Banketbakkersroom maken + video

Banketbakkersroom is een dikke room die heerlijk zoet is en naar vanille smaakt. Hij wordt vaak gebruikt in soesjes, taart, tompoezen en puddingbroodjes. Ik ben er dol op! En ik laat nu zien hoe je hem heel makkelijk zelf maakt met maar 5 ingrediënten en met stap voor stap video.

Misschien komt het door de naam die afschrikt omdat het lijkt alsof je een echte banketbakker moet zijn om de room te maken haha. Maar dat is echt niet nodig want het is niet zo moeilijk als dat het lijkt. Je hebt alleen een paar basis ingrediënten nodig zoals eieren, melk en suiker. Verder heb je nog een pannetje nodig (het liefst met dikke bodem), een garde en wat geduld. Het indikken kan namelijk soms even duren. Maar het is het wachten zeker waard! Volgende week deel ik nog een receptje en video wat voor gebakje ik heb gemaakt met deze room. Volg me ook op Youtube om op de hoogte te blijven van de allernieuwste video's. Wat zou jij maken met deze banketbakkersroom?

Tips bij het maken van banketbakkers room:

  • Gebruik ook eens verse vanille in plaats van vanillesuiker voor een nog intensere smaak.
  • Zet het vuur tijdens het indikken niet te hoog anders brand de room aan van onder.
  • In plaats van bloem kun je ook maïzena gebruiken.

Recept banketbakkersroom

Voor ca. 600 ml banketbakkersroom

Ingredienten
100 gr suiker
16 gr vanillesuiker
4 eidooiers
50 gr bloem
500 ml melk

Bereiding:
Meng de suiker, vanillesuiker en eidooiers in een kom. Klop door elkaar met een garde. Zeef de bloem toe en roer tot deze is opgenomen. Verwarm de melk in een pannetje. Breng net aan de kook en zet het vuur daarna uit. Laat iets afkoelen anders bestaat de kans dat de eieren gaan stollen zodra je dit toevoegt. Voeg de warme melk beetje bij beetje toe aan het eiermengsel en roer met de garde door elkaar.

Als alles gemengd is doe het het mengsel terug in het pannetje en verwarm deze op laag tot middelhoog vuur. Blijf met een garde roeren tot het mengsel is ingedikt tot een dikke vla. Dit duurt ca. 10 minuten. Let op dat de onderkant niet verbrand. Giet de vla in een kom en dek af met folie. Laat afkoelen op kamertemperatuur en vervolgens in de koelkast. Zodra hij is afgekoeld dikt hij ook nog iets in. Lekker in een soesje, tompouce of puddingbroodje.

Vind je dit leuk?
23 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Reacties

TaraTaart 24 april 2021 om 10:03

Ik vind het echt een top recept