Zomerse meringuetaart met vers fruit

Met deze zomerse meringuetaart haal je het zonnetje in huis! Hij is lekker fris, licht en origineel. Want een appeltaart of chocoladetaart kennen we nu wel, maar met deze meringuetaart zet je echt iets bijzonders op tafel!

Meringueschuim kun je maken door eiwitten met suiker stijf te kloppen. Dit is best een secuur klusje, want door het geringste worden de eiwitten niet stijf. Met de Dr. Oetker Mix voor Meringue speel je op safe en heb je geen gedoe met het scheiden van eieren. Ook komen er geen rauwe eieren van pas. Dubbel safe dus!
dr oetker 06

dr oetker 06

dr oetker 06

Recept meringuetaart met frambozen en mango

Ingrediënten
2 x Dr. Oetker Mix voor Meringue
2 mango's
375 gr verse frambozen
250 gr magere kwark
250 gr slagroom (ongeklopt)
1 zakje Klop-Fix
1 eetlepel Dr. Oetker Vanille Aroma
50 gr poedersuiker + om te bestrooien
 
Materialen

Mixer
Bord van ca 21 cm doorsnede
2 bakplaten met bakpapier
 
Bereiding
Verwarm de oven op 110 graden heteluchtstand. Doe de inhoud van de twee zakjes meringue mix in een kom en voeg 120 ml water en 1 eetlepel vanille aroma toe en roer door elkaar. Mix het mengsel 4 minuten op hoge snelheid totdat het stijf genoeg is dat je de kom op de kop kan houden zonder het mengsel er uit loopt.
svs 01b

svs 01b

svs 01b

svs 01b

Leg (als het past) 2 borden op een stuk bakpapier en teken met een potlood een lijn er om heen, herhaal dit met een tweede stuk bakpapier. Past er maar 1 bord op je bakplaat dan kun je de meringue in 2 keer bakken of eventueel een taart maken van 2 lagen. Verdeel het meringue mengsel gelijkmatig met een lepel of spatel over de cirkels. Schuif de bakplaten in de oven en bak de meringue 1 uur, zet daarna de oven uit en laat ze nog 2 uur in de oven staan (zonder de deur te openen).

 

svs 01b

svs 01b

svs 01b

svs 01b
Maak ondertussen de vulling: Klop de slagroom met de Klop-Fix en 50 gr poedersuiker stijf met de mixer. Schep daarna met een lepel de kwark er door. Schil de mango’s en snijd het vruchtvlees in blokjes. Als je de meringues uit de oven haalt zullen ze wel zo goed als afgekoeld zijn, zo niet laat ze dan nog even buiten de oven afkoelen. Haal ze voorzichtig los van het bakpapier.

 

svs 01b

dr oetker 11

dr oetker 12

dr oetker 13
Leg een meringuecirkel op een bord of taartplateau en bestrijk met wat van het slagroom mengsel en verdeel er wat frambozen en mango op. Herhaal dit nog 3 keer totdat alle ingrediënten op zijn. Probeer het fruit zo goed mogelijk te verdelen zodat de taart niet scheef gaat staan, anders bestaat de kans dat hij gaat breken. Bestuif de bovenzijde met poedersuiker.
Tips:
Probeer ook eens ander fruit zoals verse aardbeien, blauwe bessen, rode besjes, schijfjes kiwi of perzik.
Deze meringuetaart is ook geschikt voor mensen met een glutenallergie.
Het is aan te raden om de taart op de dag dat je hem bakt te nuttigen.
Dr. Oetker Mix voor Meringue is ook geschikt voor het maken van glazuur voor op koekjes, chocolade mousse of topping van taarten of cupcakes.
afsluiting
Vind je dit leuk?
1 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Reacties

Jo 27 mei 2015 om 09:04

Ziet er heerlijk uit maar ....... hoe snij je zo'n taart aan zonder dat iedereen alleen maar kruimels krijgt?

Sandra - LeukeRecepten 28 mei 2015 om 19:26

Hoi Jo, Dat is inderdaad vrij lastig, je kunt dit het beste met een groot broodmes doen met een zagende beweging en niet al te hard gaan duwen. Heel veel succes! Groetjes Sandra

Bas 26 mei 2015 om 18:45

Dit ziet er heerlijk uit! Wauw, echt zomers! Die mango en frambozen zien er gezamelijk er vrolijk uit! Leuk recept!