Ga naar de inhoud
Wrap met balletjes en koolsalade uit het LeukeRecepten Magazine

Wrap met balletjes en koolsalade uit het LeukeRecepten Magazine

Zoals jullie wellicht hebben gezien en gehoord ligt het LeukeRecepten magazine nu alweer een paar weken in de winkels. Ik heb al heel veel leuke reacties ontvangen en ook op social media verschillende gerechten voorbij zien komen uit mijn magazine.

19 april 2017

Sandra Waterschoot

De afgelopen weken heb ik het magazine al trots laten zien aan veel mensen binnen de familie, buren, werklui tijdens onze verbouwing en ook onbekende. Vaak wordt er vooraf aangegeven dat er weinig tijd is om te koken en/of dat ze geen keukenprins of prinses zijn. Maar als ze er eenmaal doorheen bladeren komen ze er achter dat het toch echt wel makkelijke en snelle recepten zijn en wordt er enthousiast gereageerd. Dat vind ik echt leuk! Het bewijst dat je snel iets lekkers op tafel zet dat weer net even iets anders is dan de maaltijden die je misschien standaard elke week eet.

Een van mijn favoriete recepten uit het magazine zijn de wraps met koolsalade en gehaktballetjes. Ik eet zelf bijna nooit koolsalade maar in combinatie met de kruidige gehaktballetjes en wraps kan ik het wel elke dag eten. Naast de hoofdgerechten staan er ook verschillende toetjes, ontbijtjes, hapjes en snacks in het tijdschrift. Hij is nu te koop bij diverse boekhandels en supermarkten, je kunt hem ook online bestellen (let op verzendkosten).

leukerecepten magazine

Wrap met gehaktballetjes en koolsalade

HOOFDGERECHT – 35 MIN – 2 PERSONEN **

Ingrediƫnten:
4 tortilla wraps
300 gr gehakt
Snuf komijn
Snuf paprikapoeder
Snuf peper en zout
1 ei
3 eetlepels paneermeel
150 gr witte kool, fijngesneden
50 gr peen julienne
½ rode ui
Klein bosje peterselie

2 eetlepels pistache nootjes, ongezouten

Dressing:
1 eetlepel azijn
1 eetlepel mayonaise
125 ml zure room
1 theelepel mosterd
1,5 eetlepel suiker
Snuf peper en zout

2 eetlepels citroensap

Materialen:

Prikkertjes

Bereiding

Meng het gehakt met het ei, paneermeel, paprikapoeder, komijn, peper en zout. Kneed er kleine gehaktballetjes van. Bak deze in een pan met een beetje olie of boter goudbruin en gaar in ca. 10 minuten. Meng ondertussen de ingrediƫnten voor de dressing door elkaar in een kommetje. Schep deze vervolgens door de witte kool, gesnipperde rode ui en de peen julienne. Verwarm de wraps volgens de verpakking. Verdeel wat van de koolsalade over de wraps en leg de gehaktballetjes hierop. Bestrooi met wat grof gehakte peterselie en pistache. Vouw de wraps dicht en steek vast met een prikkertje.

Tip: vervang de gehaktballetjes door falafel of groenteballetjes voor een vegetarische variant.