Ga naar de inhoud
Dulce de leche maken

Dulce de leche maken

Deze heerlijke dikke karamelsaus maak je maar met 1 ingrediënt en is bijvoorbeeld lekker op een taart of in een toetje.

3 U

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Glutenvrij recept

Ingrediënten

Voor blikje

  • 1 blikje gecondenseerde melk ( à 397 gram )

Benodigdheden

  • pan met water
  • tang

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Breng een pannetje met water aan de kook. Leg het blikje gecondenseerde melk erin. Zorg dat het helemaal onder water staat. Er bestaat een kleine kans dat als dit niet zo is het blikje kan ontploffen. Daarna is het een kwestie van wachten.


  2. Laat het blikje ca. 3 uur zachtjes koken. Vul eventueel het water aan tussendoor. Wil je een wat lichtere karamelpasta dan kun je ca. 2,5 uur aanhouden. Wil je juist een donkere dulce de leche? Dan kun je 3,5 uur aanhouden.


  3. Haal het blikje daarna (met een tang) uit het water en laat grotendeels afkoelen. Maak het blikje daarna voorzichtig open en roer de karamelpasta even door.


  4. Tips: maak deze lekkere banoffeetaart met dulce de leche of maak dulce de leche ijs.


  5. Kook een paar blikjes tegelijkertijd en maak zo een voorraadje met dulce de leche. Bewaar de ongeopende blikjes maximaal een paar maanden.