Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Budget recept: chili sin carne

Chili sin carne is de vegetarische variant op de Chili con carne. Een heerlijk Mexicaans gerecht zonder vlees maar met lekker veel groenten in een kruidige saus.

Deze chili is voor mij een maaltijd die ik altijd in elkaar kan toveren met items die ik in mijn voorraadkast heb. Het gerecht is een volwaardige vegetarische maaltijd, doordat er veel bonen in zitten. De bonen zijn een bron van eiwitten en ijzer.

De recepten uit deze budgetreeks kosten niet meer dan 2 euro per persoon. De prijzen bij de recepten zijn meestal gebaseerd op die van de Jumbo en AH. Waarschijnlijk kun je de recepten nog goedkoper maken door bepaalde aanbiedingen of bijvoorbeeld de groenteboer.

Totale kosten van het recept: € 7,70 : 6  € 1,26 p.p.

Recept Chili Sin Carne

HOOFDGERECHT –  30 MINUTEN – 6 PERSONEN

Ingrediënten
400 gr snelkookrijst € 0,72
400 gr bruine bonen €  0,74
400 gr kidney bonen € 0,91
400 gr blokjes tomaat € 0,44
68 gr tomaten puree € 0,28
500 ml tomaten passata € 0,65
300 gr mais € 0,59
1 ui € 0,10
2 tenen knoflook € 0,10
1 limoen € 0,59
125 zure room € 0,59
1 paprikamix, 3 paprika's € 1,99

In huis:
Peper en zout
1 theelepel (gerookt) paprikapoeder
1 theelepel oregano
1 theelepel komijn poeder
Snuf chili poeder
Olie

Bereiding
Snijd de paprika’s in kleine stukjes. Snipper de ui en hak de knoflookfijn. Fruit het uitje aan in wat olie en als deze glazig is, voeg dan de knoflook toe. Daarna mogen ook de kruiden toegevoegd worden (paprikapoeder, oregano, chili en komijn), fruit dit even mee. Na 1 minuut gaat de tomaten puree erbij. Laat dit 2 minuten op laag vuur staan en voeg dan de paprika toe. Na 5 minuten gaan de blokjes tomaat en passata erbij.

Breng dit op smaak met peper en zout. Laat dit 10 minuten pruttelen. Zet ondertussen de rijst op en kook deze volgens de verpakking. Vervolgens kunnen de mais, bruine bonen en kidneybonen erbij en laat dit op middelhoog vuur staan tot de rijst klaar is, ongeveer 10 minuten. Serveer de chili met rijst, partjes limoen en zure room.

Tip: Typisch Mexicaanse specerijen zijn oregano, komijnpoeder, uienpoeder, knoflookpoeder, chili en (gerookt) paprikapoeder. Varieer hiermee en maak je eigen favoriete Mexicaanse kruidenmix of gebruik een kant en klare kruidenmix.

Dit recept is gemaakt door Jaimy

Reacties

Laat je reactie achter

Nina 6 mei 2017 om 22:33

Leuke site, schrijf me in voor uw nieuwsbrief

Beantwoorden

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddenstoelensoep, jachtschotel, of een quiche met pompoen bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddenstoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

×

 Cadeau-tip!

Bestel nu het LeukeRecepten kookboek!

Met meer dan 100 leuke en makkelijke recepten! Prijs: €20,99