Zomerse panzanella met gemarineerde biefstuk
9 juli 2015
Sandra
Mijn panzanella recept met stukjes frisse komkommer en mozzarella is ideaal voor op een warme zomerse dag. Om het gerecht compleet te maken heb ik er een biefstukje bij gebakken gemarineerd in een lekkere marinade van knoflook en kruiden. Deze BAK & BBQ marinade van MAGGI kun je ook heel goed gebruiken voor kipfilet, garnalen of een stukje vis.
Tip: heb je een barbecue in de planning? Serveer de panzanella in een grote kom en bak de gemarineerde biefstuk op de barbecue.Recept panzanella met gemarineerde biefstuk
HOOFDGERECHT – 20 MINUTEN – 2 PERSONEN + 2 KIDS Ingrediënten:1 komkommer, in blokjes1 zakje mini mozzarella balletjes a 150 gr1 rode ui, in halve ringetjesHandje verse basilicum½ ciabatta brood250 gr cherrytomaatjes, gehalveerd2 gele geroosterde paprika’s uit pot, in stukjes1 eetlepel balsamicoazijn1 zakje MAGGI Bak & BBQ marinade knoflook & kruiden60 ml + 3 eetlepels olijfolie450 gr biefstuk (3 a 4 stuks) Bereiding:Meng de MAGGI Bak & BBQ marinade met 60 ml olijfolie en voeg de biefstuk hier aan toe en zorg dat deze goed bedekt wordt met de marinade. Laat minimaal 20 minuten marineren.Snijd ondertussen het ciabattabrood in blokjes en bak deze in een pan zonder boter of olie in een paar minuten krokant.
Schep de komkommer, cherrytomaatjes, stukjes paprika en rode ui door elkaar in een grote kom. Voeg de krokant gebakken blokjes brood samen met 3 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel balsamicoazijn toe. Schep als laatste de bolletjes mozzarella en de blaadjes basilicum er door.
Vind je dit leuk?
3 stemmen
Bedankt voor je stem!