Appeltaart maken + mijn eindoordeel Bosch AutoCook multicooker

De afgelopen weken heb ik heel wat getest en gekookt met de Bosch AutoCook. En dat deed ik niet alleen, ik kreeg hulp van 30 insiders die samen met mij deze nieuwe multicooker op de proef stelde. En wat is het eindoordeel? Lees mee…

Toen ik de Bosch AutoCook net in huis had vond ik het best spannend. Want ik ben niet gewend dat iemand anders voor mij kookt, laat staan een apparaat. Maar als je hem een paar keer hebt gebruikt dan ben je er zo aan gewend. Er zitten verschillende opties en functies om bijvoorbeeld te stomen, bakken, risotto of soep te bereiden en een snelkookfunctie. Ook zit er een uitgebreid receptenboek bij dat je goed op weg helpt met hele lekkere gerechten. En staat er een handig overzicht in met alle functies en een beknopte gebruiksaanwijzing waardoor je meteen aan de slag kan.

Ik begon met gevulde paprika’s met couscous geïnspireerd op een recept uit het AutoCook receptenboek. Ik gebruikte voor het eerst de snelkookfuctie. Hierdoor waren de paprika’s binnen een paar minuten zacht en de couscous perfect gestoomd. Ik was echt onder de indruk hoe snel dit ging en het resultaat was heel lekker. Het recept van deze gevulde paprika’s is trouwens hier terug te vinden.

Risotto en rijst koken ging ook perfect met de AutoCook. Precies gaar genoeg en lekker van smaak. Ook soep is binnen een handomdraai klaar. Omdat ik in mijn nieuwe keuken geen stoomoven meer heb gebruik ik de AutoCook ook veel om bijvoorbeeld groenten en vis te stomen. Dat vind ik persoonlijk net wat lekkerder en is tevens gezonder. Verder testte ik verschillende zoete cakes zoals de Spaanse citroencake en de verzonken appeltaart. Ik was bang dat deze er moeilijk uit te krijgen waren maar niets was minder waar. Onderin deze blog zie je de complete video van de verzonken appeltaart en wat ik er van vond.

Voordelen:
Een groot voordeel van de AutoCook vind ik de snelkookfunctie. Zo maakte ik laatst in 1,5 uur een heerlijke stoofschotel met super mals vlees als resultaat. Normaal moet rundvlees minimaal 3 uur stoven. Een ander voordeel is dat ik er niet meer naar hoeft om te kijken als de ingrediënten er in zitten. Zo ga ik bijvoorbeeld een rondje wandelen met de hond terwijl de AutCook staat te koken. Een praktisch punt wat zeker het vermelden waard is, is dat de pan in de vaatwasser kan en het apparaat makkelijk schoon te maken is en amper onderhoud nodig heeft. Verder vind ik de gerechten uit de AutoCook ook echt lekkerder smaken. Door de combinatie van inductie en stoom en de afgesloten deksel blijven smaken denk ik beter behouden. Dit apparaat is voor mij als ervaren hobbykok een handig hulpmiddel maar bied voor beginnende koks ook zeker uitkomst. Je hebt namelijk geen ervaring nodig om iets lekkers te maken uit de AutoCook.

Nadelen:
Het enige wat ik kan bedenken is dat je in het begin even moet aftasten hoe het apparaat werkt. Maar als je eenmaal een aantal recepten hebt gemaakt uit het receptenboek of via de app dan kun je daarna meer zelf gaan experimenten en zijn de mogelijkheden bijna eindeloos. Soms is dan alleen een beetje bijstellen nodig. Dat weet je dan ook voor de volgende keer. Maar hoe meer je er mee kookt hoe makkelijker het gaat.

Oordelen van de Insiders:

Jamilla (27) maakte kip in roomsaus die binnen 15 min perfect mals was. Ze is heel blij met de AutoCook en gaat er zeker nog veel meer lekkere gerechten uit maken.

Janine (45) is fan van de AutoCook en raad hem aan iedereen aan. In haar kleine keuken komt hij zeker goed van pas. Het enige kleine nadeel is dat je het klokje met de tijdsaanduiding niet meer ziet als je de deksel open doet.

Corina (34) is niet het type keukenprinses maar toch was haar afgelopen maand een succes dankzij de AutoCook. Ze maakte o.a. gevulde paprika’s en groene curry. Het handigste vind ze de snelkookfunctie waarmee je de kooktijd vaak met de helft verminderd.

