Plaatpizza Hawaï

Lekkere zelfgemaakte pizza met ham, ananas, tomaatjes en een pittige bite van rode peper
Ingrediënten
1 mix voor pizzabodem a 450 gr (of zelfgemaakt deeg)
Ongeveer 8 plakjes achterham
1 rode peper
250 gr ananas in stukjes
Rasp van ½ citroen
250 gr cherrytomaatjes
150 ml gezeefde tomaten
Peper en zout
100 gr geraspte mozzarella (of gewone kaas)
Verse basilicum
&nbsp
Materialen
Bakplaat met bakpapier
&nbsp
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Maak het deeg voor de pizza volgens de verpakking of maak een pizzabodem volgens een basisrecept. Rol het deeg uit op een grote bakplaat bekleed met bakpapier. Als je geen grote bakplaat hebt kan je ook 2 pizza's maken. Vouw de randen van het deeg iets omhoog. Bestrijk de bodem met de gezeefde tomaten. Snijd de plakken ham eventueel in stukken en halveer de tomaatjes. Beleg de pizza met de ham, tomaatjes en ananas. Verwijder de zaadjes van de rode peper en snijd in hele kleine stukjes. Voor een mildere variant kun je ook de rode peper weglaten of wat minder gebruiken. Bestrooi de pizza met peper, zout, rode peper en de citroenrasp voor een frisse bite. Verdeel op het laatst de kaas er over en zet de pizza ongeveer 25 min in de oven. Haal de pizza uit de oven en garneer met verse blaadjes basilicum.
39 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!