Feestelijke soezentoren

Met de feestdagen zoals Sinterklaas en Kerst voor de deur is het natuurlijk leuk om iets lekkers op tafel te zetten wat er ook nog eens fraai uit ziet. En dan zit je met deze feestelijke soezentoren helemaal goed! Dat hij ook nog eens vrij makkelijk te maken is laat ik in deze blog zien.

Want dit spektakelstuk ziet er wellicht ingewikkeld uit maar dat valt reuze mee. Voor de soezen gebruikte ik namelijk de nieuwe Basismix Soezen van Dr. Oetker. Met deze mix kan het bijna niet fout gaan en maak je heerlijke luchtige soezen. Het beslag is binnen een paar minuten klaar en er zitten twee spuitzakken bijgeleverd, één voor het beslag en één voor de vulling.

Ik gebruikte voor deze toren 2 verpakkingen van de soezenmix waar je per mix 32 kleine soesjes mee kan maken of 12 grote soezen. In totaal had ik dus 64 kleine soesjes. De toren op de foto bevat 42 soesjes en ik maakte met de overige soesjes een mini toren, die bijvoorbeeld leuk is voor de kids. De grootte van de toren is makkelijk af te stemmen op het aantal gasten.

Voor de vulling en decoratie kun je het natuurlijk zo uitbundig maken als je zelf wil. Dat is juist zo leuk aan deze feesttoren, je kunt er alle kanten mee uit. En ook de kids zullen graag een handje willen helpen. Zelf koos ik voor een basic slagroomvulling, maar voeg bijvoorbeeld wat Cake & Taart Vulling Salted Caramel toe van Dr. Oetker of gepureerde aardbeien voor een heerlijke twist. Op Bakken.nl/soezen vind je nog veel meer lekkere ideetjes voor soezen.

Met de soezentoren is het ook makkelijk uitdelen. Iedereen pakt een soesje van de toren, bovenaan beginnen is natuurlijk het makkelijkste :). Voor elk feestje is er wel een reden om deze lekkere soezentoren op tafel te zetten, hieronder deel ik een aantal leuke tips.

Decoratie ideeën:

  • Babyshower: Gebruik dan roze glazuur of maak blauw glazuur door een beetje kleurstof toe te voegen aan wit glazuur. Bestrooi de soesjes vervolgens met muisjes.
  • Kerst: Decoreer de soezentoren met wit glazuur en bestrooi met zilveren pareltjes en bijvoorbeeld rode besjes.
  • Chocolade fans: Maak dan een choco soezentoren door chocolade glazuur te gebruiken en hem te decoreren met bijvoorbeeld de Chocofantasie toppings van Dr. Oetker.
  • Kinderfeestje: Decoreer de soezentaart feestelijk met allerlei kleuren en decoratie en zet een kaarsje op de bovenste soes om uit te blazen.

Recept soezentoren met slagroom
GEBAK - 50 MIN + 20 OVENTIJD + AFKOELEN – 1 GROTE TOREN OF 2 KLEINERE

Ingredienten
2 x Dr. Oetker Basismix Soezen
6 eieren
150 ml zonnebloemolie
240 ml water

Vulling:
750 ml slagroom
3 zakjes Klop Fix
3 eetlepels suiker

Decoratie:
3 zakjes Dr. Oetker Witte Glazuur
Dr. Oetker Chocofantasie (decoratiestrooisel)

Materialen
Bakplaat met bakpapier
Mixer

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden (190 graden voor hetelucht of gasoven stand 3-4). Leg een vel bakpapier op de bakplaat. Doe de Soezenmix, de eieren, zonnebloemolie en het water in een kom en mix op de laagste stand door elkaar. Klop vervolgens op hoge snelheid in 3 minuten glad. Knip een punt van de bijgeleverde puntzak. Vouw de rand van de spuitzak om en zet in een hoog glas, zo kun je hem makkelijk vullen.

Vul in etappes met het beslag. Maak 32 hoopjes op de bakplaat van ca. 2,5 cm doorsnede. Vul ook een andere bakplaat met ca. 32 soesjes of wacht tot de eerste bakplaat klaar is mocht je er maar eentje hebben. Bak de kleine soesjes in ongeveer 20 graden gaar (ik had ze een paar minuten langer er in laten staan want ze waren nog een tikje bleek). Laat de soesjes vervolgens afkoelen.

Maak de vulling door de slagroom stijf te mixen met de Klop Fix en suiker. Knip een punt van de tweede spuitzak en doe hier de vulling in. Maak een klein gaatje aan de onderzijde van de soesjes met een schaar of mes. Vul de soesjes met de slagroom. Verwarm het glazuur zoals vermeld op de verpakking en doop de soesjes één voor één hierin en leg op een bord.

Maak eerst een laag van soesjes die je in een cirkel legt, bestrooi deze met wat van de Chocofantasie (of andere strooisels). Leg hier vervolgens een nieuwe laag soesjes op in een iets kleinere cirkel. Herhaal dit tot de toren hoog genoeg is of de soesjes op zijn. Decoreer de toren met verschillende strooisels.

Tips:

  • Versier de soesjes vlak nadat je er glazuur op het gedaan anders word deze hard en blijven de strooisels minder goed plakken.
  • Vul de soesjes ook eens met banketbakkersroom.
  • Bak de dag van te voren alvast de ongevulde soezen en bewaar deze in een trommel. Vul en decoreer ze voor het serveren. Bewaar de gevulde soezen of de toren zolang in de koelkast

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Dr. Oetker.

Vind je dit leuk?
1 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Reacties

E.J.M.van Oijen de Bruin . 24 november 2017 om 21:23

Lekker en leuk voor de feestdagen . Hartelijk dank .