gr cherrytomaatjes
  • 150 ml gezeefde tomaten
  • peper en zout
  • 100 gr geraspte mozzarella ( of gewone kaas )
  • verse basilicum

Materialen

  • Bakplaat met bakpapier

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Maak het deeg voor de pizza volgens de verpakking of maak een pizzabodem volgens een basisrecept. Rol het deeg uit op een grote bakplaat bekleed met bakpapier. Als je geen grote bakplaat hebt kan je ook 2 pizza’s maken. Vouw de randen van het deeg iets omhoog.


  2. Bestrijk de bodem met de gezeefde tomaten. Snijd de plakken ham eventueel in stukken en halveer de tomaatjes.


  3. Beleg de pizza met de ham, tomaatjes en ananas. Verwijder de zaadjes van de rode peper en snijd in hele kleine stukjes. Voor een mildere variant kun je ook de rode peper weglaten of wat minder gebruiken.


  4. Bestrooi de pizza met peper, zout, rode peper en de citroenrasp voor een frisse bite. Verdeel op het laatst de kaas er over en zet de pizza ongeveer 25 min in de oven. Haal de pizza uit de oven en garneer met verse blaadjes basilicum.