Ga naar de inhoud
Weight Watchers proof: snelle biefstuk met champignonsaus

Weight Watchers proof: snelle biefstuk met champignonsaus

Het is weer de periode van de goede voornemens! Doe jij er aan? Misschien wil je meer gaan bewegen of een paar kilootjes verliezen? Ik wil iets meer gaan sporten, over een maandje ga ik namelijk op vakantie. En ik krijg het toch een beetje benauwd van het idee om weer een bikini aan te trekken na alle dikke wintertruien. 

3 februari 2015

Sandra

Diëten is niets voor mij maar ik probeer wel gezond te eten en voldoende vitamines binnen te krijgen, zeker nu in de wintermaanden. Om me heen hoor ik dat veel mensen bezig zijn met Weight Watchers , en met succes! Mijn moeder en mijn tante zijn al de nodige kilo’s kwijtgeraakt met Weight Watchers. Ondanks dat het een dieet is word je heel vrij gelaten met wat je wel en niet wil eten, als je je maar aan het aantal ProPoints houd. 
weightwatchers
 

ProPoints?

ProPoints zijn waardes die gebaseerd zijn op de hoeveelheid eiwitten, vetten, koolhydraten en voedingsvezels in eten en drinken. Fruit en groenten zijn bijvoorbeeld 0 ProPoints en een pannenkoek met spek en kaas 25 punten. Wat ik goed vind van Weight Watchers is dat ze naar je leeftijd, lengte en gewicht kijken en zo een persoonlijk ProPoints plan opstellen. Dus het aantal ProPoints wat je per dag mag hebben is per persoon verschillend. En je mag dus zelf kiezen hoe je de punten wil verdelen en wil gebruiken. En heb je een keer een etentje, verjaardag of gewoon zin in een stukje chocolade, dan kun je je wekelijkse extra ProPoints inzetten, dat is nou aardig toch! Speciaal voor iedereen die bezig is (of wil beginnen) met Weight Watchers heb ik een recept gemaakt dat maar 5 ProPoints bevat, binnen 15 minuten op tafel staat en daarnaast ook nog eens super lekker is! Bijkomend voordeel is dat je de mannen ook niet snel zult horen klagen bij dit recept. 

Biefstuk met champignonsaus

HOOFDGERECHT – 20 MINUTEN – 4 PORTIES – 5 PROPOINTS PER PORTIES Ingrediënten:
640 gr biefstuk
1 sjalot
1 eetlepel margarine (plantaardig)
500 gr champignons, in plakjes
1 eetlepel bloem
1 bouillonblokje (vetarm)
Snufje peper en zout Bereiding:Verhit de margarine in een koekenpan en bak de biefstuk aan beide kanten mooi bruin. Kruid het vlees met een beetje peper en zout. Neem de biefstuk uit de pan en houd hem warm in een stuk aluminiumfolie. Let op, de biefstuk gaart hier nog iets in door. 
Bief champignons 1

Bief champignons 1

Bief champignons 1

Snipper het sjalotje en bak in het braadvet aan. Voeg de champignons toe en bak ze mee. Los het bouillonblokje op in 250 ml water en giet hiervan 200 ml bij de champignons in de pan.

 
Bief champignons 1

Bief champignons 1

Bief champignons 1
Roer de andere 50 ml door de bloem tot een papje en voeg toe aan de pan en bind de saus hiermee. Serveer de biefstuk met de champignonsaus. Tips:
– Wil je er extra groenten of een salade bij eten dan kan dit voor 0 ProPoints (let op: de dressing of extra toevoegingen bij een salade kunnen wel ProPoints bevatten). – Hanteer deze baktijden voor biefstuk: 3 minuten bakken voor rare, 5 minuten voor medium en 8 minuten voor well- done. – 2 middelgrote gekookte aardappels er bij zijn 2 ProPoints en een portie pasta van 75 gram zijn 7 ProPoints.- Voeg een klein beetje gedroogde tijm toe aan de saus voor een kruidige smaak.  
afsluiting