
Macaroni ovenschotel
Goed gevulde ovenschotel met macaroni, gehakt en groenten in een kruidige tomatensaus en uiteraard kaas
35 M + 35 M oventijd
Ingrediƫnten
Voor personen
-
250 gr macaroni
-
1 grote courgette
-
500 gr gehakt
-
690 ml tomatensaus
-
1 eetlepel Italiaanse kruiden
-
3 eetlepels tomatenpuree
-
1 ui
-
2 tenen knoflook
-
handje geraspte kaas
-
2 paprika's
-
250 gr cherrytomaatjes
-
2 bollen mozzarella
-
verse basilicum
Benodigdheden:
-
Grote ovenschaal
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven op 200 graden. Bak het gehakt rul in een grote pan. Voeg de ui en knoflook fijngehakt toe. Die dan de tomatenpuree en tomatensaus erbij en breng deze op smaak met de Italiaanse kruiden en een flinke snuf peper en zout. Laat de saus even zachtjes pruttelen.
-
Hak de paprikaās en courgette in stukjes en bak in een andere pan 7 Ć 8 minuutjes. Kook ook de macaroni gaar en giet af. Voeg dan de macaroni toe aan de gehaktsaus. En daarna ook de paprika en courgette. Meng alles goed doorelkaar echt proef of er nog wat peper en zout bij moet.
-
Halveer de cherrytomaatjes, bewaar er een paar en schep de rest door het macaroni mengsel. Doe de helft aan het mengsel in een grote ovenschaal. Leg hierop 1 bol mozzarella in plakjes en een paar blaadjes basilicum. Dek af met de rest van het macaroni mengsel. Leg bovenop de andere bol mozzarella in plakjes, de rest van de cherrytomaatjes en verdeel de geraspte kaas er over. Bak de ovenschotel 35 minuten in de oven en garneer eventueel met wat basilicum.
Heeft het gesmaakt?
577 stemmen
Ook lekker