Ga naar de inhoud
Pompoen chili

Pompoen chili

Met dit heerlijke chili pannetje van o.a. pompoen, paprika en bonen in een kruidige Tex Mex saus krijg je stiekem best veel groenten binnen.

35 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegan recept Vegetarisch recept Glutenvrij recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 400 gr pompoen blokjes
  • 1 eetlepel Tex Mex kruiden
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 400 ml tomatenblokjes
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 paprika
  • 310 gr kidneybonen
  • 125 ml zure room ( plantaardige )
  • Snuf peper en zout
  • Verse koriander of peterselie ( om te garneren )
  • Tortillachips

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Kook de blokjes pompoen in ca. 10 minuutjes beetgaar (afhankelijk van de grootte) en giet daarna af. Ze zijn beetgaar als je er met je vork doorheen kunt prikken.


  2. Snijd de paprika in blokjes en bak even met de ui en knoflook.


  3. Voeg dan de voorgekookte blokjes pompoen toe en roer door elkaar.


  4. Doe na een paar minuten de Tex Mex kruiden, tomatenpuree en tomatenblokjes erbij.


  5. Giet de bonen af en schep ze door het mengsel.


  6. Roer alles goed door elkaar en breng het mengsel eventueel nog op smaak met een snuf peper en zout.


  7. Verdeel de zure room over het pompoen chili pannetje.


  8. Serveer met wat tortillachips en garneer met wat koriander, of als je daar niet zo van houdt met peterselie.


  9. Lekker met wat rijst.