Venkelsalade met sinaasappel

Deze salade met venkel en sinaasappel wordt op het eiland Sicilië veel gemaakt. Nog lekkerder met een romige burrata erbij.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

Snijd de venkels door de helft en verwijder het harde stuk in het midden. Snijd ze vervolgens in kleine stukjes en leg alles in een schaal. Zit er wat loof aan de venkel? Houd deze nog even apart.

Schil de sinaasappels en snijd partjes uit de sinaasappels. Doe dit boven de schaal met venkels zodat je het sap kunt opvangen.

Meng de venkel met de sinaasappelpartjes.

Breng het geheel op smaak met goede olijfolie, oregano en zout en peper.

Snijd de olijven eventueel doormidden en verdeel ze over de salade.

Verdeel ook de pistachenoten erover heen.

Snijd het venkelloof fijn en verdeel over de salade. Geen venkelloof? Verse dille is ook lekker.

Leg de burrata in het midden van de salade en maak er met een mes een scheurtje in. Verdeel er nog wat extra olijfolie en zout en peper overheen.

Tip: Ook geschikt als bijgerecht voor 4 personen.

2 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Charlotte

Mijn recepten zijn zo veel mogelijk met ingrediënten uit het seizoen, want dan zijn ze het lekkerst. Ook motiveer ik je om wat vaker lokale producten te kopen en geef ik tips hoe je minder voedsel en afval kunt verspillen.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!