Pompoen chili

Met dit heerlijke chili pannetje van o.a. pompoen, paprika en bonen in een kruidige Tex Mex saus krijg je stiekem best veel groenten binnen.

Hoofdgerecht 35 min

ingrediënten

voor 3 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Kook de blokjes pompoen in ca. 10 minuutjes beetgaar (afhankelijk van de grootte) en giet daarna af. Ze zijn beetgaar als je er met je vork doorheen kunt prikken.

  2. Snijd de paprika in blokjes en bak even met de ui en knoflook.

  3. Voeg dan de voorgekookte blokjes pompoen toe en roer door elkaar.

  4. Doe na een paar minuten de Tex Mex kruiden, tomatenpuree en tomatenblokjes erbij.

  5. Giet de bonen af en schep ze door het mengsel.

  6. Roer alles goed door elkaar en breng het mengsel eventueel nog op smaak met een snuf peper en zout.

  7. Verdeel de zure room over het pompoen chili pannetje.

  8. Serveer met wat tortillachips en garneer met wat koriander, of als je daar niet zo van houdt met peterselie.

  9. Lekker met wat rijst.

Heeft het gesmaakt?
22 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!