Baktest: brownies met boter, olie en margarine + recept
Hoe bak je de lekkerste brownies? En welk soort vet kun je het beste gebruiken? Ik testte het uit en deel mijn ervaringen in deze blog!
22 oktober 2018
Sandra
- Je kunt ook een combi maken van 2 vetten, zo krijg je van beide wat eigenschappen mee in je gebak. Of gebruik een pakje Blue Band, deze margarine is ook 100% plantaardig en wordt net als boter ook hard na het afkoelen.
- Vloeibare margarine en (zonnebloem)olie is niet geschikt om bijvoorbeeld koekjes of hard deeg mee te maken omdat deze vloeibaar blijven na het afkoelen.
- Voor vegan brownies check je ook mijn tips in deze blog voor het vervangen van de eieren en gebruik je pure vegan chocolade.
- Ook lekker met wat walnoten door het beslag.
- Normaal gesproken moet een satéprikker schoon uit een cake komen om te kijken of hij gaar is maar bij brownies geldt dat niet omdat je wil dat deze nog lekker plakkerig zijn van binnen.
Recept brownies
GEBAK – 20 MIN + 25 MIN OVENTIJD – 8 STUKS Ingrediënten 125 gr boter / 140 ml Becel Original / 100 ml zonnebloemolie 150 gr pure chocolade 75 gr melk chocolade 3 eieren 125 gr lichtbruine basterdsuiker 120 gr zelfrijzend bakmeel 1 eetlepel cacao Materialen Bakvorm van ca. 16 x 20 cm Mixer Bereiding Verwarm de oven op 180 graden. Bekleed een bakvorm of ovenschaal met bakpapier. Smelt de pure en melkchocolade in een pannetje tot een egale chocoladesaus. Voeg de boter, olie of margarine toe en meng door elkaar. Klop ondertussen de eieren met de basterdsuiker luchtig met een mixer. Klop de chocoladesaus kort door de opgeklopte eieren. Spatel daarna ook het meel en cacao er door. Doe in de vorm en bak de brownies ongeveer 25 minuten in de oven. Het beslag mag nog een beetje wiebelen als je het uit de oven haalt. Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Becel.Vind je dit leuk?
2 stemmen