Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Zelf gezonde(re) Nutella maken

Wist jij al dat Nutella ontzettend makkelijk zelf te maken is? Hierbij het recept voor een gezondere en suikervrije variant op Nutella die in een paar minuten klaar is.

Het hoofdingrediënt zijn de hazelnoten, want echte Nutella is een hazelnootpasta. De chocoladesmaak komt van de cacaopoeder. Deze kun je zo veel toevoegen als je zelf wilt. Hoe meer, hoe sterker de chocolade smaak. Let ook op dat het best lang kan duren voordat er een egale massa ontstaat, dit is afhankelijk van de keukenmachine die je gebruikt.

De Nutella kun je ongeveer 5 dagen in de koelkast bewaren. Wanneer je een weckpotje gebruikt kan dat iets langer, maar omdat je met verse ingrediënten werkt raad ik niet aan om deze heel te lang te bewaren.

Recept zelfgemaakte suikervrije Nutella

Ingrediënten
225 gr hazelnoten
15-20 gr cacaopoeder
1,5 theelepels vanille aroma
1 eetlepel kokosolie
Flinke snuf kaneel
Snuf zeezout
Ongeveer 30 ml melk

Benodigdheden:
Keukenmachine

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 170 graden en rooster de hazelnoten ongeveer 5-7 minuten. Heb je hazelnoten met velletjes, leg deze dan tussen en theedoek en wrijf goed. De velletjes zullen dan loslaten.

Voeg cacaopoeder, zout, vanille extract en de hazelnoten toe aan de keukenmachine en laat ongeveer 5 minuten draaien, voeg dan kaneelpoeder en kokosolie toe. Laat nu de keukenmachine draaien tot je een romige massa hebt, voeg daarbij een beetje melk toe tot je de juiste dikte hebt. Vergeet tussendoor niet te proeven!

Tip: je kunt extra olie of zelfs een beetje melk toevoegen om de pasta wat dunner te krijgen, maar let op dat deze niet te dun wordt.

Dit recept is gemaakt door Jaimy.

Laat hier je reactie achter
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Reacties (0)

Kerst recepten

Kerst is de tijd van gezelligheid en samen eten. Wij helpen u een handje door de lekkerste kerstrecepten op een rijtje te zetten voor een perfect kerstdiner. Wat dacht u van een heerlijk kerstmenu van aardappel truffelsoep gevolgd door een hertenbiefstuk of een rollade en een heerlijke chocolade dessert om mee af te sluiten.

Feestelijke crème brûlée met besjes
Zalm in filodeeg
Kipcocktail met sinaasappel
Kerststol muffins
Crepe Suzette