10 x gerechten die de volgende dag nog lekkerder zijn

Soms merk je dat gerechten de volgende dag nog lekkerder zijn, de smaken zijn dan beter ingetrokken en komen nog beter tot zijn recht. Zo’n gerecht is ideaal als je voor meerdere dagen wil koken.

Koken voor 2 dagen

Ook ik doe dat regelmatig. Vaak kook ik op maandag voor 2 dagen zodat ik dinsdag alleen nog maar hoef op te warmen en we lekker snel aan tafel kunnen. Ik heb gemerkt dat sommige recepten zich daar beter voor lenen dan andere. Dus het leek me een leuk idee om een lijst te maken van gerechten die ideaal zijn om op te warmen en de volgende dag nog lekkerder zijn. Ook zijn ze meestal heel geschikt om in te vriezen.

3 tips:

• Bewaar gerechten in een goed gekoelde koelkast zodat bacteriën niet de kans krijgen om zich in de nacht te vermenigvuldigen.
• Warm gerechten in de magnetron op in een afgesloten bakje of bord met deksel. Gebruik nooit metaal in de magnetron en check of servies magnetron bestendig is.
• Spinazie nou wel of niet opwarmen in de magnetron? Ja, dat mag. Het is wel belangrijk dat je restjes spinazie na de eerste bereiding snel laat afkoelen en in de koelkast bewaart, bij 4 tot 7 graden Celsius. Zo krijgen bacteriën die de potentieel schadelijke stof nitriet produceren, minder kans om te groeien.

10 x gerechten die de volgende dag nog lekkerder zijn:

#1 Chili sin carne
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 6 personen
  • *

De heerlijke vegetarische variant op de chili con carne. Een lekker Mexicaans gerecht zonder vlees maar met lekker veel groenten in een kruidige saus. Je maakt hem al vanaf €1,70 per persoon.

#2 Romige tagliatelle met kruidige kip
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Snelle tagliatelle met maar 5 ingrediënten. Romig, heerlijk gekruid en met kip en roerbakgroenten. Gemakkelijk een lekker gerecht op tafel.

#3 Gezonde ovenschotel
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 30 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Deze ovenschotel bevat lekker veel groenten, zoete aardappel en stukjes kip in een lekkere volkorensaus. Vullend, voedzaam en lekker.

#4 Franse uiensoep
  • Voorgerecht
  • 1 uur
  • 4 personen
  • *

Maak zelf in 1 uurtje deze heerlijke traditionele Franse uiensoep met stokbrood en gegratineerde kaas

#5 Mac and cheese recept
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 40 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Dit klassieke recept met macaroni en kaas uit de oven heb ik aangevuld met spekjes en broccoli voor een lekkere en complete maaltijd.

#6 Nasi goreng
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • *

Lekker en makkelijk vegetarisch recept voor nasi goreng met gebakken groente en rijst geserveerd met een gebakken eitje. Inclusief stap voor stap video!

#7 Tiramisu
  • Nagerecht
  • 35 min + 12 uur opstijven
  • 4-6 personen
  • *

Het basisrecept voor klassieke tiramisu! Makkelijk en snel te maken en een ideaal dessert om van tevoren te bereiden.

#8 Hachee basisrecept
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 3 uur stoven
  • 4-5 personen
  • *

Hét basisrecept om klassieke hachee te maken, een heerlijk zacht stoofvlees met o.a. uien, laurier en kruidnagels. Lekker met aardappelpuree en rode kool!

#9 Spruitjes stamppot
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 3 personen
  • *

Met dit lekkere recept voor spruitjesstamppot, spek en appel lust iedereen spruitjes.

#10 Lasagne met asperges en kip
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 40 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Heerlijke lente lasagne met laagjes gerookte kip, groene asperges en zelfgemaakte bechamelsaus

Vind je dit leuk?
15 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Reacties

Anja 13 augustus 2018 om 14:00

Leuke tips