Italiaanse recepten

Italiaanse recepten

Bijna iedereen houdt van de Italiaanse keuken. Van pasta’s zoals lasagne, spaghetti en gnocchi tot risotto, antipasti hapjes en bruschetta. Of ga voor een lekkere pizza! Hier vind je authentieke Italiaanse recepten én zelfbedachte gerechten met een Italiaanse twist. Als afsluiter mag tiramisu of panna cotta niet ontbreken.

Regenboog lasagne
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 35 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Heerlijke kleurrijke lasagne met laagjes spinazie, tomaat, pompoen en rode biet. Leuk om te serveren en te maken, en bovendien erg lekker door de verschillende smaken.

Vegetarische risotto met groenten
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Lekkere smeuïge risotto met geroosterde courgette, wortel en paprika uit de oven. Geserveerd met Parmezaanse kaas. Een perfect vegetarisch diner!

Tortellini met verse spinazie
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Maak je volgende diner een hit met dit heerlijke tortellini en spinazie gerecht! Perfect gebakken spek en romige pestosaus. Geef je kookkunsten een boost met dit verrukkelijke Italiaans geïnspireerde gerecht: tortellini met verse spinazie. Kaasachtig, warm, vers en vol van smaak.

Zalm spinazie lasagne
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 45 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Lekker recept voor zalm spinazie lasagne. Een makkelijke en verse lasagne met laagjes romige spinazie, plakjes tomaat en zalm, een heerlijke combinatie van pasta, groenten en vis.

Makkelijke rabarber tiramisu
  • Nagerecht
  • 20 min + 1 uur 30 min opstijven
  • 6 personen
  • *

Fris en zoet tiramisu recept met laagjes lange vingers, romige kwark en gekarameliseerde rabarber

Verse pizza margherita
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 15 min oventijd
  • 2 pizza's
  • *

Een simpele pizza kan zo lekker zijn. Zeker als je hem zelf maakt. Deze pizza margherita met tomatensaus en kaas is zo klaar en smaakt extra lekker.

Verse tortellini soep
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 6 personen
  • *

Goed gevulde maaltijdsoep met tortellini pasta, groenten in een romige tomatensaus met Italiaanse twist.

Pasta met gehakt en pesto
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Heerlijke pasta pesto met gehakt, spinazie en tomaat. Lekker met mozzarella en pijnboompitjes. Super eenvoudig en snel te bereiden.

Vegetarische groentelasagne
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 45 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Deze lasagne zonder vlees bevat heel veel groenten zoals gegrilde courgette, paprika en champignons. Zonder bechamelsaus, maar wel met heerlijke mozzarella.

Romige pasta met prei
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 3 personen
  • *

Aanrader: tagliatelle met gebakken prei, champignons, spekjes en Parmezaanse kaas. Een heerlijk en snel pastagerecht waar je van smult.

Tomatentartaar met burrata
  • Voorgerecht
  • 35 min + 30 min marineren
  • 4 personen
  • *

Een feestelijk en heerlijk voorgerecht van gemarineerde tomatenblokjes met zachte burrata en krokante stukjes Parmezaan.

Vegan panna cotta met rood fruit
  • Nagerecht
  • 10 min bereidingstijd + 2 uur rusttijd
  • 4 porties
  • *

Dit overheerlijke toetje maak je met maar een paar ingrediënten en kun je makkelijk van tevoren klaarmaken. Daarbij ziet het er ook nog eens prachtig uit.

Gehaktballetjes uit de oven
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 25 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Zelfgemaakte gehaktballetjes in tomatensaus met een italiaanse twist van mozzarella en basilicum uit de oven, lekker bij de pasta of wat brood.

Vitello tonnato
  • Voorgerecht
  • 10 min
  • 4 personen
  • *

Heerlijk recept voor vitello tonnato. Maak in 10 minuten dit populaire Italiaanse voorgerecht van fricandeau met een romige zelfgemaakte tonijnsaus.

Vegetarisch kerstgerecht
  • Hoofdgerecht
  • 1 uur 10 min
  • 4 personen
  • *

Heerlijk vegetarisch kerstrecept van truffelrisotto met champignons omringd door courgette

Gnocchi bolognese ovenschotel
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Probeer eens deze lekkere variant van de pasta bolognese op basis van gnocchi met mozzarella uit de oven.

Paddenstoelen ovenschotel met pasta
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 30 min oventijd
  • 3-4 personen
  • *

Heerlijke herfstige ovenschotel met pasta, paddenstoelen en spinazie in een romige kaassaus. Lekker met stukjes walnoot en gedroogde tomaatjes. 

Pizza dip
  • Hapjes en snacks
  • 15 min + 20 min oventijd
  • 1 schaaltje
  • *

Het ideale borrelhapje: pizzasaus en topping in een schaaltje om uit te dippen

Snelle bolognesesaus
  • Bijgerecht
  • 1 uur
  • 4 personen
  • *

Maak zelf je verse bolognesesaus van gehakt in een kruidige tomatensaus. Lekker met pasta en geraspte kaas.

Pasta met geroosterde pompoen 
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Een heerlijk bordje pasta met blokjes geroosterde pompoen in een romige pompoensaus met walnoten en salie.

Glutenvrije en lactosevrije tiramisu
  • Nagerecht
  • 20 min + 2 uur opstijftijd
  • 6 personen
  • *

Tiramisu kan ook in een glutenvrij en lactosevrij dieet. Volg dit makkelijke recept en geniet van een heerlijke zelfgemaakte glutenvrije én lactosevrije tiramisu.

Gnocchi in truffelsaus
  • Hoofdgerecht
  • 15 min
  • 3 personen
  • *

Perfecte combinatie van zachte pasta kussentjes in een romige truffelsaus met champignons en Parmezaanse kaas.

Pitabroodje caprese
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 5 stuks
  • *

Een klassieke Italiaanse combi van tomaat, mozzarella en basilicum op een pitabroodje met stukjes kruidige kip. Een lekkere en snelle maaltijd.

Cannelloni met spinazie en zalm
  • Hoofdgerecht
  • 50 min + 30 min oventijd
  • 3 à 4 personen
  • *

Deze opgerolde pastarolletjes gevuld met verse zalm en romige ricotta en verse spinazie maken samen een heerlijke ovenschotel. Extra lekker door de pijnboompitjes.