Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Recept zelfgemaakte pesto

Recept voor ze lekkerste zelfgemaakte groene pesto met basilicum, pijnboompitten en Parmezaanse kaas, klaar in 10 minuten

Ingrediënten
  • 30 gr pijnboompitten
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gr parmezaanse kaas
  • 4 eetlepels extra vierge olijfolie (of meer)
  • 30 gr verse basilicum
  • zwarte peper
Benodigdheden
  • Keukenmachine

Bereiding
Rooster de pijnboompitten zonder olie of boter lichtjes in een pannetje. Laat ze afkoelen op een bordje. Doe de knoflook, kaas en geroosterde pijnboompitten in de keukenmachine en maal fijn. Voeg de blaadjes basilicum toe en maal tot een groene massa.

Giet de olijfolie er beetje bij beetje bij en mix goed door. De pesto moet niet de droog zijn maar ook niet te olieachtig. Breng de pesto op het laatst op smaak met een beetje zwarte peper. Zout is vaak niet nodig omdat de Parmezaanse kaas al zout is van zichzelf.

Tip: smeer de pesto op een stuk brood of gebruik hem in een pastagerecht, op de pizza of als dressing.

Hoe bewaar je pesto? Je kunt de pesto enkele dagen in de koelkast bewaren. Wil je hem langer bewaren dan kun je de pesto in een weck potje doen. Giet er een dun laagje olijfolie er op sluit het potje goed af.

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×