Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Italiaans

Lekkere Italiaanse recepten zoals plaatpizza,  spaghetti, gnocchi, risotto of lasagne met bijvoorbeeld mozzarella, basilicum en tomaat. Sluit af met een heerlijke tiramisu

Pasta pesto salade met kip
  • Hoofdgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Deze frisse salade met pesto en gerookte kip is lekker als lunch of lichte maaltijd

Caponata met vis
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • **

Dit heerlijke lichte stoofpotje uit Sicilië gemaakt van aubergine smaakt heerlijk bij een stukje gebakken kabeljauw.

Lasagne muffins
  • Lunch
  • 40 min + 25 min oventijd
  • 12 stuks
  • **

Hoe leuk zijn deze mini lasagnes gemaakt in een muffinvorm? Lekker als hapje of lunch!

Caprese spiesjes met gehaktballetjes
  • Hapjes
  • 25 min
  • 20 hapjes
  • **

Deze hapjes hebben een Italiaans tintjes door de zongedroogde tomaten, basilicum en mozzarella en zijn heerlijk tijdens een feestje!

Plaatpizza met groenten
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 25 min oventijd
  • 3 personen
  • **

Vegetarische plaatpizza met veel lekkere groenten: gele paprika, courgette en champignons.

Kip in Parmaham met courgette
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • **

Pasta in een romige pestosaus met stukjes kip gewikkeld in parmaham.

Zoete aardappel met Italiaanse vulling
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 40 min oventijd
  • 4 stuks
  • **

Deze gepofte zoete aardappels hebben een Italiaans tintje doordat ze gevuld zijn met Parmaham, pijnboompitten en pesto.

Zalmrisotto met mangosalsa
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 4 personen
  • **

Zomerse risotto met gegrilde zalm en een frisse salsa van mango en avocado

Vegetarische groentelasagne
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 45 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Deze lasagne zonder vlees bevat heel veel groenten zoals gegrilde courgette, paprika en champignons.

Tiramisu wafels
  • Nagerecht
  • 50 min
  • 10-12 stuks
  • **

Wafels met koffiesmaak geserveerd met mascarpone en cacao. Lekker als toetje of gebak bij koffie of thee

Risotto met witte asperges en zalm
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • **

Kom in de lente sfeer met deze heerlijke romige risotto met witte asperges en gerookte zalm

Snelle tiramisu met lemon curd
  • Nagerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Deze tiramisu staat binnen 20 min op tafel en is door de lemoncurd lekker fris van smaak, ook lekker na de paasbrunch

Spaghetti met pesto en gehaktballetjes
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • **

Een heerlijk pastagerecht met pestosaus en kruidige gehaktballetjes met oregano.

Ravioli lasagne bolognese
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 15 min
  • 2-3 personen
  • **

Lasagne bolognese kennen we allemaal, maar maak ook eens deze variant met laagjes gevulde ravioli met maar 6 ingrediënten.

Broodje caprese met parmaham
  • Lunch
  • 10 min
  • 2 broodjes
  • *

Deze Italiaanse bol belegd met mozzarella, tomaat, parmaham en rucola is een echte aanrader!

Vegetarische cannelloni
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 25 oventijd
  • 3 personen
  • **

Vegetarische pastarolletjes gevuld met verschillende groenten en ricotta in een heerlijke tomatensaus

Ster ravioli met truffel
  • Voorgerecht
  • 65 min
  • 2 personen
  • ***

Feestelijke vegetarische ravioli met ricotta truffel vulling en gebakken paddenstoelen

Mini melanzane parmigiana
  • Voorgerecht
  • 30 min + 10 oventijd + 20 min wachten
  • 4 stuks
  • **

Een heerlijk voorgerechtje op basis van aubergine, mozzarella en tomatensaus

Pizza met mosselen
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 15 oventijd
  • 2 stuks
  • **

Dol op mosselen? Probeer deze heerlijke pizza met gedroogde tomaatjes en zeevruchten eens!

Gnocchi met blauwe kaas en paddenstoelen
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Dit gerecht is onwijs herfstig met paddenstoelen, blauwe kaas, spinazie en natuurlijk de gnocchi.

Gnocchi in pompoensaus
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • **

Een heerlijk vegetarische maaltje van zachte gnocchi in een licht pittige pompoensaus

Pasta met garnalen in romige saus
  • Hoofdgerecht
  • 30 mimuten
  • 2 personen
  • **

Dit pasta gerecht is lekker romig en fris door de toevoeging van citroensap. Een heerlijke combinatie met garnalen en knapperige groene aspergetips.

Spaghetti milanese
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 4 personen
  • **

Heerlijke pastagerecht met tomatensaus met ham en champignons

Lasagne uit de pan
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 25 bakken
  • 2-3 personen
  • **

Deze lasagne met gehakt en ricotta maak je makkelijk zonder oven maar in de pan

Tagliata van entrecote
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 15 oventijd
  • 2 personen
  • **

Een lekkere Italiaanse salade met in reepjes gesneden vlees met gepofte tomaatjes uit de oven

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×