Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Oliebollen met krenten

Met dit recept maak je zelf de lekkerste oliebollen met krenten
Ingrediënten
1 zakje gedroogde gist a 7 gram
4 eelt lichtbruine basterd suiker
1 ei
500 ml lauwe halfvolle melk
500 gr bloem
Snufje zout
150 gr krenten
1 fles zonnebloemolie
 
Bereiding
Laat de krenten 15 minuten wellen in water (of in rum). Roer de gedroogde gist en de suiker door de melk en laat even wellen. Zeef de bloem in een beslagkom en voeg een snufje zout toe. Giet langzaam de melk met gist er bij en klop met een mixer met deeghaken tot een plakkerig beslag. Mix het eitje er bij en schep daarna de krenten er door. Dek de kom af met een vochtige doek en laat uur uur rijzen op een warme plek. Het beslag moet ongeveer 2 x zo veel zijn geworden. Verhit de zonnebloemolie op 180 graden. Schep met water bevochtigde lepels (of een ijslepel) een bol beslag in het vet. Na een paar seconde zie je de oliebol nog iets groter worden en komt hij naar boven drijven. Keer regelmatig om. Na ongeveer 6 minuten zijn de oliebollen goudbruin en gaar van binnen. Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi met poedersuiker.
Beoordeling (40 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Kerst recepten

Kerst is de tijd van gezelligheid en samen eten. Wij helpen u een handje door de lekkerste kerstrecepten op een rijtje te zetten voor een perfect kerstdiner. Wat dacht u van een heerlijk kerstmenu van aardappel truffelsoep gevolgd door een hertenbiefstuk of een rollade en een heerlijke chocolade dessert om mee af te sluiten.

Mini kerst quiches
Poffertjes sandwiches met ijs
Panna cotta met frambozen in een glaasje
Eendenborst met cranberry compote
Mini kerstboom pizza’s