Zomerse panzanella met gemarineerde biefstuk

 
Panzanella is een Italiaans gerecht en werd oorspronkelijk gebruikt om restjes mee op te maken. Stukjes oud brood werden krokant geroosterd en daarna gecombineerd met bijvoorbeeld tomaatjes, basilicum en een simpele dressing van olie en azijn. Met dit recept kun je veel variëren, bijvoorbeeld met restjes uit je eigen koelkast.
 
maggi bak marinade 06

maggi bak marinade 06

maggi bak marinade 06

Mijn panzanella recept met stukjes frisse komkommer en mozzarella is ideaal voor op een warme zomerse dag. Om het gerecht compleet te maken heb ik er een biefstukje bij gebakken gemarineerd in een lekkere marinade van knoflook en kruiden. Deze BAK & BBQ marinade van MAGGI kun je ook heel goed gebruiken voor kipfilet, garnalen of een stukje vis.

 
Tip: heb je een barbecue in de planning? Serveer de panzanella in een grote kom en bak de gemarineerde biefstuk op de barbecue.
 
maggi bak marinade 03

Recept panzanella met gemarineerde biefstuk

HOOFDGERECHT – 20 MINUTEN - 2 PERSONEN + 2 KIDS
 
Ingrediënten:
1 komkommer, in blokjes
1 zakje mini mozzarella balletjes a 150 gr
1 rode ui, in halve ringetjes
Handje verse basilicum
½ ciabatta brood
250 gr cherrytomaatjes, gehalveerd
2 gele geroosterde paprika’s uit pot, in stukjes
1 eetlepel balsamicoazijn
1 zakje MAGGI Bak & BBQ marinade knoflook & kruiden
60 ml + 3 eetlepels olijfolie
450 gr biefstuk (3 a 4 stuks)
 
Bereiding:
Meng de MAGGI Bak & BBQ marinade met 60 ml olijfolie en voeg de biefstuk hier aan toe en zorg dat deze goed bedekt wordt met de marinade. Laat minimaal 20 minuten marineren.
Snijd ondertussen het ciabattabrood in blokjes en bak deze in een pan zonder boter of olie in een paar minuten krokant.
 
maggi bak marinade svs 01

maggi bak marinade svs 01

maggi bak marinade svs 01

Schep de komkommer, cherrytomaatjes, stukjes paprika en rode ui door elkaar in een grote kom. Voeg de krokant gebakken blokjes brood samen met 3 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel balsamicoazijn toe. Schep als laatste de bolletjes mozzarella en de blaadjes basilicum er door.

 
maggi bak marinade svs 01

maggi bak marinade svs 01

maggi bak marinade svs 01
Verhit een koekenpan en schroei de gemarineerde biefstuk aan beide kanten op hoog vuur dicht. Laat de biefstuk daarna nog 2 a 3 minuten op laag vuur door bakken. Als je je biefstuk iets meer doorbakken wilt dan laat je hem nog 2 minuutjes langer in de pan. Serveer de panzanella met de gebakken biefstuk.
 
afsluiting
 
Bewaar
Print
Deel
Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Reacties

Laat je reactie achter

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.