Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Hoe maak je een antipasti schotel?

Antipasti zijn Italiaanse hapjes die voor de maaltijd genuttigd worden. De hapjes kunnen per regio verschillen en bestaan meestal uit een combinatie van vlees, vis, kazen en gegrilde groenten en olijven. Het zijn lichte ingrediënten die bedoeld zijn om de eetlust op te wekken.
 
Heb je zelf een dinertje gepland vol Italiaanse recepten dan is het leuk om een antipasti schotel vooraf te serveren. Het is heel makkelijk te maken en er is voor ieder wat wils. Zorg voor een goede combinatie van verschillende antipasto en probeer verse en goede producten te halen bij een delicatessenzaak. De meeste ingrediënten hoef je alleen mooi op een bord of schaal te leggen, sommige hapjes moeten wel nog even gemarineerd of gegrild worden. Heel makkelijk dus.
 
Om jullie wat inspiratie te geven zie je hierboven een foto van een antipasti schotel die ik laatst maakte voor een etentje, hierop vind je:
– olijven
– mozzarella, met een paar druppels olijfolie en een beetje zwarte peper
– gemarineerde champignons met tijm
– coppa di Parma
– salame Milano
– gedroogde tomaatjes op olie
– brokjes parmezaanse kaas
verse pesto (zorg ook voor wat brood)
– artisjokharten
– prosciutto crudo
 
Andere lekkere ideeën die niet meer op het bord paste:
– gegrilde courgette plakjes
– gegrilde aubergine plakjes
– ansjovis
– gegrilde paprika
– gevulde tomaatjes
– inktvisringen
– prosciutto di Parma
– stukjes meloen met rauwe ham
– noten
– mortadella
– tappenade
– gegrilde asperge
 
Zorg voor voldoende servetjes, prikkers en een lekker drankje er bij. Serveer ook weer niet te veel hapjes want dit is een aperitief en niet zoals de Spaanse tapas een hoofdgerecht. Een ander verschil is dat tapas in verschillende schaaltjes worden opgediend en antipasti op 1 bord of schaal. Een bekend antipasti gerecht is de salade caprese van plakjes buffalo mozzarella, tomaat en basilicum blaadjes.
 
Buon appetito

 

Laat hier je reactie achter
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Reacties (1)
hans - Reageren 17-03-2015 om 17:03 uur

Voor zondag

Kerst recepten

Kerst is de tijd van gezelligheid en samen eten. Wij helpen u een handje door de lekkerste kerstrecepten op een rijtje te zetten voor een perfect kerstdiner. Wat dacht u van een heerlijk kerstmenu van aardappel truffelsoep gevolgd door een hertenbiefstuk of een rollade en een heerlijke chocolade dessert om mee af te sluiten.

Eendenborst met cranberry compote
Mini kerstboom pizza’s
Coquilles met zoete aardappelpuree
Feestelijke crème brûlée met besjes
Zalm in filodeeg