Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Salade niçoise

Makkelijk recept voor de klassieke Franse salade niçoise met haricots verts, krieltjes, ei en tonijn

Ingrediënten
Dressing

Bereiding

 Kook de krieltjes gaar in ca 12 minuten en giet af. Je kunt ze ook in de magnetron koken.

 Maak de haricots verts indien nodig schoon en kook deze 8 minuutjes en spoel daarna af met koud water.

 Kook ook de eieren gaar in ca. 7 minuten en laat ze schrikken in koud water. Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar. Hak de ui in dunne ringen en halveer de tomaatjes. Laat de tonijn uitlekken.

 Meng nu de krieltjes met de haricots verts, ui tomaatjes en sla en voeg op het laatst de dressing en tonijn erbij. Serveer de salade niçoise met de eieren in partjes. Je kunt hem zowel lauwwarm als koud eten.

 Tip: voeg eventueel ook nog zwarte olijven toe aan de salade. Als hoofdgerecht kun je er nog wat brood aan toe voegen.

Salade nicoise

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×