Pompoen chili
Met dit heerlijke chili pannetje van o.a. pompoen, paprika en bonen in een kruidige Tex Mex saus krijg je stiekem best veel groenten binnen.
35 M
Ingrediƫnten
Voor personen
-
400 gr pompoen blokjes
-
1 eetlepel Tex Mex kruiden
-
1 rode ui
-
1 teen knoflook
-
400 ml tomatenblokjes
-
2 eetlepels tomatenpuree
-
1 paprika
-
310 gr kidneybonen
-
125 ml zure room ( plantaardige )
-
Snuf peper en zout
-
Verse koriander of peterselie ( om te garneren )
-
Tortillachips
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Kook de blokjes pompoen in ca. 10 minuutjes beetgaar (afhankelijk van de grootte) en giet daarna af.āÆZe zijn beetgaar als je er met je vork doorheen kunt prikken.
-
Snijd de paprika in blokjes en bak even met de ui en knoflook.
-
Voeg dan de voorgekookte blokjes pompoen toe en roer door elkaar.
-
Doe na een paar minuten de Tex Mex kruiden, tomatenpuree en tomatenblokjes erbij.
-
Giet de bonen af en schep ze door het mengsel.
-
Roer alles goed door elkaar en breng het mengsel eventueel nog op smaak met een snuf peper en zout.
-
Verdeel de zure room over het pompoen chili pannetje.
-
Serveer met wat tortillachips en garneer met wat koriander, of als je daar niet zo van houdt met peterselie.
-
Lekker met wat rijst.
Heeft het gesmaakt?
23 stemmen
Ook lekker