Ga naar de inhoud
Zelf gezonde(re) Nutella maken

Zelf gezonde(re) Nutella maken

Wist jij al dat Nutella ontzettend makkelijk zelf te maken is? Hierbij het recept voor een gezondere en suikervrije variant op Nutella die in een paar minuten klaar is.

17 november 2018

Sandra

Het hoofdingrediënt zijn de hazelnoten, want echte Nutella is een hazelnootpasta. De chocoladesmaak komt van de cacaopoeder. Deze kun je zo veel toevoegen als je zelf wilt. Hoe meer, hoe sterker de chocolade smaak. Let ook op dat het best lang kan duren voordat er een egale massa ontstaat, dit is afhankelijk van de keukenmachine die je gebruikt. De Nutella kun je ongeveer 5 dagen in de koelkast bewaren. Wanneer je een weckpotje gebruikt kan dat iets langer, maar omdat je met verse ingrediënten werkt raad ik niet aan om deze heel te lang te bewaren.

Recept zelfgemaakte suikervrije Nutella

Ingrediënten 225 gr hazelnoten 15-20 gr cacaopoeder 1,5 theelepels vanille aroma 1 eetlepel kokosolie Flinke snuf kaneel Snuf zeezout Ongeveer 30 ml melk Benodigdheden: Keukenmachine Bereiding: Verwarm de oven voor op 170 graden en rooster de hazelnoten ongeveer 5-7 minuten. Heb je hazelnoten met velletjes, leg deze dan tussen en theedoek en wrijf goed. De velletjes zullen dan loslaten.
Voeg cacaopoeder, zout, vanille extract en de hazelnoten toe aan de keukenmachine en laat ongeveer 5 minuten draaien, voeg dan kaneelpoeder en kokosolie toe. Laat nu de keukenmachine draaien tot je een romige massa hebt, voeg daarbij een beetje melk toe tot je de juiste dikte hebt. Vergeet tussendoor niet te proeven!
Tip: je kunt extra olie of zelfs een beetje melk toevoegen om de pasta wat dunner te krijgen, maar let op dat deze niet te dun wordt. Dit recept is gemaakt door Jaimy.