Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Salade niçoise

Makkelijk recept voor de klassieke Franse salade niçoise met haricots verts, krieltjes, ei en tonijn

Ingrediënten
Dressing

Bereiding

 Kook de krieltjes gaar in ca 12 minuten en giet af. Je kunt ze ook in de magnetron koken.

 Maak de haricots verts indien nodig schoon en kook deze 8 minuutjes en spoel daarna af met koud water.

 Kook ook de eieren gaar in ca. 7 minuten en laat ze schrikken in koud water. Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar. Hak de ui in dunne ringen en halveer de tomaatjes. Laat de tonijn uitlekken.

 Meng nu de krieltjes met de haricots verts, ui tomaatjes en sla en voeg op het laatst de dressing en tonijn erbij. Serveer de salade niçoise met de eieren in partjes. Je kunt hem zowel lauwwarm als koud eten.

 Tip: voeg eventueel ook nog zwarte olijven toe aan de salade. Als hoofdgerecht kun je er nog wat brood aan toe voegen.

Salade nicoise

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×