Venkelsalade met sinaasappel

Deze salade met venkel en sinaasappel wordt op het eiland Sicilië veel gemaakt. Nog lekkerder met een romige burrata erbij.

Lunch recept 15 min

ingrediënten

voor 2 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de venkels door de helft en verwijder het harde stuk in het midden. Snijd ze vervolgens in kleine stukjes en leg alles in een schaal. Zit er wat loof aan de venkel? Houd deze nog even apart.

  2. Schil de sinaasappels en snijd partjes uit de sinaasappels. Doe dit boven de schaal met venkels zodat je het sap kunt opvangen.

  3. Meng de venkel met de sinaasappelpartjes.

  4. Breng het geheel op smaak met goede olijfolie, oregano en zout en peper.

  5. Snijd de olijven eventueel doormidden en verdeel ze over de salade.

  6. Verdeel ook de pistachenoten erover heen.

  7. Snijd het venkelloof fijn en verdeel over de salade. Geen venkelloof? Verse dille is ook lekker.

  8. Leg de burrata in het midden van de salade en maak er met een mes een scheurtje in. Verdeel er nog wat extra olijfolie en zout en peper overheen.

  9. Tip: Ook geschikt als bijgerecht voor 4 personen.

Heeft het gesmaakt?
26 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Charlotte

Mijn recepten zijn zo veel mogelijk met ingrediënten uit het seizoen, want dan zijn ze het lekkerst. Ook motiveer ik je om wat vaker lokale producten te kopen en geef ik tips hoe je minder voedsel en afval kunt verspillen.