Geen tijd of zin om te koken, wat dan? 5 oplossingen op een rij!

Een échte Hollandse groente; broccoli. Maar hoe kook je broccoli perfect en welke bereidingen zijn er nog meer? Leer alles over de broccoli plus 10 lekkere receptjes met broccoli!

Iedereen heeft wel eens geen zin of tijd om te koken, en de een wat vaker dan de ander. Ook ik ben soms zo druk dat ik geen tijd hebt om te koken. Klinkt gek met een eigen foodblog maar op een drukke dag met werkzaamheden zoals het schrijven van blogs en artikelen, bewerken van foto’s en mails beantwoorden en dan ‘s avonds ook nog sporten of afspraken is er weinig tijd om te koken. Dit haal ik op andere dagen weer in als ik bijvoorbeeld een dagje plan waarbij meerdere recepten kook. Deze verdeel ik weer over 2 of 3 dagen of ik vries wat in. Dit is meteen 1 van de 5 tips die je hieronder vindt.

Voor die drukke dagen heb ik gelukkig verschillende oplossingen:

  • Een maaltijd uit de diepvries. Ik vries regelmatig iets in zoals een soep, stoofschotel of een pasta. Zo heb ik altijd iets bij de hand. Ik moet dan wel niet vergeten om het ‘s morgens uit de vriezer te halen zodat het tegen de avond ontdooid is.
  •  
  • Een kant en klaar maaltijd. Hier keek ik vroeger anders tegen aan, ik dacht namelijk aan een smaakloze en saaie maaltijd. Maar tegenwoordig moet ik zeggen dat de meeste kant en klaar maaltijden die te vinden zijn in de winkel een stuk verser en beter zijn en daardoor ook veel lekkerder. Als ik een dagje buiten de deur heb gewerkt in het centrum van Eindhoven dan loop ik vaker daarna bij de SPAR binnen. Bij deze gemakswinkel heb je een goeie keuze aan snelle en verse maaltijden die je makkelijk meeneemt en opwarmt. Sinds kort heeft SPAR hun assortiment uitgebreid met verse maaltijden die door de unieke combi van specerijen en kruiden heerlijk van smaak zijn. Van salades tot complete maaltijden zoals lasagne, pasta carbonara en gele curry met tofu. Mijn favoriet is de kip ketjap met rijst!
  • Koken voor 2 dagen. Ook dit doe ik regelmatig. De volgende dag hoef je het eten alleen nog maar op te warmen. Het ene gerecht leent zich hier beter voor dan een ander. Denk bijvoorbeeld aan soep, ovenschotel, pasta of rijst. Ik heb al eerder een blog geschreven hierover met 10 recepten die de volgende dag nog lekkerder zijn.
  •  
  • Supersnelle recepten. Heb je een paar minuutjes tijd dan kun je heel snel een lekker gerecht op tafel zetten. Mijn favoriete snelle ingrediënten hiervoor zijn couscous, noedels, gerookte kip en groente uit blik of zak. In een blog die ik al eerder schreef deel ik 3 recepten die je binnen 15 minuten op tafel zet, namelijk een Oosterse roerbak, couscous salade en aardappelpuree met zalm. En zoek je nog meer inspiratie kijk dan eens tussen mijn snelle recepten en vind bijvoorbeeld pita’s met kip, snelle pasta’s en wraps.
  •  
  • Eten bestellen. Ook dit wordt steeds populairder. Je kunt tegenwoordig veel meer bestellen dan Chinees of pizza, zeker als je in de stad woont. En hier komen gelukkig steeds verantwoordere opties bij zoals een pokébowl, verse salades en smoothies. Maar denk ook bijvoorbeeld aan sushi, roti en taco’s.

Hoe doe jij dit als je geen tijd of zin hebt om te koken?

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met SPAR.

Vind je dit leuk?
1 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Reacties

Amara López Díaz 15 november 2019 om 10:06

Héél handig en lekker 🍽

Sandra 15 november 2019 om 10:44

Dank je. Ik hoop dat je er iets aan hebt :)

Joke 15 november 2019 om 06:31

Graag nieiwsb rtief

Sandra 15 november 2019 om 10:45

Als je je wil inschrijven voor de nieuwsbrief dan kan dat via https://www.leukerecepten.nl/nieuwsbrief/