Hoe maak je een antipasti schotel?

Antipasti zijn Italiaanse hapjes die voor de maaltijd genuttigd worden. De hapjes kunnen per regio verschillen en bestaan meestal uit een combinatie van vlees, vis, kazen en gegrilde groenten en olijven. Het zijn lichte ingrediënten die bedoeld zijn om de eetlust op te wekken.

Heb je zelf een dinertje gepland vol Italiaanse recepten dan is het leuk om een antipasti schotel vooraf te serveren. Het is heel makkelijk te maken en er is voor ieder wat wils. Zorg voor een goede combinatie van verschillende antipasto en probeer verse en goede producten te halen bij een delicatessenzaak. De meeste ingrediënten hoef je alleen mooi op een bord of schaal te leggen, sommige hapjes moeten wel nog even gemarineerd of gegrild worden. Heel makkelijk dus. Om jullie wat inspiratie te geven zie je hierboven een foto van een antipasti schotel die ik laatst maakte voor een etentje.

Op het bord

– olijven
– mozzarella, met een paar druppels olijfolie en een beetje zwarte peper
– gemarineerde champignons met tijm
– coppa di Parma
– salame Milano
– gedroogde tomaatjes op olie
– brokjes parmezaanse kaas
verse pesto (zorg ook voor wat brood)
– artisjokharten
– prosciutto crudo

Andere lekkere ideeën

– gegrilde courgette plakjes
– gegrilde aubergine plakjes
– ansjovis
– gegrilde paprika
– gevulde tomaatjes
– inktvisringen
– prosciutto di Parma
– stukjes meloen met rauwe ham
– noten
– mortadella
– tappenade
– gegrilde asperge
Zorg voor voldoende servetjes, prikkers en een lekker drankje er bij. Serveer ook weer niet te veel hapjes want dit is een aperitief en niet zoals de Spaanse tapas een hoofdgerecht. Een ander verschil is dat tapas in verschillende schaaltjes worden opgediend en antipasti op 1 bord of schaal. Een bekend antipasti gerecht is de salade caprese van plakjes buffalo mozzarella, tomaat en basilicum blaadjes.
Buon appetito

 

Bewaar
Print
Deel

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Reacties

Laat je reactie achter

hans 17 maart 2015 om 17:03

Voor zondag

Beantwoorden

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.