Saskia (29) gebruikt vooral de stoof en stoomfunctie veel. Het leuke is dat je net wat specialere gerechten ook doordeweeks, na het werk, op tafel kunt zetten. Een nadeel is wel dat je iets minder controle hebt op het kookproces.

Leontien (31) heeft o.a. een lekkere risotto en hartige taart gemaakt en het lijkt haar ook handig om de AutoCook mee te nemen naar de camping.

Esther (35) maakte de citroencake die ze volgens haar gezinsleden wel elke week mag maken. De kip moest iets langer bakken dan was aangegeven. De pan met de aardappel chorizo schotel was helemaal leeg gesmuld.

Jan (36) was benieuwd of hij dit apparaat elke dag zou gaan gebruiken of maar eens per jaar, net als zijn ijsmachine. Het antwoord is niet dagelijks maar wel regelmatig. Het enige nadeel is dat als mensen horen dat je dit apparaat hebt iedereen wil komen eten ;)

Anke (49) vind het een heel degelijk en stevig apparaat en heel multifunctioneel en kan hem aan iedereen aanraden. Een prachtig apparaat!

Rob (41) denkt vooral de stoomfunctie te gaan gebruiken en minder de bakfunctie al had hij er afgelopen weekend een heerlijke cake in gemaakt, dus wie weet.

Yoeri (26) wil het apparaat niet meer kwijt. Hij testte o.a. de sous vide functie en heeft plannen om zijn keuken nog meer uit te breiden met een vaccumeermachine.

Christa verteld dat je maar weinig ervaring hoeft te hebben voor de Bosch AutoCook en hij is geschikt voor iedereen. En het is ideaal dat risotto nu in 20 minuten klaar is.

Bekijk hier de video:

Recept verzonken appeltaart

GEBAK – 20 MINUTEN + 60 BAKTIJD – 12 TAARTPUNTEN

Ingrediënten
3 eieren (L)
240 gr bloem
100 gr suiker
1 eetlepel bakpoeder
100 gr zure room
3 middelgrote appels
1 theelepel kaneel
Griesmeel om te bestuiven
Boter om in te vetten


Bereiding

Meng de bloem met het bakpoeder. Klop de eieren en de suiker in een keukenmachine romig. Blijf het eiermengsel kloppen en doe geleidelijk de zure room en het bloemmengsel erbij. Schil de appels, halveer ze, snijd het klokhuis weg en hak ze daarna fijn. Vet de AutoCook-pan in met een ruime hoeveelheid boter en bestuif hem met wat griesmeel. Bedek de bodem van de pan met het cakemengsel. Doe er daarna de appelstukjes overheen en bestuif ze met wat kaneel. Doe de rest van het cakemengsel erbij en strijk het glad. Sluit het deksel. Stel het baking-programma in, selecteer long en druk op Start. Doe het deksel open zodra het signaal klinkt, haal de pan uit het apparaat en laat de taart nog 20 minuten in de pan staan. Leg hem daarna op een bord. Laat de taart geheel afkoelen of dien hem warm op.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Bosch

Advertisement

Vind je dit leuk?
1 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Reacties

Ria 24 september 2022 om 17:39

Ik geniet met het lezen van jou recepten en wil graag de appeltaart maken maar ik heb de crockpot express turbo...geen idee nog hoe ik het daarin moet doen...maar je geeft me inspiratie

Kitty 23 mei 2020 om 12:48

Ik heb een ander merk gekocht, maar uiteindelijk is de basis hetzelfde. Ik heb het apparaat sinds gisteren in huis; vanavond maak ik een eerste avondmaaltijd erin. Vanmiddag ga ik de bakfunctie met dit recept uitproberen. Ik heb geen zure room in huis, maar wel griekse yoghurt, dus dat is een prima alternatief. Mag ik nog een suggestie doen? Lees je artikel nog eens goed na op spel- en grammaticale fouten en verbeter deze.

M Oortwijn 21 december 2018 om 16:35

Heb dit apparaat al een poos in mijn bezit en begon deze week pas met het proberen van de recepten. Ik vond de gebruiksaanwijzing moeilijk, maar nu lukt het wel. Vanavond, weer een ander gerecht. De vorige 3 waren lekker. Vr gr Maria