Ga naar de inhoud
Chimichurri

Chimichurri

Chimichurri bevat lekker veel kruiden en kan op heel veel verschillende manieren gebruikt worden. Wat dacht je bijvoorbeeld over geroosterde groenten, in een salade of gemixt met je pasta of rijst? Zo lekker!

5 M bereidingstijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegan recept Vegetarisch recept Glutenvrij recept Koolhydraat arm recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor porties

  • 4 tenen knoflook
  • 1 sjalot
  • 50 gr verse peterselie
  • 0.5 theelepel zout
  • 1 theelepel chillivlokken
  • 125 ml extra vierge olijfolie
  • 75 ml rode wijnazijn

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Maak de knoflooktenen en sjalot schoon. Snijd heel fijn en doe het daarna in een kom.


  2. Hak de verse peterselie fijn en voeg ook toe. Doe het zout, de chilivlokken, olijfolie en rode wijnazijn erbij en mix alles goed door elkaar.


  3. Proef en voeg naar smaak meer zout of chillivlokken toe.


  4. Je kunt de chimichurri tot een paar dagen in de koelkast bewaren, maar het is het beste om het meteen te serveren. Serveer het over je groenten, in de pasta of bijvoorbeeld als dressing in een salade.